Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Mopeds Other Engines ->Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Kajtek16
Level 10
Location: Rzeszów
Joined: 22 Apr 2010
Posts: 52
Kajtek16
Level 10
Post#1 14 May 2010 15:23  Topic author   

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


witam. Mam JAWE TS 350 i brak mi w niej regulatora napięcia. Czy mozna go jakos pominąc albo czy da radę podłaczyc iskrę w inny sposób,pomijając akumlator???Prosze o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Błażej
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Oława
Joined: 04 Oct 2003
Posts: 25124
Helped: 1899
Post rating: 341
Błażej
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 14 May 2010 15:28    

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kierbedz4
Level 32
Location: Toruń
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 1610
Helped: 163
Post rating: 73
kierbedz4
Level 32
Post#3 14 May 2010 15:29    

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie, regulator napięcia ma za zadanie czuwać nad prawidłowym ładowaniem akumulatora, do tego stopnia żeby uzupełnić prąd pobrany przez zapłon, bo przecież jest on bateryjny, oraz wszystkie odbiorniki prądu jak światła, klakson, stop i inne odbiorniki w trakcie jazdy motocyklem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wpsowa692
Level 23
Location: Krośniewice
Joined: 06 Mar 2009
Posts: 512
Helped: 60
Post rating: 69
wpsowa692
Level 23
Post#4 14 May 2010 21:00    

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Wspomnę tylko że ten motocykl ma mały akku 5,5Ah a regler możesz założyć dowolny byle był dedykowany do 6-diodowego altka oczywiście 12 voltowego.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
futro
Level 18
Location: Lidzbark Warmiński
Joined: 29 Sep 2006
Posts: 246
Helped: 21
Post rating: 16
futro
Level 18
Post#5 17 May 2010 20:49    

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Regulator pasuje od skody np. 130 wykręć gdzieś na złomie.
Ja jeździłem bez regulatora zwierając przewody przy regulatorze zasilające magneśnicę ale nie polecam ugotowałem akumulator.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Mopeds Other Engines -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Page 1 of 1

Similar topics to czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?

Jawa 350 ts - Czy istnieje możliwosc zmniejszenia zębatki tylnej w jawie (5)
Świszczący alternator w Jawie 350 (3)
Gaźnik mz 250 w jawie 350 (12)
odleglosc stykow przerywacza w Jawie 350 (10)
Fiat Stilo czujnik obciążenia siedzenia czy da sie go obejsc (14)
Schemat regulatora napiecia (11)
Dodatkowy kabel z regulatora napiecia (8)
Czy zmienanie biegów bez wciśniętego sprzegła moze uszkodzić (19)
Podłaczenie regulatora napiecia do FZR600 1994r (7)
Golf 3 - wymiana regulatora napiecia i przeszkadzający filtr oleju (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.08 seconds