Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Maszyna do waty cukrowej


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Maszyna do waty cukrowej
Autor
Wiadomość
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#1 Post autora tematu 20 Maj 2010 01:26   

Maszyna do waty cukrowej


Ile amper może pobierać maszyna do waty cukrowej czerpiąca prąd z akumulatora? Mój amperomierz ma maks 10A i boję się, że go spalę jeśli to zmierzę.

I następne pytanie czy jeśli pobiera 10A a ja podłączę zasilacz 18A przy +12V to czy urządzenie pobierze tylko tyle co potrzebuje czyli 10A czy może się spalić od dostarczenia za dużego prądu?

Nadgorliwy moderator już skasował mi jeden temat gdzie miałem szerzej opisany problem dając przy okazji idiotyczne rady i mam nadzieję, że do tego tematu się nie przyczepi
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Moderowano przez prezeswal:

Za naruszenie p.10.5, p.10.8, p.14, p.15 i p.16 regulaminu udzielam ostrzeżenia nr 1.

Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 20 Maj 2010 01:26   



Powrót do góry
   
jacekko63
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Mar 2004
Posty: 1122
Miasto: Rzeszów

Post#2 20 Maj 2010 07:28   

Re: Maszyna do waty cukrowej


Jeżeli napięcie zasilacza będzie odpowiednie do urządzenia to urządzenie weźmie tylko tyle prądu ile potrzebuje, zasilacz powinien mieć zapas prądowy.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 20 Maj 2010 07:28   



Powrót do góry
   
ciasteczkowypotwor
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 4322

Post#3 20 Maj 2010 12:20   

Re: Maszyna do waty cukrowej


Zasilacz komputerowy ma tylko jedną linę +12V, więc nie ma czego łączyć równolegle. Jeśli zasilacz ma wydajność 18A a odbiornik pobiera 10A to pobierze 10A, Zauważ iż akumulator ma wydajność czasem rzędu 600A. Podłącz zasilacz komputerowy i sprawdź. Ewentualnie zmierz oporność grzałek w maszynie i z prawa oma wylicz jaki prąd będzie pobierało przy 12V.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Maszyna do waty cukrowej
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zrobić wirnik od maszyny do robienia waty cukrowej? (56)
Robienie waty cukrowej - co trzeba zrobić? (14)
Maszynka do waty cukrowej (6)
Głowica do waty cukrowej (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS