Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



fundament bramy przesuwnej


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny ->fundament bramy przesuwnej Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
janw65
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 2
Miasto: Koło NS

janw65
Poziom 2
Post#1 29 Maj 2010 18:58  Autor tematu   

fundament bramy przesuwnej


Witam, moja prośba może ma ktoś szkic jak wykonać fundament pod brame przesuwną.Chodzi mi o wymiary w jakiej odległości od murka zabetonować sruby
do mechanizmu jezdnego oraz słupek prowadzący górą brame.POZDRAWIAM

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bartek0518
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 500
Miasto: Wrocław

bartek0518
Poziom 18
Post#2 30 Maj 2010 00:48    

Re: fundament bramy przesuwnej


Jak wykonać? Normalnie, wykopać dół i zalać betonem, najlepiej jeszcze powsadzać coś ala zbrojenie, im dłuższa brama tym głębszy i dłuższy dół. Śruby mają być tylko tam gdzie będą umieszczone wózki jezdne.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
janw65
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 2
Miasto: Koło NS

janw65
Poziom 2
Post#3 01 Cze 2010 09:25  Autor tematu   

Re: fundament bramy przesuwnej


Bardzo śmieszne,Very Happy trudno by było bez wykopania dołu.
PYTANIE w jakiej odległości od murka (oczywiście murek powstanie później) aby potem nie było za blisko lub za daleko.Question

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Magister_123
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1394

Magister_123
Poziom 21
Post#4 01 Cze 2010 10:01    

Re: fundament bramy przesuwnej


Wróżek nie ma na tym forum. To jest zależne od kilku rzeczy: od modelu napędu do bramy(różny rozstaw śrub), grubości bramy, grubości przyszłego płotu (z siatki lub cegły). Musisz to wszystko poskładać i coś Ci tam wyjdzie.
Ewentualnie jedziesz do kogoś kto ma taką bramę i spisujesz wymiary.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
cirrostrato
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 3175
Miasto: Warszawa

cirrostrato
Poziom 23
Post#5 01 Cze 2010 10:50    

Re: fundament bramy przesuwnej


janw65 a ty tę bramę w ogóle masz (można wtedy pomierzyć) czy tylko pytasz na przyszłość. Ja montując bramę przesuwną wykopałem rów (ważne aby na całej długości bramy aż do drugiego słupka z zamkiem), tymczasowo ustawiłem (,,powiesiłem'' w powietrzu) bramę na właściwym miejscu (parę belek i desek), wsadziłem wózki z elementami mocującymi je do fundamentu i zalałem fundament (plus zbroiłem złomem jaki miałem np. druty zbrojeniowe), po stwardnieniu betonu (kilka dni) wywaliłem elementy tymczasowego ,,zawieszenia '' bramy i po robocie. Jeśli nie ma bramy to jakieś wstępne wymiary przyszłej bramy musisz mieć, mocować wózki jezdne do fundamentu można potem śrubami rozporowymi do betonu. No i zamiast pytać o takie sprawy idź, dziecko neostrady, do sąsiada i zobacz jak to jest zrobione, pomierz w realu...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> fundament bramy przesuwnej
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Budowa bramy przesuwnej od podstaw (9)
Profil w którym jeżdżą wózki bramy przesuwnej. (6)
budowa bramy skrzydłowej lub przesuwnej o długości 8m (13)
Montaż bramy przesuwnej - parę pytań i rad (7)
Montaż bramy przesuwnej - parę pytań i rad (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS