Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

fundament bramy przesuwnej


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> fundament bramy przesuwnej
Autor
Wiadomość
janw65
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 2
Miasto: Koło NS

Post#1 Post autora tematu 29 Maj 2010 18:58   

fundament bramy przesuwnej


Witam, moja prośba może ma ktoś szkic jak wykonać fundament pod brame przesuwną.Chodzi mi o wymiary w jakiej odległości od murka zabetonować sruby
do mechanizmu jezdnego oraz słupek prowadzący górą brame.POZDRAWIAM
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Maj 2010 18:58   





Powrót do góry
   
bartek0518
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 515
Miasto: Wrocław

Post#2 30 Maj 2010 00:48   

Re: fundament bramy przesuwnej


Jak wykonać? Normalnie, wykopać dół i zalać betonem, najlepiej jeszcze powsadzać coś ala zbrojenie, im dłuższa brama tym głębszy i dłuższy dół. Śruby mają być tylko tam gdzie będą umieszczone wózki jezdne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Maj 2010 00:48   





Powrót do góry
   
janw65
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 2
Miasto: Koło NS

Post#3 Post autora tematu 01 Cze 2010 09:25   

Re: fundament bramy przesuwnej


Bardzo śmieszne,:D trudno by było bez wykopania dołu.
PYTANIE w jakiej odległości od murka (oczywiście murek powstanie później) aby potem nie było za blisko lub za daleko.:?:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Cze 2010 09:25   





Powrót do góry
   
Magister_123
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1197

Post#4 01 Cze 2010 10:01   

Re: fundament bramy przesuwnej


Wróżek nie ma na tym forum. To jest zależne od kilku rzeczy: od modelu napędu do bramy(różny rozstaw śrub), grubości bramy, grubości przyszłego płotu (z siatki lub cegły). Musisz to wszystko poskładać i coś Ci tam wyjdzie.
Ewentualnie jedziesz do kogoś kto ma taką bramę i spisujesz wymiary.
Powrót do góry
   
cirrostrato
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 3061
Miasto: Warszawa

Post#5 01 Cze 2010 10:50   

Re: fundament bramy przesuwnej


janw65 a ty tę bramę w ogóle masz (można wtedy pomierzyć) czy tylko pytasz na przyszłość. Ja montując bramę przesuwną wykopałem rów (ważne aby na całej długości bramy aż do drugiego słupka z zamkiem), tymczasowo ustawiłem (,,powiesiłem'' w powietrzu) bramę na właściwym miejscu (parę belek i desek), wsadziłem wózki z elementami mocującymi je do fundamentu i zalałem fundament (plus zbroiłem złomem jaki miałem np. druty zbrojeniowe), po stwardnieniu betonu (kilka dni) wywaliłem elementy tymczasowego ,,zawieszenia '' bramy i po robocie. Jeśli nie ma bramy to jakieś wstępne wymiary przyszłej bramy musisz mieć, mocować wózki jezdne do fundamentu można potem śrubami rozporowymi do betonu. No i zamiast pytać o takie sprawy idź, dziecko neostrady, do sąsiada i zobacz jak to jest zrobione, pomierz w realu...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> fundament bramy przesuwnej
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Budowa bramy przesuwnej od podstaw (9)
Profil w którym jeżdżą wózki bramy przesuwnej. (6)
budowa bramy skrzydłowej lub przesuwnej o długości 8m (13)
Montaż bramy przesuwnej - parę pytań i rad (7)
Montaż bramy przesuwnej - parę pytań i rad (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS