X
  • #1 29 May 2010 15:46
    irekp61
    Level 7  
    Helpful post? (-1)
    Witam. Mam laptopa Packard Bell Easynote R4624D w którym fabrycznie nie było zainstalowanej sieciówki wi-fi. Producent przewidział jednak możliwość instalacji takiej karty co też zrobiłem i zaczął się problem. Karta jest prawidłowo wykrywana przez system instaluje się i...nie widzi żadnej sieci. Próbowałem z trzema różnymi kartami i zawsze jest tak samo. W biosie nie ma żadnych ustawień dotyczących karty wi-fi, a na obudowie nie ma żadnego przełącznika. Pisałem do serwisu Packarda, ale tylko tyle się dowiedziałem , że fabrycznie nie ma żadnej blokady sieci wi-fi. Karta zachowuje się tak jakby była wyłączona, ale już wyczerpałem wszystkie pomysły jak ją uaktywnić. Komputer pracuje pod XPH. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to zapraszam.
  • #2 29 May 2010 15:52
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Zainstaluj "inssider". Przeskanuj sieć, może "inssider" coś zobaczy.
    Jesteś pewny, że masz sieci wokół do wykrycia i jakie?

    Karta na 802.11 A? B? N?
  • #3 29 May 2010 16:03
    irekp61
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    mam swoją sieć domową, jak podłączę kartę na USB to wszystko śmiga aż miło
  • #4 29 May 2010 16:07
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    a może w BIOSie jest jakiś wyłacznik do portu minPCI w którym jest karta ?

    stery do karty ? jak masz nowsze spróbuj , jak masz starsze też spróbuj.

    może podaj jaka to karta i jaką masz sieć (B G ?)
  • #5 29 May 2010 16:32
    irekp61
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Sprawdziłem jeszcze raz przed chwilą bios, nic tam nie, jest taki ubogi, że w zasadzie tylko kolejność bootowania można ustawić, wyłączyć dźwięk czy usb. Nie pamiętam modeli kart na których eksperymentowałem, ale na pewno był to intel, realtek i gigabyte. Te same karty w innych komputerach działają poprawnie, a u mnie instalują się ok, ale żadnej sieci nie widzą. Mam router Edimax BR-6204WG. Drugi laptop HP bez problemu widzi sieć i nawiązuje połączenie.
  • #6 29 May 2010 16:41
    basstec
    Level 34  
    Helpful post? (0)
    Głupie pytanie może ale podłączyłeś antenę od wifi?
  • #7 29 May 2010 16:50
    irekp61
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    tak podłączyłem, próbowałem też połączenia przy minimalnej odległości routera od karty wi-fi, że nawet bez kabli powinna wykryć i nic.
  • #8 29 May 2010 17:01
    basstec
    Level 34  
    Helpful post? (0)
    Co mi jeszcze do głowy przychodzi to bios, spróbuj na stronce producenta znaleźć i zmienić.
  • #9 26 Jul 2010 17:20
    adam23lodz
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    Kliknij "Start", potem wpisz w "uruchom" services.msc, a następnie wybierz zakładkę "Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej", Natępnie "Ogólne", "Typ uruchomienia" ustawiasz na "automatyczny", potem "uruchom" , "zastosuj" i "ok". Powinno pomóc w okrojonych wersjach instalacyjnych windowsa xp. I daj znać, czy pomogło, trzymam kciuki :-)
  • #10 26 Jul 2010 17:50
    frontier
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    jak dla mnie to na 99 % masz wylaczoną antene. Karta wowczas jest widoczna, ale nie odczyta zadnej sieci.
    Prawdopodobnie odpowiedzialny jest za to jakies skrot FN+....
    W niektorych laptopach Packard Bell'a konieczne jest zainstalowanie dodatkowego oprogramowania sterujacego kombinacjami klawiszy z FN dla specjalnych funkcji.
  • #11 26 Apr 2011 08:15
    irekp61
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Niestety karta nie zadziałała mimo podjętych działań, prawdopodobnie uszkodzenie laptopa, ale temat już nieaktualny więc zamykam temat
  Search 4 million + Products
Browse Products