Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nawigacja Vordon z AutoMap±


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Vordon z AutoMap±
Author
Message
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#1 Post from the author of the topic 28 May 2010 20:18   

Nawigacja Vordon z AutoMap±


Kupiłem nawigację Vordon GPS912 i wgrałem AutoMapę 6.2PL. Wszystko działa jak należy z jednym wyj±tkiem. Wy¶wietlane czcionki paneli, menu s± za duże i np. nie mieszcz± się w ramkach. Co z tym zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 May 2010 20:18   





Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3977

Post#2 28 May 2010 20:27   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Pewnie Automapa skopiowana z jakiego¶ "Gotowca" i dlatego nie pasuje rozdzielczo¶ć.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#3 30 May 2010 15:54   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


1. Zainstalowac wersje DEMO pobrana z oficjalnej strony Automapy.
2. Jesli rozdzielczosc pasuje - nabyc legalny produkt - gwarantuje, ze problem zniknie Smile
BTW - dlaczego wszyscy sie upieraja by najpierw instalowac jakiegos walnietego pirata z Chomika, zamiast legalne demo ze strony producenta? Smile
BTW2; objaw jest typowy i wystepuje, gdy np. niewprawny uzytkownik uruchamia plik wm5am.exe, zamiast wceam.exe Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#4 Post from the author of the topic 30 May 2010 16:55   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Nie do końca tak jest jak sugerujesz! Pomijam już te drobne zło¶liwo¶ci. Mapa nie jest demo, na Medionie (WinCE 4.2) działa bez problemu, a na Vordonie (WinCE 5.)0)nie i to jest problem do rozwi±zania.

Helpful message? + -

Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3977

Post#5 30 May 2010 17:58   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


raro wrote:
Nie do końca tak jest jak sugerujesz! Pomijam już te drobne zło¶liwo¶ci. Mapa nie jest demo, na Medionie (WinCE 4.2) działa bez problemu, a na Vordonie (WinCE 5.)0)nie i to jest problem do rozwi±zania.

Dlaczego dalej trzymasz się swoje wersji- to że działa na innej nawigacji wcale nie oznacza że musi działać na tym Vordonie.Ewidentnie problem rozdzielczo¶ci.Zastosuj się do porad kolegi wyżej i zainstaluj DEMO- jestem pewny że problem zniknie.Wtedy masz odpowiedz dlaczego nie działa aktualne oprogramowanie które posiadasz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#6 30 May 2010 18:41   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Problem jest do rozwiazania od reki, jesli ktos nie unosi sie pseudohonorem i slucha rad madrzejszych kolegow z Forum Very Happy Jak mowi madre przyslowie: "prawdziwy mezczyzna uczy sie na bledach innych mezczyzn" Smile

..Tym bardziej, ze LICENCJA uzytkowania Automapy nie umiozliwia uzytkowania produktu zamiennie na roznych wersjach systemow operacyjnych (dla kazdego z tych systemow jest inny plik wykonywalny - to jakbys kolego raro nalal ropy do Malucha i sie dziwil ze nie pali Razz)
Dla mnie jest to EWIDENTNY sygnal, ze uzywasz pirackiego oprogramowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 May 2010 18:41   





Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#7 Post from the author of the topic 31 May 2010 19:35   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Wgrałem jak radzili¶cie wersję demo z oficjalnej strony AM. Niestety problem pozostał ten sam - za duze czcionki! Wgrałem AM pod WinCE 5.0 , bo taki system wg sprzedawcy ma Vordon. Wgrałem tak jak podaj± na stronie www.automapa.pl.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#8 31 May 2010 21:24   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


byl to czesty blad w AM 600 - myslalem ze juz poprawili, bo mi sie juz nie pojawia podczas instalacji u Klientow - niemniej - jesli nadal wystepuje, sprobuj zadzwonic do ich Pomocy technicznej - moze poradza cos na szybko.
Tak na ostro, to powinna pomoc edycja plikow konfiguracyjnych w Settings Automapy, ale ktore z wartosci zmienic i w jakich zmiennych, trzeba by dojsc experymentalnie - to robota na dlugie deszczowe majowe wieczory..

Helpful message? + -

Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#9 Post from the author of the topic 02 Jun 2010 18:43   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Czy kto¶ spotkał się z tym problemem? Wydaj moi się, że problem leży jednak w Vordonie. Zainstalowana ta sama AM pod winCE4.2 działa OK!(na nawigacji Medion), a pod winCE5.0 (na nawigacji Vordon) już nie! Wydaje mi się mało prawdopodobne żeby zrobili jaki¶ bł±d w programie i go nie poprawili.Na próbę wgrałem AM, która pojawiła się ostatnio czyli v. 6.5 PL Final i ........ niestety dokładnie ten sam efekt! Na winCE4.2 jest OK, a na winCE5.0 klapa!

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#10 02 Jun 2010 23:07   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


A ja bym sie upieral, ze problem lezy w Automapie i w jej wspolpracy z niektorymi specyficznymi Windowsami - np. na Vordonie. Ale masz racje - mozna to ujac na Twoj sposob - ten akurat Windows jest troche "krzywy" jak na Automape Wink Wazne jednak ze udalo sie tobie rozwiazac problem! Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jun 2010 23:07   





Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#11 Post from the author of the topic 03 Jun 2010 19:39   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


No nie do końca! Nie rozwi±załem problemu, który na Vordonie w dalszym ci±gu istnieje - nie udało mi się doprowadzić do tego żeby czcionki miały odpowiedni± wielko¶ć. Zastanawiam się czy problem nie bierze się z błędnego oprogramowania wziętego np. z nawigacji 4,3" lub 5" do mojego 3,5"? Czy to możliwe? A może faktycznie ten winCE5.0 jest z błędem?

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#12 03 Jun 2010 19:54   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Jesli instalowales wersje DEMO Automapy ze strony producenta, a nie z jakiegos walnietego pirata, to masz pewnosc, ze NIE "bierze się z błędnego oprogramowania wziętego np. z nawigacji 4,3" lub 5" do mojego 3,5 "
Zamiast upierac sie przy jedynie slusznej Automapie, sprawdz np. na iGO8 - zakladam, ze problem zniknie, jak reka odjal Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#13 Post from the author of the topic 03 Jun 2010 21:40   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Chyba co¶ w tym jest co piszesz. Na próbę wgrałem AM 5.3 i ....... jest OK! Wielko¶ć czcionek jest jak trzeba!

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#14 03 Jun 2010 23:46   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Co Nalezalo Dowiesc cztery posty temu.

Helpful message? + -

Back to top
   
audia4v6
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 27 Sep 2008
Posts: 1
Location: zg

Post#15 16 Jun 2010 12:12   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Witam podpinam sie do tematu bo mam navi vordon gps912
wczoraj wrzucilem na sd autmape 6.5 i do dzisiaj mam zawieche navigacji nic nie moge zrobic wł. i wył. oraz reset nie pomaga, ekran nie wykrywa dotyku . nie zrobilem backupa wiec co teraz pomocy!!!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#16 27 Jun 2010 20:36   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Jesli przeczytales CALY temat, okresl z czym dokladnie masz problem?

Helpful message? + -

Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#17 Post from the author of the topic 27 Jun 2010 20:47   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Problem opisany jest w po¶cie rozpoczynaj±cym ten temat (pierwsz post).

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#18 27 Jun 2010 20:50   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


1. Czy sprawdzales na Automapie XL 6.5 ??
2. Jaka byla odpowiedz Pomocy Technicznej Automapy?

Helpful message? + -

Back to top
   
raro
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 24

Post#19 Post from the author of the topic 29 Jun 2010 19:05   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


1. Nie sprawdzałem na AM XL 6.5
2. Na razie nie pisałem do pomocy technicznej AM

Helpful message? + -

Back to top
   
osiur2
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 07 May 2009
Posts: 1
Location: cracow

Post#20 02 Jul 2010 14:32   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Witam po posiedzeniu trochę nad tym chińskim badziewiem udało mi sie w końcu doj¶ć do tego z której skórki Automapa poci±ga rozmiary czcionek. a mianowicie : "AutoMapa.skin.lechpol_mesada_cruser.const" należy wyedytować ten plik i pozmieniać tak jak poniżej:

[Consts]
// Global fonts
Tahoma4=Tahoma:5
Tahoma6=Tahoma:7
Tahoma7=Tahoma:8
Tahoma8=Tahoma:10
Tahoma9=Tahoma:11
Tahoma10=Tahoma:12
Tahoma11=Tahoma:13
Tahoma12=Tahoma:14
Tahoma13=Tahoma:15
Tahoma14=Tahoma:20
Tahoma16=Tahoma:22
Tahoma18=Tahoma:24
Tahoma20=Tahoma:27

Plik ten znajduje sie w głównym katalogu automapy.

Po tej zmianie duże czcionki pozostan± tylko na ekranie powitalnym w programie będ± juz takie jak trzeba

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jul 2010 14:32   





Back to top
   
temperamentka
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 07 Jan 2009
Posts: 1

Post#21 13 Aug 2010 18:08   

pro¶ba o pomoc


Witam serdecznie,
nabyłam niedawno nawigację VORDON - przyszła "odblokowana".
Tato chciał wrzucić muzykę do nawigacji i podpi±ł Vordonka przez USB do komputera z Windowsem 7. I tutaj zaczęły się problemy:

wyskoczył komunikat o zmianie "w rejestrze/archiwum", tato klikn±ł OK i przestała odpalać się nawigacja.

Po wł±czeniu w menu "Nawigacja", wy¶wietla się komunikat "program nawigacyjny nie został znaleziony". Domy¶lam się, że plik startowy nawigacji został podmieniony przez win 7.

Czy kto¶ z forumowiczów ma odpowiedni plik, który mógłby przesłać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Feniks5
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 7
Location: Rybnik

Post#22 09 Mar 2011 15:46   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


Witam mam Vordona 7 i wgrałem mu automape i nie chce odpalic pisze: Ustaw ¶cieżkę nawigacji.. co mam robic ? Wgrana była iGO8 mam ja i ona działa. Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#23 12 Mar 2011 15:30   

Re: Nawigacja Vordon z AutoMap±


temperamentka - oddaj urzadzenie na gwarancje lub samodzielnie ustaw (JAK? - jest w Instrukcji Uzytkownika urzadzenia!) w Ustawieniach sciezke do programu nawigacyjnego na karcie SD. Program nie musial zostac usuniety - moga zostac zmieniona SCIEZKA do niego w Rejestrze.

Feniks5 - jak wyzej. Masz uczulenie na dotyk papieru lub format pliku PDF ? Wink

raro - i jaka jest Twoja PONOWNA odpowiedz na moja ostatnia pomoc?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Vordon z AutoMap±
Page 1 of 1
Similar topics
Vordon 5 - Nawigacja Vordon 5 dziurki w wy¶wietlaczu (5)
nawigacja becker 7914, problem z automap± (4)
Nawigacja z AutoMap±, brak ł±czno¶ci z satelit±. (7)
zawieszona nawigacja vordon (7)
Nawigacja vordon 7 a gniazdo AV (1)
Vordon 7 - gry nawigacja (2)
Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka (53)
NAWIGACJA 7 " EUROPA VORDON (10)
nawigacja vordon 7 uszkodzona matryca (1)
Nawigacja Vordon - jak użyć zł±cza AV? (18)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed