Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery, Inne Silniki -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Autor
Wiadomość
Kajtek16
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 54
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 14 Maj 2010 15:23   

Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?


witam. Mam JAWE TS 350 i brak mi w niej regulatora napięcia. Czy mozna go jakos pominąc albo czy da radę podłaczyc iskrę w inny sposób,pomijając akumlator???Prosze o pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2010 15:23   





Powrót do góry
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 27165
Miasto: Oława

Post#2 14 Maj 2010 15:28   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2010 15:28   





Powrót do góry
   
kierbedz4
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 1510
Miasto: Toruń

Post#3 14 Maj 2010 15:29   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Nie, regulator napięcia ma za zadanie czuwać nad prawidłowym ładowaniem akumulatora, do tego stopnia żeby uzupełnić prąd pobrany przez zapłon, bo przecież jest on bateryjny, oraz wszystkie odbiorniki prądu jak światła, klakson, stop i inne odbiorniki w trakcie jazdy motocyklem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2010 15:29   





Powrót do góry
   
wpsowa692
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 516
Miasto: Krośniewice

Post#4 14 Maj 2010 21:00   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Wspomnę tylko że ten motocykl ma mały akku 5,5Ah a regler możesz założyć dowolny byle był dedykowany do 6-diodowego altka oczywiście 12 voltowego.
Powrót do góry
   
futro
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 71
Miasto: Lidzbark Warmiński

Post#5 17 Maj 2010 20:49   

Re: Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiec


Regulator pasuje od skody np. 130 wykręć gdzieś na złomie.
Ja jeździłem bez regulatora zwierając przewody przy regulatorze zasilające magneśnicę ale nie polecam ugotowałem akumulator.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery, Inne Silniki -> Czy w JAWIE TS 350 moze obejsc sie bez regulatora napiecia?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jawa 350 ts - Czy istnieje możliwosc zmniejszenia zębatki tylnej w jawie (5)
Świszczący alternator w Jawie 350 (3)
Gaźnik mz 250 w jawie 350 (12)
Fiat Stilo czujnik obciążenia siedzenia czy da sie go obejsc (14)
odleglosc stykow przerywacza w Jawie 350 (10)
Schemat regulatora napiecia (11)
Dodatkowy kabel z regulatora napiecia (8)
Czy zmienanie biegów bez wciśniętego sprzegła moze uszkodzić (19)
Podłaczenie regulatora napiecia do FZR600 1994r (7)
Golf 3 - wymiana regulatora napiecia i przeszkadzający filtr oleju (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.093 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony