| Author |
infoservice Poziom 12

|
24 Aug 2004 21:13 Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Poszukuje od pewnego czasu programu zarządzającego siecią, który by zapisywał mi w log’u kto i co i o której pobrał z mojego komputera i żeby dało się ograniczyć transfer dla sciągania plików z mojego komputera.
Pozdrawiam...
|
|
| Back to top |
|
 |
Kapsis Poziom 20

Joined: 04 Jul 2004 Posts: 942 Location: Szczecin/Kołobrzeg
|
25 Aug 2004 12:15 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
wingate [b dobry program],netlimiter[prostszy nie wiem czy ma wpis Logow ale prawdopoobnie ma]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 Aug 2004 12:15 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mbo Poziom 26

|
26 Aug 2004 00:43 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Pytającemu chodził ochyba o sieć "MS Networking" ?
Ne wiem czy do "otoczenia sieciowego" istniej taki program.
|
|
| Back to top |
|
 |
infoservice Poziom 12

|
26 Aug 2004 09:18 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Właśnie chodzi mi o sieć osiedlową. W tej chwili jest w niej 15 osób, no i jak ktoś zacznie ciągnąc ode mnie film to ja już nic niemoge robić na tym komputerze...nawet myszka czsem przycina...no i dlatego chcę ograniczyć transfer do np. 500kb/s.
Pozdrawiam...i czekam dalej na waszą pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Aug 2004 09:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kapsis Poziom 20

|
26 Aug 2004 12:11 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
| infoservice wrote: |
Właśnie chodzi mi o sieć osiedlową. W tej chwili jest w niej 15 osób, no i jak ktoś zacznie ciągnąc ode mnie film to ja już nic niemoge robić na tym komputerze...nawet myszka czsem przycina...no i dlatego chcę ograniczyć transfer do np. 500kb/s.
Pozdrawiam...i czekam dalej na waszą pomoc. |
przeciez jej udzielilem.jesli za bardzo sie nie znasz na kompach,zainstaluj netlimiter,takze do lanu..
|
|
| Back to top |
|
 |
infoservice Poziom 12

|
26 Aug 2004 14:54 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Zainstalowałem NetLimiter1.30 i nic nie znalazłem do ograniczenia transferu w sieci LAN :(...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Aug 2004 14:54 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
paawel Poziom 18

|
26 Aug 2004 23:31 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
chyba źle pojołeś netlimitera -- przeglądnij wszystkie ustawienia -tam jest ograniczanie uploadu (downloadu zresztą też) ustawiasz sobie wartość jaką chcesz i po sprawie
pozdr
|
|
| Back to top |
|
 |
elektryk Poziom 26

|
26 Aug 2004 23:32 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
w XP chyba jest opcja do ograniczenia transferu i ilości ściągający niezależnie dla każdego zasobu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Kapsis Poziom 20

|
27 Aug 2004 15:56 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
| paawel wrote: |
chyba źle pojołeś netlimitera -- przeglądnij wszystkie ustawienia -tam jest ograniczanie uploadu (downloadu zresztą też) ustawiasz sobie wartość jaką chcesz i po sprawie
pozdr |
hehe,no widocznie nie pojal.program dla przedszkolaka-klikasz w dana aplikacje ile ma miec kbs i koniec;]
|
|
| Back to top |
|
 |
infoservice Poziom 12

|
09 Sep 2004 10:33 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Po 8 odpowiedziach na ten temat dalej nie daliscie żadnej rozsądnej odpowiedzi, jedynie jakies kłutnie...poszukuje programu typu bwmeter 2.0.1...bo jako jedyny ze wszystkich to miał ograniczenie transferu sieci LAN(upload/download) no i też ograniczenie internetu(upload/download).
Ale bardzo mi się nie podoba w tym programie zapisywanie logu. Jest bardzo mało przejrzysty. Zapisuje mi kto, ile, i kiedy sciągną....ale nie pokazuje mi jaki konkretnie plik :(.
Czekam dalej na wasze jakies propozycje. Nie koniecznie to musi wszystko byc w jednym programie.
Pozdrawiam...
|
|
| Back to top |
|
 |
Kapsis Poziom 20

|
12 Sep 2004 17:59 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
| infoservice wrote: |
Po 8 odpowiedziach na ten temat dalej nie daliscie żadnej rozsądnej odpowiedzi, jedynie jakies kłutnie...poszukuje programu typu bwmeter 2.0.1...bo jako jedyny ze wszystkich to miał ograniczenie transferu sieci LAN(upload/download) no i też ograniczenie internetu(upload/download).
Ale bardzo mi się nie podoba w tym programie zapisywanie logu. Jest bardzo mało przejrzysty. Zapisuje mi kto, ile, i kiedy sciągną....ale nie pokazuje mi jaki konkretnie plik :(.
Czekam dalej na wasze jakies propozycje. Nie koniecznie to musi wszystko byc w jednym programie.
Pozdrawiam... |
jak nie pojmujesz netlimitera..to chyba nawet painta tez nie,
|
|
| Back to top |
|
 |
lopr_pol Poziom 17

|
14 Sep 2004 08:27 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Po co netlimiter czy inne smieci w systemie. Zrob pozadek z sieciowka, albo inne sterowniki, albo zmienic ja na inna. Bo zeby transfer tak spowalnial kompa to znaczy, ze cos jest "nie tego". Komp z prockiem > 500Mhz nie powinnien odczuwac takich transferow.
|
|
| Back to top |
|
 |
Kapsis Poziom 20

|
17 Sep 2004 18:54 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
| lopr_pol wrote: |
| Po co netlimiter czy inne smieci w systemie. Zrob pozadek z sieciowka, albo inne sterowniki, albo zmienic ja na inna. Bo zeby transfer tak spowalnial kompa to znaczy, ze cos jest "nie tego". Komp z prockiem > 500Mhz nie powinnien odczuwac takich transferow. |
jesli siec Lan jest w standardzie 100mb/s lub co wiecej 1Gb/s duzy transfer na pewno jest odczuwalny...chyba nie wiesz o czym mowisz
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Sep 2004 18:54 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Lemon Poziom 11

|
28 Sep 2004 20:28 Re: Ograniczenie transferu w sieci lan |
|
|
|
Proponuję zalożenie serwerów FTP dla każdego użytkownika sieci i wymianę plików po przez serwer FTP. Nie koliduje to z normalną pracą netu i nie spowalnia łącza. Program "CESAR FTP" pozwala na ustawienie konkretnych parametrów serwera łącznie z prędkością, czasem, ilością pobieranych plików. To co teraz jest u Was w sieci to prawie paryzantka.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |