Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv
Author
Message
arekn77
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Jun 2010
Posts: 13

Post#1 Post from the author of the topic 21 Jun 2010 11:50   

TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Witam.
posiadam w domu siec telekomunikacji z lveboxem polaczona z komputerem stacjonarnym za pomoca ethernetu. w sklepie polecono mi zebym kupil TPLINK WA500G gdyz chce polaczyc sie z dekoderem n-telewizji. podobno najpierw mam podlaczyc tego linka do innego komputera w domu np. laptopa i skonfigurowac a potem podlaczyc tylko kabelkiem do dekodera i powinno dzialac. Problem w tym ze nie wychodzi mi ta konfiguracja TPlinka. Prosze o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Jun 2010 11:50   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#2 21 Jun 2010 13:57   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


- Komputer kablem do portu LAN tplinka,
- W komputerze IP adres automatycznie.
- Zmien LAN IP tplinka na 192.168.1.251, zapisz, reboot tplink, reboot komputer i ponownie konfiguracja tplinka na nowym IP adresie.
- Wyłącz DHCP server w tplinku
- ustaw tplink Wireless/Wireless Mode: Client (bez WDS-u), Wejdz na "Survey" i znajdż sieć WIFI od LB-xa i wcisnij [podłacz]
- Sprawdź status tplinka - ma być podłaczony,

Reboot komputer, powinieneć mieć dostęp do internetu z komputera.
Jak masz masz to podłącz n-boxa .
Jak nie ma dostępu do neta z komputera to: Menu Start/Uruchom: CMD.exe, wpisz (nie wklepuj tego ręcznie, użyj kopiuj/wklej)
del "%temp%\log1.txt"
ipconfig /all >>"%temp%\log1.txt"
tracert -d 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
ping 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
ping www.google.com >>"%temp%\log1.txt"
arp -a >>"%temp%\log1.txt"
notepad "%temp%\log1.txt"

Załącz plik "%temp%\log1.txt" (załącz tzn dodaj załącznik, nie wklejaj zawartości tego pliku do posta)

Dodano po 54 [sekundy]:

Czy w n-boxie masz możliwość ustawienia adresu IP ręcznie ( nie automatycznie) ?

Helpful message? + -

Back to top
   
arekn77
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Jun 2010
Posts: 13

Post#3 Post from the author of the topic 21 Jun 2010 15:23   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


w laptopie mam niestety viste. Jak probuje IP automatycznie to nie moge otworzyc TPlinka jak wpisalem recznie otworzylem zmienilem na 192.168.1.251, zapisz, reboot tplink, reboot komputer i ponownie konfiguracja tplinka na nowym IP adresie.
- Wyłącz DHCP server w tplinku
- ustaw tplink Wireless/Wireless Mode: Client (bez WDS-u), Wejdz na "Survey" i znajdż sieć WIFI od LB-xa i wcisnij [podłacz]


- Sprawdź status tplinka - ma być podłaczony - IKONKA na komputerze pokazuje ze lacznosc ograniczona i nic nie mozna otworzyc bo jest komunikat brak polaczenia

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#4 21 Jun 2010 15:35   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Zakładam że IP LB jest 192.168.1.1 - zgadza się ?

Quote:
Jak probuje IP automatycznie to nie moge otworzyc TPlinka jak wpisalem recznie otworzylem zmienilem na 192.168.1.251,


mea culpa, jak DHCP wyłączony w tplinku to rzeczywiście tak będzie. Jak już podłączymy tplinka w trybie client do LB to można będzie załączyć auto ip konfigurację.
Na razie Ustaw ręcznie adres komputera 192.168.1.249 mask=255.255.255.0 brama=192.168.1.1 dns=8.8.8.8

test
jak coś nie działa to podaj w którym kroku nie działa.

Helpful message? + -

Back to top
   
arekn77
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Jun 2010
Posts: 13

Post#5 Post from the author of the topic 21 Jun 2010 16:43   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


- Komputer kablem do portu LAN tplinka,
- W komputerze IP adres automatycznie.
- Zmien LAN IP tplinka na 192.168.1.251, zapisz, reboot tplink, reboot komputer i ponownie konfiguracja tplinka na nowym IP adresie.
- Wyłącz DHCP server w tplinku
- ustaw tplink Wireless/Wireless Mode: Client (bez WDS-u), Wejdz na "Survey" i znajdż sieć WIFI od LB-xa i wcisnij [podłacz]


- Sprawdź status tplinka - ma być podłaczony,
Crying or Very sad nie jest podlaczony tylko polaczenia lokalne

Jak nie ma dostępu do neta z komputera to: Menu Start/Uruchom: CMD.exe, wpisz (nie wklepuj tego ręcznie, użyj kopiuj/wklej)
del "%temp%\log1.txt"
ipconfig /all >>"%temp%\log1.txt"
tracert -d 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
ping 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
ping www.google.com >>"%temp%\log1.txt"
arp -a >>"%temp%\log1.txt"
notepad "%temp%\log1.t


to tez zrobilemi dalej nic

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#6 21 Jun 2010 16:58   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Załącz wszystkie zrzuty ekranów gdzie dokonywałeś modifikacji + zrzuty jak się łączysz (Site Survey + [connect])

Helpful message? + -

Back to top
   
arekn77
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Jun 2010
Posts: 13

Post#7 Post from the author of the topic 21 Jun 2010 17:15   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


polaczylo sie w koncu i co teraz z dekoderem?
w dekoderze mam opcje konfiguracja automatyczna i konfiguracja reczna.
rozumien ze teraz kabel ethernet mam odlaczyc od laptopa i podlaczyc do dekodera???

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#8 21 Jun 2010 19:20helpful post - solution   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Powinno działać a automatycznej i na ręcznej, ale może ustaw ręcznie, wtedy nie będziesz się musiał zastanawiać jaki LB przydzielił n-ce jeśli bedziesz musiał wchodzić na n-kę, np z przeglądarki i przy testowaniu jakby co będzie łatwiej (np pingi do n-ki)

ustaw np:
192.168.1.248 mask=255.255.255.0 brama=192.168.1.1 dns=8.8.8.8 dns2=8.8.4.4

Podsumowując:
LB - 192.168.1.1
Wa500g - 192.168.1.251
n-ka - 192.168.1.248
komputer: ip automatycznie

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#9 20 Jul 2010 10:35   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Mam bardzo podobny problem.
Mam router Edimax BR-6204Wg. Do jego wejścia podłączony kabelek z internetem.
Do jednego z wyjść podłączony komputer stacjonarny, a przez WiFi łączę się z nim laptopem.
IP: 192.168.2.1
Maska: 255:255:255.0
Włączony DHCP
Internet śmiga i nie mam z nim żadnych problemów.

Kupiłem nboxa i chcę go podłączyć do internetu. Dokupiłem Access Point TP-LINK TL-WA500G, żeby nie ciągnąć kolejnych kabelków.
I już nie mam pomysłu czego się przyczepić. Nie mogę uzyskać połączenia do internetu podłączając się laptopem do AP przez kabelek.
AP wydaje się prosty, konfiguracji zbyt wiele nie ma:
- IP 192.168.1.254 (default)
- Maska: 255.255.255.0 (default)
- Tryb: Client (reszta parametrów podstawiona przez funkcję Survey)
- Szyfrowanie i hasło do routerka na pewno są poprawne
- DHCP Disable

W laptopie skonfigurowałem połączenie manualnie:
IP: 192.168.1.100
Maska: 255.255.255.0
Bramka: 192.168.1.254

Co ciekawe, w Wireless Statistics widać MAC AP ze statusem AP-DOWN, a MAC routera ze statusem Disconnected ALE co jakiś czas pojawia się MAC AP ze statusem STA-JOINED, a MAC routera z AP-UP

Tak samo w aktywnych połączeniach routera pojawia się czasami AP, ale tylko na chwilę.
Oczywiście połączenie laptopa z AP jest, jednak wszystko wygląda tak jak by AP nie zapewniał odpowiedniego rutingu. Pingi na 192.168.2.1 nie odpowiadają.

Podpowiedzcie czego się mogę jeszcze przyczepić, bo już mi ręce opadają Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#10 20 Jul 2010 11:21   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Quote:
Bramka: 192.168.1.254

Brama to ma być IP adres edimaxa x.x.x.1 nie APeka, i zmień wszystkie 192.168.1.x na 192.168.2.x bo wprowadzasz drugą sieć na LAN i dlatego komputery się nie widzą.

