FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Dostęp do internetu: Netia czy TPSA

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Dostęp do internetu: Netia czy TPSA
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 19 May 2010 22:28   

Dostęp do internetu: Netia czy TPSA

Witam, za miesiąc kończy mi się umowa na Neostradę 1Mb. Dzisiaj dzwonili do mnie z Netii z propozycją zawarcia umowy na 24 miesięczny dostęp do sieci 20Mbit za 69zł miesięcznie. Sprawdzałem promocje Neostrady, opcja 20Mb przy przedłużeniu umowy na kolejne 24 miesiące kosztuje 1zł przez pierwsze 6 miesięcy a przez kolejne 18 miesięcy jest to koszt 149,99zł.

Czy w Netii jest jakiś haczyk, o którym nie zostałem poinformowany przez konsultanta?

Koledzy co polecacie na chwilę obecną, jakiego operatora? Moja linia jest przystosowana do prędkości 20Mb, nie mam innej możliwości dostępu do internetu jak tylko po linii kablowej TP.

Proszę o rady, gdyż nie chciałbym się związać na 24 miesiące z jakimś nierzetelnym operatorem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 May 2010 22:28   

Back to top

JohnySpZOO
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 19 May 2010 23:07   

Re: Dostęp do internetu: Netia czy TPSA

Jeżeli chodzi o mnie to brał bym Netie - dużo taniej Cię to wyniesie, zresztą zobacz:

Netia: 69x24=1656pln
Oferta obowiązuje przy zakupie internetu z telefonem na 24 miesiące.

TPSA:
Abonament:
przez pierwsze 6 miesięcy: 1 zł
przez kolejne 18 miesięcy: 149,90 zł

Zamawiając Neostradę w opcji 20 Mb/s dostajesz dostęp do Orange hotspot gratis!
Razem ok. 2720pln

Do tego należy doliczyć opłatę aktywacyjną: 19,90 zł
Przebicie jest i to ładne w cenie :)

Co do druczków kruczków to bym radził z konsultantem porozmawiać o szczegółach (zadaniem reklamy jest zachęcić,przyciągnąć potencjalnego nabywcę). Z tego co się okrętuję to dochodzi jeszcze abonament za telefon, więc podana wyżej cena wzrośnie (abonament w pewnym pakiecie cenowym np. 80pln/miesiąc) - TPSA.

Porównanie: Link
Back to top

tragi
Poziom 19
Poziom 19

Post#3 Post from the author of the topic 19 May 2010 23:18   

Jeśli chodzi o telefon stacjonarny, to mam właśnie w Netii-przepisałem się rok temu z Tepsy, wtedy chcieli mi również internet dołożyć, ale miałem jeszcze ponad rok umowy na Neostradę. Gdyby nie było żadnych kruczków w Netii, to oferta jest korzystniejsza.

Koledzy a co sądzicie o dostępie np. z Ery lub Orange?
Back to top

pizmak5
Poziom 13
Poziom 13

Post#4 20 May 2010 08:48   

Jezeli mozesz miec 20mb na swojej linii to najlepsza cenowo jest oferta Netii. Jesli chodzi o kruczki to zebys mial wszystko jasne przeczytaj sobie Szczegolowe warunki promocji i wszystko bedzie jasne.
Dla klienta indywidualnego masz rowniez gwarancje ceny, czyli 2x w ciagu umowy mozesz zmienic jej warunki.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 May 2010 08:48   

Back to top

ktosiek1983
Poziom 1
Poziom 1

Post#5 20 May 2010 09:11   

:D
Back to top

kasiyoni
Poziom 8
Poziom 8

Post#6 20 May 2010 10:20   

Zanim zaczniesz porównywać ceny to upewnij się najpierw czy na pewno możesz mieć te 20Mb bo ci z sprzedaży często lubią trochę przesadzać.

A cena 20Mb w Tp do 1zł przez 6 miesięcy a 109 przez kolejne 18 , ta wcześniej podana cena jest promocją, że gadżet jeszcze dostajesz.

Jeśli Netia będzie ta usługę świadczyć na linii Tp to różnica to tylko cena , a UPC to w ogóle co innego (inna technologia) , ja raczej mam pozytywne opinie o niej jak i wielu moich kolegów, ale jeśli masz z nimi problem to niema co się dziwić twojej opinie to samo byś myślał o Netii kiedy by ci ich usługa nie działała.
Back to top

tragi
Poziom 19
Poziom 19

Post#7 Post from the author of the topic 20 May 2010 21:15   

Dzisiaj ja dzwoniłem do Netii w celu upewnienia się. Otóż potwierdzili, że cena jest stała przez 24 cykle rozliczeniowe, 69zł miesięcznie. Nie ma żadnych kruczków napisanych małym druczkiem, usługa będzie świadczona na linii TP. Teoretycznie jest na mojej centrali możliwość uruchomienia usługi 20Mb, ale facet powiedział że sprawdzą jeszcze. Zadzwonił do mnie wieczorem, że sprawdzili moją linię i mogą dać mi opcję 20Mb, ale nie mogą zagwarantować że będę miał ciągle taką prędkość-natomiast proponują mi 10Mb za co ręczą że będzie. Chodzi im o kabel z centrali do mojego domu że nie jest "idealny". Jutro spróbuję zadzwonić do TP i zapytam ich czy mogą sprawdzić czy pomierzyć moją linię.

Ale czytając posty kolegów utwierdzam się w przekonaniu, że Netia jednak ma korzystną ofertę.
Back to top

pizmak5
Poziom 13
Poziom 13

Post#8 21 May 2010 06:52   

Aktualnie w TP korzystaja z takiego samego narzedzia do sprawdzania dostepnosci uslug co w Netii, wiec prawdopodobnie uslyszysz to samo ;) Najprawdopodobniej w tymze programie wyskoczylo ze mozesz miec 20mb, konsultant dodal poprawke, ze predkosc jest szacunkowa, wiec zaproponowal 10mb. Na infolinii TP z koleji zaproponuja Ci pewnie 6mb.
Dla pewnosci mozesz zapytac o odleglosc Twojego domu do centalki.
200-300 metrow oznacza ze mozesz miec 20mb.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 May 2010 06:52   

Back to top

tragi
Poziom 19
Poziom 19

Post#9 Post from the author of the topic 21 May 2010 08:50   

O odległość nie muszę pytać, bo wiem. Jest dokładnie 1800m od mojego domu do centrali, cały kabel był wymieniany w 2000 roku. Dzwoniłem do TP ale baba była zielona w tych sprawach związanych z prędkością i paramaterami linii, powiedziała mi że jak chce, to moge mieć opcję 24Mb a ja się jej pytam jaka realna prędkość będzie w tej opcji a ona mi mówi, że "nie wie". Zadzwonie jeszcze po pracy, może będę rozmawiał z kimś bardziej kompetentnym.

Dzwoniłem po raz kolejny do TP. Dowiedziałem się, że linia jest przewidziana do prędkości 20Mb, jednakże czy się ostatecznie nadaje do tej prędkości dowiem się po skrosowaniu linii, a skrosowanie linii nastąpi po podpisaniu umowy. Czyli kupuję przysłowiowego kota w worku. Podpisuję umowę na 20Mb, po podpisaniu okazuje się że mogę mieć max. 6Mb i ciekawe co wtedy.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Dostęp do internetu: Netia czy TPSA
Page 1 of 1
Similar topics
Jaki router -> NETIA 1 MB na łączu tpsa (6)
Netia 6mb na linii TPSA... (13)
dostęp do internetu poprzez operatora voip - czy jest to moż (4)
Netia czy komputer? Rozłączanie Internetu. Brak połączenia. (2)
Czy można użytkownikowi zablokować dostęp do internetu? (2)
Czy dostawca mógł odciąć dostęp do internetu? (20)
NETIA-STAŁY DOSTĘP DO INTERNETU - NET24 (1)
Dostęp do Internetu - Alternatywa dla TPSA (14)
Neostrada-TPSA vs. Netia - odwieczny spór (18)
Zmiana numeru w TPSA a internet w NETIA (2)

Page generation time: 0.091 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed