Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery ->Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Części do quadów
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mosiek7
Poziom 2
Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 3
mosiek7
Poziom 2
Post#1 20 Cze 2010 21:08  Autor tematu   

Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


Witam,
Troszkę szukałem info na ten temat i co nieco znalazłem, ale nie znalazłem żadnego konkretnego tematu.

I chodzi mi o pomoc w najprostszym podłączeniu instalacji elektrycznej.

Jak w temacie, jest to chinol pojemność 110. Z silnika wychodzą dwie kostki.
Pierwsza (z grubszymi kablami):
- niebiesko-biały (niby impulsator)
- czarny-czerwony (zasilanie CDI)
- zielony (masa)
- żółty (do regulatora napięcia)
- różowy (zamienia się na biały za kostką)

Druga (cienkie) idą przez pokrywę do jakiegoś plastikowego gówienka nad zębatką: Już wiem to sa od kontrolek do luzu i wstecznego :P
- różowy
- zielono-różowy
- fioletowy

Moduł widziałem coś podobnego na forum:
Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie

Cewka:
-czarny (do modułu "cewka zapłonowa")
-zielony (zapewne masa)

Na moje rozumowanie to trzeba to tak podłączyć:
-Masę w obu przypadkach (kabelki z silnika i modułu) do ramy.
-Z silnika czarny do "zasilania" modułu
-Z silnika niebieski(impulsator) do "czujnika położenie wału" w module?? ;>
-Z modułu "cewka zapłonowa" do cewki zapłonowej

A jak podłączyć w module gaszenie? Do tego podłącza się plus czy minus, czy może jakiś inny kabelek, oczywiście przez przełącznik:P)

II Ładowanie.
Myślałem, że to będzie tez małe zamieszanie :P
Idą dwa kable z silnika:
-żółty
- różowy ( za kostką zamienia się na biały)

Regulator (4 piny):
Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie
Podłączenie:
-z przodu górny czerwony
-dolny biały (z silnika różowy)
-tył górny żółty
-dolny zielony

Pytanie moje brzmi: dlaczego idą dwa kabelki z silnika do regulatora ?

III Jak podłączyć światła?

Jak są podłączone światła? Jakby były pod akumulator to by świeciły bez odpalenia, a one świecą jak się odpali quada. Na takiej zasadzie jak w komarkach im większe obroty tym lepsze światło. Ale światła nie są podłączone pod cewkę do ładowania, a z regulatora idzie plus od razu do akumulatora...

I jeszcze jedno pytanie związane z instalacją. Dlaczego prawie wszystkie kabelki masowe są podłączone ze sobą zamiast być połączone krótkimi kabelkami do masy quada (ramy czy silnika)?


Z góry wielkie dzięki ;)


PS w razie co to coś mogłem pomylić, bo prędzej powyrywałem chwasty od świateł i kontrolek luzu i biegu wstecznego :P
I zanim powyrywałem kabelki coś nie tak było z rozrusznikiem to znaczy, słabo kręcił, a nawet podłączałem go pod samochód na kable i na krótko i też słabo kręcił w porównaniu do jego siły na początku.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djalek
Poziom 1
Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 1
djalek
Poziom 1
Post#2 27 Sie 2010 22:27    

Re: Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


Zerknij tutaj :D
http://atvforum110.phorum.pl/viewtopic.php?t=35

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery -> Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
quad 110 - Quad Odpala tylko po podłaczeniu na ostro (8)
quad 110 ATV - Quad 110 ATV brak iskry. (13)
Quad atv 110 - Loncin 110 skrzynia biegów oraz predkosciomierz (5)
Quad 110 elektryka - światła (2)
Quad 110 - Wymiana sprzęgła (2)
quad 110 wysoka temperatura silnika (8)
Brak iskry Quad HB-ATV 110 (3)
Chinski quad 110 brak iskry (6)
QUAD 110 sprzęgło słabo bierze (5)
Quad 110 nie wchodzi na obroty. (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.315 seconds

elektroda.pl temat RSS