Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nawigacja Vordon z AutoMapą


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Vordon z AutoMapą
Autor
Wiadomość
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#1 Post autora tematu 28 Maj 2010 20:18   

Nawigacja Vordon z AutoMapą


Kupiłem nawigację Vordon GPS912 i wgrałem AutoMapę 6.2PL. Wszystko działa jak należy z jednym wyjątkiem. Wyświetlane czcionki paneli, menu są za duże i np. nie mieszczą się w ramkach. Co z tym zrobić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Maj 2010 20:18   





Powrót do góry
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 4015

Post#2 28 Maj 2010 20:27   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Pewnie Automapa skopiowana z jakiegoś "Gotowca" i dlatego nie pasuje rozdzielczość.
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#3 30 Maj 2010 15:54   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


1. Zainstalowac wersje DEMO pobrana z oficjalnej strony Automapy.
2. Jesli rozdzielczosc pasuje - nabyc legalny produkt - gwarantuje, ze problem zniknie :)
BTW - dlaczego wszyscy sie upieraja by najpierw instalowac jakiegos walnietego pirata z Chomika, zamiast legalne demo ze strony producenta? :)
BTW2; objaw jest typowy i wystepuje, gdy np. niewprawny uzytkownik uruchamia plik wm5am.exe, zamiast wceam.exe :)
Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#4 Post autora tematu 30 Maj 2010 16:55   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Nie do końca tak jest jak sugerujesz! Pomijam już te drobne złośliwości. Mapa nie jest demo, na Medionie (WinCE 4.2) działa bez problemu, a na Vordonie (WinCE 5.)0)nie i to jest problem do rozwiązania.
Powrót do góry
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 4015

Post#5 30 Maj 2010 17:58   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


raro napisał:
Nie do końca tak jest jak sugerujesz! Pomijam już te drobne złośliwości. Mapa nie jest demo, na Medionie (WinCE 4.2) działa bez problemu, a na Vordonie (WinCE 5.)0)nie i to jest problem do rozwiązania.

Dlaczego dalej trzymasz się swoje wersji- to że działa na innej nawigacji wcale nie oznacza że musi działać na tym Vordonie.Ewidentnie problem rozdzielczości.Zastosuj się do porad kolegi wyżej i zainstaluj DEMO- jestem pewny że problem zniknie.Wtedy masz odpowiedz dlaczego nie działa aktualne oprogramowanie które posiadasz.
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#6 30 Maj 2010 18:41   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Problem jest do rozwiazania od reki, jesli ktos nie unosi sie pseudohonorem i slucha rad madrzejszych kolegow z Forum :D Jak mowi madre przyslowie: "prawdziwy mezczyzna uczy sie na bledach innych mezczyzn" :)

..Tym bardziej, ze LICENCJA uzytkowania Automapy nie umiozliwia uzytkowania produktu zamiennie na roznych wersjach systemow operacyjnych (dla kazdego z tych systemow jest inny plik wykonywalny - to jakbys kolego raro nalal ropy do Malucha i sie dziwil ze nie pali :P)
Dla mnie jest to EWIDENTNY sygnal, ze uzywasz pirackiego oprogramowania.
Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#7 Post autora tematu 31 Maj 2010 19:35   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Wgrałem jak radziliście wersję demo z oficjalnej strony AM. Niestety problem pozostał ten sam - za duze czcionki! Wgrałem AM pod WinCE 5.0 , bo taki system wg sprzedawcy ma Vordon. Wgrałem tak jak podają na stronie www.automapa.pl.
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#8 31 Maj 2010 21:24   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


byl to czesty blad w AM 600 - myslalem ze juz poprawili, bo mi sie juz nie pojawia podczas instalacji u Klientow - niemniej - jesli nadal wystepuje, sprobuj zadzwonic do ich Pomocy technicznej - moze poradza cos na szybko.
Tak na ostro, to powinna pomoc edycja plikow konfiguracyjnych w Settings Automapy, ale ktore z wartosci zmienic i w jakich zmiennych, trzeba by dojsc experymentalnie - to robota na dlugie deszczowe majowe wieczory..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Maj 2010 21:24   





Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#9 Post autora tematu 02 Cze 2010 18:43   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Czy ktoś spotkał się z tym problemem? Wydaj moi się, że problem leży jednak w Vordonie. Zainstalowana ta sama AM pod winCE4.2 działa OK!(na nawigacji Medion), a pod winCE5.0 (na nawigacji Vordon) już nie! Wydaje mi się mało prawdopodobne żeby zrobili jakiś błąd w programie i go nie poprawili.Na próbę wgrałem AM, która pojawiła się ostatnio czyli v. 6.5 PL Final i ........ niestety dokładnie ten sam efekt! Na winCE4.2 jest OK, a na winCE5.0 klapa!
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#10 02 Cze 2010 23:07   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


A ja bym sie upieral, ze problem lezy w Automapie i w jej wspolpracy z niektorymi specyficznymi Windowsami - np. na Vordonie. Ale masz racje - mozna to ujac na Twoj sposob - ten akurat Windows jest troche "krzywy" jak na Automape ;) Wazne jednak ze udalo sie tobie rozwiazac problem! ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Cze 2010 23:07   





Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#11 Post autora tematu 03 Cze 2010 19:39   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


No nie do końca! Nie rozwiązałem problemu, który na Vordonie w dalszym ciągu istnieje - nie udało mi się doprowadzić do tego żeby czcionki miały odpowiednią wielkość. Zastanawiam się czy problem nie bierze się z błędnego oprogramowania wziętego np. z nawigacji 4,3" lub 5" do mojego 3,5"? Czy to możliwe? A może faktycznie ten winCE5.0 jest z błędem?
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#12 03 Cze 2010 19:54   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Jesli instalowales wersje DEMO Automapy ze strony producenta, a nie z jakiegos walnietego pirata, to masz pewnosc, ze NIE "bierze się z błędnego oprogramowania wziętego np. z nawigacji 4,3" lub 5" do mojego 3,5 "
Zamiast upierac sie przy jedynie slusznej Automapie, sprawdz np. na iGO8 - zakladam, ze problem zniknie, jak reka odjal :)
Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#13 Post autora tematu 03 Cze 2010 21:40   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Chyba coś w tym jest co piszesz. Na próbę wgrałem AM 5.3 i ....... jest OK! Wielkość czcionek jest jak trzeba!
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#14 03 Cze 2010 23:46   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Co Nalezalo Dowiesc cztery posty temu.
Powrót do góry
   
audia4v6
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 1
Miasto: zg

Post#15 16 Cze 2010 12:12   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Witam podpinam sie do tematu bo mam navi vordon gps912
wczoraj wrzucilem na sd autmape 6.5 i do dzisiaj mam zawieche navigacji nic nie moge zrobic wł. i wył. oraz reset nie pomaga, ekran nie wykrywa dotyku . nie zrobilem backupa wiec co teraz pomocy!!!!!
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#16 27 Cze 2010 20:36   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Jesli przeczytales CALY temat, okresl z czym dokladnie masz problem?
Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#17 Post autora tematu 27 Cze 2010 20:47   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Problem opisany jest w poście rozpoczynającym ten temat (pierwsz post).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Cze 2010 20:47   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#18 27 Cze 2010 20:50   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


1. Czy sprawdzales na Automapie XL 6.5 ??
2. Jaka byla odpowiedz Pomocy Technicznej Automapy?
Powrót do góry
   
raro
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 25

Post#19 Post autora tematu 29 Cze 2010 19:05   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


1. Nie sprawdzałem na AM XL 6.5
2. Na razie nie pisałem do pomocy technicznej AM
Powrót do góry
   
osiur2
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 1
Miasto: cracow

Post#20 02 Lip 2010 14:32   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Witam po posiedzeniu trochę nad tym chińskim badziewiem udało mi sie w końcu dojść do tego z której skórki Automapa pociąga rozmiary czcionek. a mianowicie : "AutoMapa.skin.lechpol_mesada_cruser.const" należy wyedytować ten plik i pozmieniać tak jak poniżej:

[Consts]
// Global fonts
Tahoma4=Tahoma:5
Tahoma6=Tahoma:7
Tahoma7=Tahoma:8
Tahoma8=Tahoma:10
Tahoma9=Tahoma:11
Tahoma10=Tahoma:12
Tahoma11=Tahoma:13
Tahoma12=Tahoma:14
Tahoma13=Tahoma:15
Tahoma14=Tahoma:20
Tahoma16=Tahoma:22
Tahoma18=Tahoma:24
Tahoma20=Tahoma:27

Plik ten znajduje sie w głównym katalogu automapy.

Po tej zmianie duże czcionki pozostaną tylko na ekranie powitalnym w programie będą juz takie jak trzeba
Powrót do góry
   
temperamentka
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 1

Post#21 13 Sie 2010 18:08   

prośba o pomoc


Witam serdecznie,
nabyłam niedawno nawigację VORDON - przyszła "odblokowana".
Tato chciał wrzucić muzykę do nawigacji i podpiął Vordonka przez USB do komputera z Windowsem 7. I tutaj zaczęły się problemy:

wyskoczył komunikat o zmianie "w rejestrze/archiwum", tato kliknął OK i przestała odpalać się nawigacja.

Po włączeniu w menu "Nawigacja", wyświetla się komunikat "program nawigacyjny nie został znaleziony". Domyślam się, że plik startowy nawigacji został podmieniony przez win 7.

Czy ktoś z forumowiczów ma odpowiedni plik, który mógłby przesłać?
Powrót do góry
   
Feniks5
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 7
Miasto: Rybnik

Post#22 09 Mar 2011 15:46   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


Witam mam Vordona 7 i wgrałem mu automape i nie chce odpalic pisze: Ustaw ścieżkę nawigacji.. co mam robic ? Wgrana była iGO8 mam ja i ona działa. :(
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#23 12 Mar 2011 15:30   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMapą


temperamentka - oddaj urzadzenie na gwarancje lub samodzielnie ustaw (JAK? - jest w Instrukcji Uzytkownika urzadzenia!) w Ustawieniach sciezke do programu nawigacyjnego na karcie SD. Program nie musial zostac usuniety - moga zostac zmieniona SCIEZKA do niego w Rejestrze.

Feniks5 - jak wyzej. Masz uczulenie na dotyk papieru lub format pliku PDF ? ;)

raro - i jaka jest Twoja PONOWNA odpowiedz na moja ostatnia pomoc?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Vordon z AutoMapą
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Vordon 5 - Nawigacja Vordon 5 dziurki w wyświetlaczu (5)
nawigacja becker 7914, problem z automapą (4)
zawieszona nawigacja vordon (7)
Nawigacja vordon 7 a gniazdo AV (1)
Vordon 7 - gry nawigacja (2)
Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka (53)
NAWIGACJA 7 " EUROPA VORDON (10)
nawigacja vordon 7 uszkodzona matryca (1)
Nawigacja Vordon - jak użyć złącza AV? (18)
Nawigacja Vordon 5 - Jak ustawić internet? (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS