Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery ->Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Kajtek16
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 52
Miasto: Rzeszów

Kajtek16
Poziom 10
Post#1 Post autora tematu 14 Maj 2010 15:23   

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


witam. Mam JAWE TS 350 i brak mi w niej regulatora napięcia. Czy mozna go jakos pominąc albo czy da radę podłaczyc iskrę w inny sposób,pomijając akumlator???Prosze o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 22987
Miasto: Oława

Błażej
Poziom 26
Post#2 14 Maj 2010 15:28   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kierbedz4
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 1485
Miasto: Toruń

kierbedz4
Poziom 21
Post#3 14 Maj 2010 15:29   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie, regulator napięcia ma za zadanie czuwać nad prawidłowym ładowaniem akumulatora, do tego stopnia żeby uzupełnić prąd pobrany przez zapłon, bo przecież jest on bateryjny, oraz wszystkie odbiorniki prądu jak światła, klakson, stop i inne odbiorniki w trakcie jazdy motocyklem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wpsowa692
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 510
Miasto: Krośniewice

wpsowa692
Poziom 18
Post#4 14 Maj 2010 21:00   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Wspomnę tylko że ten motocykl ma mały akku 5,5Ah a regler możesz założyć dowolny byle był dedykowany do 6-diodowego altka oczywiście 12 voltowego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
futro
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 105
Miasto: Lidzbark Warmiński

futro
Poziom 12
Post#5 17 Maj 2010 20:49   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Regulator pasuje od skody np. 130 wykręć gdzieś na złomie.
Ja jeździłem bez regulatora zwierając przewody przy regulatorze zasilające magneśnicę ale nie polecam ugotowałem akumulator.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jawa 350 ts - Czy istnieje możliwosc zmniejszenia zębatki tylnej w jawie (5)
Świszczący alternator w Jawie 350 (3)
Gaźnik mz 250 w jawie 350 (12)
odleglosc stykow przerywacza w Jawie 350 (10)
Fiat Stilo czujnik obciążenia siedzenia czy da sie go obejsc (14)
Schemat regulatora napiecia (11)
Dodatkowy kabel z regulatora napiecia (8)
Czy zmienanie biegów bez wciśniętego sprzegła moze uszkodzić (19)
Podłaczenie regulatora napiecia do FZR600 1994r (7)
Golf 3 - wymiana regulatora napiecia i przeszkadzający filtr oleju (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl temat RSS