FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Program TV po co ?.............

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Program TV po co ?.............
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#1 Post from the author of the topic 28 May 2010 01:13   

Program TV po co ?.............

Tak się zastanawiam po co są robione programy tv skoro rozbieżność w tym co zostało zapisane a co jest nadawane sięgają czasem od 15min do godziny.
Polsat to chyba najgorsza stacja pod tym względem.

Według mnie jest to olewanie klienta. W końcu przecież wiedzą co ile trwa i mogą wszystko dokładnie policzyć.

W Niemczech jest to porządnie zrobione jest zapisane ze program startuje o 15:00 to o tej godzinie się zaczyna nawet jak trzeba urwać reklamę w połowie.

Nie ma żadnego sposobu aby na stacjach wymusić przestrzeganie programu który ustaliły ?
Back to top

Duduś74
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 28 May 2010 01:23   

Re: Program TV po co ?.............

Otwórz własną stację i nadawaj zgodnie z programem lub przestaw zegarek 15min do tyłu.
Back to top

Błażej
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 28 May 2010 01:59   

:Duduś - fakt, jakaś światowa tragedia to nie jest, ale mnie tez to mierzi. I fakt, rekordy bije platforma polsatu ze swoim rozkładem jazdy. Są kanały, gdzie ichni spis treści nijak ma się do rzeczywistości. I niestety, reklamy to w telewizji rzecz święta. Dodatkowo nadawane są one głośniej od właściwego programu. I tutaj znowu prym wiedzie stacja ze słoneczkiem w tle...
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#4 28 May 2010 02:13   

Zgadza się. Na niemieckich stacjach, start programu podawany jest z dokładnością do minuty! Na przykład 13:03 albo 20:56 - a nie o równych porach. I tam, start programu faktycznie zaczyna się wtedy, kiedy jest to podane.

W dawniejszych czasach nawet nadawali sygnał VPS, który startował magnetowidy dokładnie w czasie rozpoczęcia nadawania programu. (swoją drogą ten system nadal działa, przy odbiorze satelitarnym analogowym - na cyfrowym już tego nie ma :( )

A u nas? U nas, za przeproszeniem - nadawcy mają w du**e widzów. Najważniejsze są zarobki ze stacji, a nie zadowolenie klientów. Najlepiej, napchać reklam i durnych seriali, a ciemne społeczeństwo przyjmie wszystko. I to opóźnienie programów w stosunku do zapowiedzi jest faktycznie wielkie. Ustawiam magnetowid na 13:00, tak jak jest podane w programie, i co? Nagrywa mi się z 15 minut reklam zanim właściwy program zacznie się. To jest chore, i co najgorsze - nie mamy na to żadnego wpływu.

O dziwo telewizja TVP1 i TVP2 w miarę równo startują. Ale prywatne stacje, to po prostu masakra.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 May 2010 02:13   

Back to top

gabik001
Poziom 23
Poziom 23

Post#5 28 May 2010 05:10   

Dobrze, że chociaż w USA równo startują. Ale za to nadrabiają reklamami. 10 minut programu - 15 minut reklam...
Back to top

habrozaurus
Poziom 23
Poziom 23

Post#6 28 May 2010 09:59   

Spakować się i do Niemców jechać :lol:
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#7 28 May 2010 10:11   

habrozaurus wrote:
Spakować się i do niemców jechać :lol:

Gdybym tylko mógł z całą rodziną... Jak najdalej chętnie.
Wracając do tematu w tym kraju telewizja jest obecnie najbardziej nastawiona na żebraninę o błogie SMS-y. Puszczają głupkowate programy, a gawiedź patrząca z nudów w ekran potrzebna jest aby były wpływy z reklam. To jest zwykły biznes.
Back to top

carrot
Poziom 23
Poziom 23

Post#8 28 May 2010 15:21   

Ostatni raz oglądałem tv 16 maja, potem tydzień mnie nie było, w tym tygodniu też nie włączyłem, bo nie było po co, a jak już coś oglądam, to głównie discovery
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 May 2010 15:21   

Back to top

omicronNs
Poziom 18
Poziom 18

Post#9 28 May 2010 16:01   

Ja już na ten przykład od dawna nie oglądam telewizji. Pół godzinne reklamy, i poziom nadawanych programów(większości) niestety nie zadowala mojej osoby.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 May 2010 16:01   

Back to top

narkoholik
Poziom 21
Poziom 21

Post#10 28 May 2010 16:29   

ja również głównie Całą serię Discovery, chociaż się wycwanili i nawet zgrali z National Geographic z reklamami - przęłączanie juz nie pomaga a nawet te same reklamy synchronicznie lecą :) . Za to Polecam ambitne i dosyć obiektywne Planete oraz Ale Kino (brak reklam w czasie emisji).

Natomiast tak ogólnie a'propos "u niemców" czy "za niemca" ...

Jak usłyszałem kiedyś że za niemca to autostrady były i ORDNUNG - to powiedziałem :
- To zap...j tam facet z całą rodziną do stalagu. Jak za Hitlera autostrady budowali żeby sie blietzkrieg nie spóźniał to faktycznie było ok pod warunkiem że ktoś lubi takie "wynagrodzenie".... pominę szczegóły (przepraszam za off topic - w razie czego usunę te treści).

Ale faktycznie dyscypliny możemy sie od nich uczyć (doświadczenia z niemieckim kontrahentem).

I jeszcze o głośności reklam - czasem słysze głośną muzykę i bardzo cichy głos lektora - czy to wina mojego Mono w TV ?
Back to top

Jerzykowski
Poziom 22
Poziom 22

Post#11 28 May 2010 21:29   

Quote:
Ustawiam magnetowid na 13:00, tak jak jest podane w programie, i co? Nagrywa mi się z 15 minut reklam zanim właściwy program zacznie się. To jest chore, i co najgorsze - nie mamy na to żadnego wpływu.

A później też brakuje tych 15 minut jak się dokładnie ustawi czas zakończenia.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#12 28 May 2010 23:03   

Dokładnie. I w rezultacie zamiast mieć nagrany film, mamy kasetę zawaloną różnej maści reklamami i uciętym filmem. I jak to wyedytować bez straty jakości? Chore.

Jedynie co pozostaje to pilnować nagrania, i pauzować w czasie reklam i zakończyć w odpowiednim czasie. Niestety używanie timera w naszym kraju jest niemożliwe. :/
Back to top

Motronic
Poziom 26
Poziom 26

Post#13 28 May 2010 23:09   

Nie przesadzajcie z tym Discovery, bo wiele z tego programu trzeba filtrować i przesiać przez gęste sito, szczególnie te z serii "amerykańscy uczeni odkryli, dowiedli, stwierdzili".
Ot taka propaganda sukcesu i maszynka do lasowania mózgów.
Back to top

Jerzykowski
Poziom 22
Poziom 22

Post#14 29 May 2010 02:10   

Wczoraj oglądałem program na Discovery o źródłach światła. Mówili że europejska żarówka w Ameryce zasilana ze 110V będzie świecić 2 miliony godzin? Dziś postanowiłem w domowym żyrandolu połączyć dwie żarówki szeregowo, będę miał wieczne żarówki. :idea: Ostatnio lubię oglądać program History.
Back to top

slu_1982
Poziom 21
Poziom 21

Post#15 29 May 2010 08:10   

Nie ma z czego robić problemów. Jeżeli coś wam nie pasuje to nie oglądajcie. Ja na przykład już prawie w ogóle nie oglądam TV, i wierzcie lub nie ale dużo osób przestaje oglądać telewizje.
Back to top

Leopard2
Poziom 17
Poziom 17

Post#16 29 May 2010 10:17   

Kolega wyżej słusznie prawi. TV obecnie służy do manipulacji ciemnotą.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 May 2010 10:17   

Back to top

sp9svn
Poziom 17
Poziom 17

Post#17 29 May 2010 13:35   

Doominus wrote:
... rozbieżność w tym co zostało zapisane a co jest nadawane sięgają czasem od 15min do godziny.
Polsat to chyba najgorsza stacja pod tym względem.

Ja bym na Twoim miejscu usunął ten program z pamięci, dodatkowo aby nie zapomnieć że jest napiętnowany
na odbiorniku postaw tabliczkę "nie korzystać z polsat" - problem rozwiązany.

Jakiś czas temu też próbowałem nagrać sobie jakąś emisję, okazało się jednak że nie było czasu oglądać zapisanych programów.

Z przyjemnością sięgam do kanałów: TVP Historia (pomimo że to państwowy program), Historia i National Geographic.

Pozostałych kanałów staram się unikać - w większości bzdety.

Przyznam się że Jedynego Słusznego Programu - również nie oglądam, tam dopiero dają czadu...
Back to top

forestx
Poziom 24
Poziom 24

Post#18 29 May 2010 16:37   

Z racji zawodu (zajmuję się cyfrówką w TV kablowej) oglądam TV przez 8 godzin dziennie w pracy. Najczęściej na ekranie mam PIPx2 (trzy programy na raz) Jak przyjdę do domu to uciekam do kuchni -> jedyne zacisze bez TV.
Co nadaje zgodnie z planem:
C+
Paczka Discovery
Viasaty (cała grupa)
TCM
BBC (cała paczka)
więcej nie pamiętam

P.S.
Ostatnio w trakcie "megashitu" zaczęła się reklama.
Poszedłem do sklepu (600m od domciu)
Kupiłem szlugi i bro.
Wdepnąłem po drodze do knajpy na trzy szybkie.
Wróciłem do domu i zrobiłem sobie kolację.
Wchodzę do pokoju i widzę koniec reklamy.

Wniosek:
Stare chińskie przysłowie mówi: szukaj dobrego w złym :twisted:
Back to top

Motronic
Poziom 26
Poziom 26

Post#19 29 May 2010 18:08   

sp9svn wrote:

Pozostałych kanałów staram się unikać - w większości bzdety.

Tu generalizowac nie ma co. Owszem, są bzdety, i te bzdety eimtowane są w czasie najwiekszej oglądalności. Ten, kto układa ramówkę dobrze wie co czyni, choć mija się to ze zdrowym rozsądkiem.
Ambitne audycje emitowane są późno w nocy, chyba tylko dla wytrwałych, posiadaczy urządzeń rejestrujących obraz i ...stróżów nocnych, którzy siedząc w dyżurce oglądają TV.
Stąd wniosek, że ta ostatnia grupa zawodowa musi być inteligentna i wykształcona, no bo jak inaczej tłumaczyć tak późną emisję audycji wznioślejszych? :lol:
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Program TV po co ?.............
Page 1 of 1

Page generation time: 0.13 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed