Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Mopeds Other Engines -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Author
Message
Kajtek16
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 22 Apr 2010
Posts: 52
Location: Rzeszów

Post#1 Post from the author of the topic 14 May 2010 15:23   

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


witam. Mam JAWE TS 350 i brak mi w niej regulatora napięcia. Czy mozna go jakos pominąc albo czy da radę podłaczyc iskrę w inny sposób,pomijając akumlator???Prosze o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 May 2010 15:23   





Back to top
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Oct 2003
Posts: 23557
Location: Oława

Post#2 14 May 2010 15:28   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 May 2010 15:28   





Back to top
   
kierbedz4
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 1488
Location: Toruń

Post#3 14 May 2010 15:29   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie, regulator napięcia ma za zadanie czuwać nad prawidłowym ładowaniem akumulatora, do tego stopnia żeby uzupełnić prąd pobrany przez zapłon, bo przecież jest on bateryjny, oraz wszystkie odbiorniki prądu jak światła, klakson, stop i inne odbiorniki w trakcie jazdy motocyklem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 May 2010 15:29   





Back to top
   
wpsowa692
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 06 Mar 2009
Posts: 509
Location: Krośniewice

Post#4 14 May 2010 21:00   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Wspomnę tylko że ten motocykl ma mały akku 5,5Ah a regler możesz założyć dowolny byle był dedykowany do 6-diodowego altka oczywiście 12 voltowego.

Helpful message? + -

Back to top
   
futro
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 83
Location: Lidzbark Warmiński

Post#5 17 May 2010 20:49   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Regulator pasuje od skody np. 130 wykręć gdzieś na złomie.
Ja jeździłem bez regulatora zwierając przewody przy regulatorze zasilające magneśnicę ale nie polecam ugotowałem akumulator.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Mopeds Other Engines -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Page 1 of 1
Similar topics
Jawa 350 ts - Czy istnieje możliwosc zmniejszenia zębatki tylnej w jawie (5)
Świszczący alternator w Jawie 350 (3)
Gaźnik mz 250 w jawie 350 (12)
odleglosc stykow przerywacza w Jawie 350 (10)
Fiat Stilo czujnik obciążenia siedzenia czy da sie go obejsc (14)
Schemat regulatora napiecia (11)
Dodatkowy kabel z regulatora napiecia (8)
Czy zmienanie biegów bez wciśniętego sprzegła moze uszkodzić (19)
Podłaczenie regulatora napiecia do FZR600 1994r (7)
Golf 3 - wymiana regulatora napiecia i przeszkadzający filtr oleju (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed