Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Maszyna do waty cukrowej


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Maszyna do waty cukrowej
Author
Message
Removed






Post#1 20 May 2010 01:26   

Maszyna do waty cukrowej


Ile amper może pobierać maszyna do waty cukrowej czerpiąca prąd z akumulatora? Mój amperomierz ma maks 10A i boję się, że go spalę jeśli to zmierzę.

I następne pytanie czy jeśli pobiera 10A a ja podłączę zasilacz 18A przy +12V to czy urządzenie pobierze tylko tyle co potrzebuje czyli 10A czy może się spalić od dostarczenia za dużego prądu?

Nadgorliwy moderator już skasował mi jeden temat gdzie miałem szerzej opisany problem dając przy okazji idiotyczne rady i mam nadzieję, że do tego tematu się nie przyczepi
To view the material on this forum you must be logged in.
Moderated by prezeswal:

Za naruszenie p.10.5, p.10.8, p.14, p.15 i p.16 regulaminu udzielam ostrzeżenia nr 1.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 20 May 2010 01:26   



Back to top
   
jacekko63
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 25 Mar 2004
Posts: 1147
Location: Rzeszów

Post#2 20 May 2010 07:28   

Re: Maszyna do waty cukrowej


Jeżeli napięcie zasilacza będzie odpowiednie do urządzenia to urządzenie weźmie tylko tyle prądu ile potrzebuje, zasilacz powinien mieć zapas prądowy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 20 May 2010 07:28   



Back to top
   
ciasteczkowypotwor
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 07 Aug 2007
Posts: 4799

Post#3 20 May 2010 12:20   

Re: Maszyna do waty cukrowej


Zasilacz komputerowy ma tylko jedną linę +12V, więc nie ma czego łączyć równolegle. Jeśli zasilacz ma wydajność 18A a odbiornik pobiera 10A to pobierze 10A, Zauważ iż akumulator ma wydajność czasem rzędu 600A. Podłącz zasilacz komputerowy i sprawdź. Ewentualnie zmierz oporność grzałek w maszynie i z prawa oma wylicz jaki prąd będzie pobierało przy 12V.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Maszyna do waty cukrowej
Page 1 of 1
Similar topics
Głowica do waty cukrowej (1)
Maszynka do waty cukrowej (6)
Robienie waty cukrowej - co trzeba zrobić? (14)
Jak zrobić wirnik od maszyny do robienia waty cukrowej? (56)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl topic RSS feed