Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery, Inne Silniki -> Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie
Autor
Wiadomość
mosiek7
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 20 Cze 2010 20:08   

Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


Witam,
Troszkę szukałem info na ten temat i co nieco znalazłem, ale nie znalazłem żadnego konkretnego tematu.

I chodzi mi o pomoc w najprostszym podłączeniu instalacji elektrycznej.

Jak w temacie, jest to chinol pojemność 110. Z silnika wychodzą dwie kostki.
Pierwsza (z grubszymi kablami):
- niebiesko-biały (niby impulsator)
- czarny-czerwony (zasilanie CDI)
- zielony (masa)
- żółty (do regulatora napięcia)
- różowy (zamienia się na biały za kostką)

Druga (cienkie) idą przez pokrywę do jakiegoś plastikowego gówienka nad zębatką: Już wiem to sa od kontrolek do luzu i wstecznego :P
- różowy
- zielono-różowy
- fioletowy

Moduł widziałem coś podobnego na forum:
Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie

Cewka:
-czarny (do modułu "cewka zapłonowa")
-zielony (zapewne masa)

Na moje rozumowanie to trzeba to tak podłączyć:
-Masę w obu przypadkach (kabelki z silnika i modułu) do ramy.
-Z silnika czarny do "zasilania" modułu
-Z silnika niebieski(impulsator) do "czujnika położenie wału" w module?? ;>
-Z modułu "cewka zapłonowa" do cewki zapłonowej

A jak podłączyć w module gaszenie? Do tego podłącza się plus czy minus, czy może jakiś inny kabelek, oczywiście przez przełącznik:P)

II Ładowanie.
Myślałem, że to będzie tez małe zamieszanie :P
Idą dwa kable z silnika:
-żółty
- różowy ( za kostką zamienia się na biały)

Regulator (4 piny):
Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie
Podłączenie:
-z przodu górny czerwony
-dolny biały (z silnika różowy)
-tył górny żółty
-dolny zielony

Pytanie moje brzmi: dlaczego idą dwa kabelki z silnika do regulatora ?

III Jak podłączyć światła?

Jak są podłączone światła? Jakby były pod akumulator to by świeciły bez odpalenia, a one świecą jak się odpali quada. Na takiej zasadzie jak w komarkach im większe obroty tym lepsze światło. Ale światła nie są podłączone pod cewkę do ładowania, a z regulatora idzie plus od razu do akumulatora...

I jeszcze jedno pytanie związane z instalacją. Dlaczego prawie wszystkie kabelki masowe są podłączone ze sobą zamiast być połączone krótkimi kabelkami do masy quada (ramy czy silnika)?


Z góry wielkie dzięki ;)


PS w razie co to coś mogłem pomylić, bo prędzej powyrywałem chwasty od świateł i kontrolek luzu i biegu wstecznego :P
I zanim powyrywałem kabelki coś nie tak było z rozrusznikiem to znaczy, słabo kręcił, a nawet podłączałem go pod samochód na kable i na krótko i też słabo kręcił w porównaniu do jego siły na początku.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Cze 2010 20:08   





Powrót do góry
   
djalek
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 1

Post#2 27 Sie 2010 21:27   

Re: Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie


Zerknij tutaj :D
http://atvforum110.phorum.pl/viewtopic.php?t=35
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery, Inne Silniki -> Quad 110, instalacja ekeltryczna, podłączenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
quad 110 - Quad Odpala tylko po podłaczeniu na ostro (8)
quad 110 ATV - Quad 110 ATV brak iskry. (13)
Quad atv 110 - Loncin 110 skrzynia biegów oraz predkosciomierz (5)
Quad 110 elektryka - światła (2)
Quad 110 - Wymiana sprzęgła (2)
quad 110 wysoka temperatura silnika (8)
Brak iskry Quad HB-ATV 110 (3)
Chinski quad 110 brak iskry (6)
QUAD 110 sprzęgło słabo bierze (5)
Quad 110 nie wchodzi na obroty. (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony