| Author |
Tommy82 Poziom 23

Joined: 22 Feb 2005 Posts: 3755 Location: Centrum Dowodzenia Światem
|
16 Jul 2010 14:55 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
Większość wódek podrabiają. Podobno 30 % wszystkiego to podróbki. I nie duże sklepy tez taka sprzedają nie wiedząc o tym i to jest podstawowy porblem.
A drugi to jak we flaszce za 20 PLN koszty wyprodukowania alkoholu to 2,5 PLN to co się dziwić ze ktoś podrabia? to tak jak by za kij odmiotły który mamy za 5 złotych ktoś nam płacił 50
|
|
| Back to top |
|
 |
cirrostrato Poziom 22

|
16 Jul 2010 15:17 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
Podobno wchodzi następczyni tej gorzkiej de lux, jakiś krupnik (ja to na żeberkach wieprzowych lubię a nie w płynie 40%..), synowie podpowiadają, żeby z początkowej produkcji kupić dobrego napitku parę skrzynek na zapas ale bo to się utrzyma dłużej jak w domu stoi...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Jul 2010 15:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Dez1 Poziom 17

|
16 Jul 2010 16:10 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
| bolek44 wrote: |
| Nie wiem jak jest z psuciem się nieotwartej wódki ale kiedyś po melanżu w sali został kieliszek wódki i po 4 miesiącach były w niej plamki pleśni (wódka wyborowa) |
Nie wyparowała przez 4 miesiące? Konfabulujesz.
|
|
| Back to top |
|
 |
romoo Poziom 25

|
16 Jul 2010 22:45 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
Wiśniowe nie sa gorzkie. I jako takie jakościowo.
|
|
| Back to top |
|
 |
janfelix Poziom 9

|
17 Jul 2010 02:27 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
| cirrostrato wrote: |
| Podobno wchodzi następczyni tej gorzkiej de lux, jakiś krupnik (ja to na żeberkach wieprzowych lubię a nie w płynie 40%..), synowie podpowiadają, żeby z początkowej produkcji kupić dobrego napitku parę skrzynek na zapas ale bo to się utrzyma dłużej jak w domu stoi... |
Nie każdy krupnik od kaszy-czyli krup-nazwę swoją bierze. Ten na okowicie, miodzie i korzeniach- miano swe ode krupu alias dyfterytu, czyli niedomogi gardlanej przysposobił-jako likarstwo alibo remedium na owe. A piło się go nie w śklanych naparstkach jako dziś, jeno w glinianych kusztykach na gorąco i z tłustością. A kto nie zna, niechaj tak uczyni-głowę swą stawię iż kontent będzie-nalij w kubas do połowy(można pełny,ale to sen sprowadza) na pół Zdrowaśki wsadź do mikrofali coby się mocno zagrzał. Łychę dobrego masła,masła powiadam! nie jakowyś wynalazków-dodaj. I w gardło Panie Bracie! Sursum corda!:D:D:D
|
|
| Back to top |
|
 |
bolek44 Poziom 16

|
17 Jul 2010 12:41 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
Krupnik zimny nie jest zły
|
|
| Back to top |
|
 |
barteqqq Poziom 19

|
05 Aug 2010 18:31 Re: Czy wódka może sie popsuć ? |
|
|
|
To że 3/4 flaszek na półce to podróba to święta prawda. Ale nie koniecznie ktoś to podrabia tylko na początku jakaś firma robi dobrą wódkę tylko po to żeby wyrobić o sobie dobrą markę a później już smak inny, palić zaczyna, na drugi dzień jakieś dziwne stany w postaci ciężkiej głowy itp.
Na przykład weźmy coś z górnej półki - Finlandia - ta czysta kilka lat temu po spontanicznie zorganizowanej imprezie na drugi dzień podczas porządków zliczyłem 7 jedno litrowych flaszek i 3 0,5L :D:D:D - Na drugi dzień z imprezy może nie pamiętaliśmy wszystkiego ale nikt nie został pobity, policji też nie było, sąsiedzi nie narzekali - więc chyba wszystko OK :D
kilka dni temu kolega miał urodziny więc zaopatrzyłem się w sklepie z alkoholem o nazwie " alkohole świata " - taki lepszy w mieście - w Finladię o poj 0,7, po otwarciu na dżamprezie smak nie był zadowalający ale i tak zeszła.
A teraz weźcie dla przykładu jakiegoś taniego " śmierdziela " - na drugi dzień żyć się nie da.
A ta żołądkowa gorzka de luxe - rok temu to przecież była wódka roku i jakoś nikt mi jej nie zachwalał - wręcz przeciwnie, ostatnio posmakowała w/w wódka o smaku mięty, odpowiednio schłodzona to nawet bez przepitki ładnie wchodzi :D
|
|
| Back to top |
|
 |