W nboxie ustaw IP ręcznie bo WA5xx nie przepuszcza DHCP _chyba_, może sprawdź nbox na automatyczną konfigurację najpierw, jak nie działa to ustaw ręcznie, daj znać jak to ustawiłeś.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#11 20 Jul 2010 14:09   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Brama to ma być IP adres edimaxa x.x.x.1 nie APeka, i zmień wszystkie 192.168.1.x na 192.168.2.x bo wprowadzasz drugą sieć na LAN i dlatego komputery się nie widzą.

W jakich zakresach powinienem się poruszać? Bo nadal nie pinguje routera Sad
Ustawiłem w AP IP 192.168.2.154, a w laptopie 192.168.2.151 i bramę 192.168.2.1 (czyli na routera)
Te IP są z zakresu edimaxa, ale próbowałem z IP powyżej 200.


bogiebog wrote:
W nboxie ustaw IP ręcznie bo WA5xx nie przepuszcza DHCP _chyba_, może sprawdź nbox na automatyczną konfigurację najpierw, jak nie działa to ustaw ręcznie, daj znać jak to ustawiłeś.

Jak się uporam za laptopem to się wezmę za nboxa i sprawdzę czy działa automat

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2010 14:09   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#12 20 Jul 2010 14:18   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Daj Status WA500g.

Czy z laptopa (x.151) możesz pingąć AP (x.154) ?
Uruchom CMD.exe na laptopie, wpisz

ipconfig
ping 192.168.2.1
ping 192.168.2.154.
arp -a

załącz wyniki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2010 14:18   





Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#13 20 Jul 2010 14:36   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Daj Status WA500g.

Czy z laptopa (x.151) możesz pingąć AP (x.154) ?
Uruchom CMD.exe na laptopie, wpisz


ipconfig
Karta Ethernet Local Area Connection 2:
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.2.151
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Identyfikator klasy DHCP. . . . . : ATNW

ping 192.168.2.1
Badanie 192.168.2.1 z użyciem 32 bajtów danych:
Upłynął limit czasu żądania.
Upłynął limit czasu żądania.
Upłynął limit czasu żądania.
Upłynął limit czasu żądania.

Statystyka badania ping dla 192.168.2.1:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty),

ping 192.168.2.154.
Badanie 192.168.2.1 z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 192.168.2.154: bajtów=32 czas<1 ms TTL=64
Odpowiedź z 192.168.2.154: bajtów=32 czas<1 ms TTL=64
Odpowiedź z 192.168.2.154: bajtów=32 czas<1 ms TTL=64
Odpowiedź z 192.168.2.154: bajtów=32 czas<1 ms TTL=64

Statystyka badania ping dla 192.168.2.154:

Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 0 ms, Maksimum = 0 ms, Czas ˜redni = 0 ms

arp -a
Interface: 192.168.2.151 --- 0x2
Internet Address Physical Address Type
192.168.2.154 94-0c-6d-c0-67-58 dynamic

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#14 20 Jul 2010 15:09   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Daj Status WA500g.

a to gdzie ?

czy z laptopa możesz wejść na http://192.168.2.1 ?

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#15 20 Jul 2010 15:12   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Jeszcze status AP:
LAN
MAC Address: 94-0C-6D-C0-67-58
IP Address: 192.168.2.154
Subnet Mask: 255.255.255.0

Wireless
Operating Mode: Client
Signal:
SSID: Edimax
Channel: 1
Mode: 11Mbps (802.11b)
MAC Address: 94-0C-6D-C0-67-58
IP Address: 192.168.2.154

bogiebog wrote:

czy z laptopa możesz wejść na http://192.168.2.1 ?

Nie mogę

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#16 20 Jul 2010 15:15   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Signal - pusty, nie jestes podłączony do APeka.
Dla statusu lepiej daj zrzut

W czasie uruchamiania APeka, APek 1-2 metry od routera, w tym samym pomieszczeniu.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#17 20 Jul 2010 15:30   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Signal - pusty, nie jestes podłączony do APeka.
Dla statusu lepiej daj zrzut

To do czego jestem podłączony?

TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv

bogiebog wrote:

W czasie uruchamiania APeka, APek 1-2 metry od routera, w tym samym pomieszczeniu.

Są w dwóch pomieszczeniach - odległość ok. 7-8m

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#18 20 Jul 2010 15:33   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Pokaż
- ustawienia WIFI AP
- site survey AP

Może masz filtr MAC na routerze ?

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#19 20 Jul 2010 15:45   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Pokaż
- ustawienia WIFI AP
- site survey AP

TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv

bogiebog wrote:
Może masz filtr MAC na routerze ?

Miałem, ale dodałem do lity MAC APeka (94:0c:6d:c0:67:58)
Chwilowo mam Acces Control wyłączony

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#20 20 Jul 2010 15:51   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Na razie _wyłącz_ szyfrowanie i MAC filtry na ruterze

Dodano po 55 [sekundy]:

Edimax/router ma securiy ON, ustawiełeś security w AP-eku ?

Lepiej podłącz po MAC adresie do routera nie po SSID.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#21 20 Jul 2010 16:24   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Na razie _wyłącz_ szyfrowanie i MAC filtry na ruterze
Edimax/router ma securiy ON, ustawiełeś security w AP-eku ?
Lepiej podłącz po MAC adresie do routera nie po SSID.


Ustawiłem podłączanie po MAC i ruszyło Smile
Dzięki wielkie. Aż trudno uwierzyć, że chodziło o taki drobiazg.
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie łączył się po SSID?

Podłączyłem nbox i konfiguracja automatyczna nie poszła.
Skonfigurowałem ręcznie i od razu znalazł połączenie.
Tylko na razie i tak nic nie chodzi.
Będę walczył dalej trochę później. Zacznę od restartu wszystkich urządzeń

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#22 20 Jul 2010 16:29   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Quote:
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie łączył się po SSID?

Pewnie tą samą "drogą" nie przepuszcza DHCP, "droga" błędów w oprogramowaniu.

Masz DHCP na routerze załączone, upewnij się że wszystkie ręcznie wpisane adresy IP do urządzeń są z poza zakresu przydzielanego przez DHCP serwer.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#23 20 Jul 2010 16:39   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Masz DHCP na routerze załączone, upewnij się że wszystkie ręcznie wpisane adresy IP do urządzeń są z poza zakresu przydzielanego przez DHCP serwer.


Jak wprowadzam w nboxie adres z poza zakresu (x.x.2.220) to się nie łączy.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#24 20 Jul 2010 16:56   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


dokciu wrote:

Jak wprowadzam w nboxie adres z poza zakresu (x.x.2.220) to się nie łączy.


a Ty co za konfigurację masz i jak to masz podłączone ?

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#25 20 Jul 2010 18:48   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
a Ty co za konfigurację masz i jak to masz podłączone ?

Teraz nbox podłączyłem do APeka (zamiast laptopa) kabelkiem.
Konfiguracja nboxa:
IP: 192.168.2.152
Maska: 255.255.255.0
Bramka: 192.168.2.1
DNS1: 194.204.159.1
DNS2: 194.204.152.34

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#26 20 Jul 2010 19:01   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Czyli jak masz laptopa wpiętego kablem to iinternet działa ?
A jak podepniesz Nboxa to nie działa ? Co dokładnie nie działa w nboxie ?

Czy możesz pingąć laptopa i nboxa z komputera wpiętego kablem do routera ?

Pokaż Status wa500.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#27 20 Jul 2010 19:24   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
Czyli jak masz laptopa wpiętego kablem to iinternet działa ?
A jak podepniesz Nboxa to nie działa ? Co dokładnie nie działa w nboxie ?

Czy możesz pingąć laptopa i nboxa z komputera wpiętego kablem do routera ?

Pokaż Status wa500.


Problem raczej nie po mojej stronie. Właśnie zaczęło chodzić przy powyższych ustawieniach.
Nie mogłem uruchomić niczego co wymagało internetu (nportal, youtube, radio, gry).
Teraz zaskoczyło. Posprawdzam jeszcze jak i czy wszystko jest ok.

Tak swoją drogą, to nboxa pingać nie mogę (nie wiem dlaczego).

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#28 20 Jul 2010 19:27   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Quote:
Tak swoją drogą, to nboxa pingać nie mogę (nie wiem dlaczego).


A jak podłączysz skrętka bezpośrednio nboxa i laptopa to czy ping do nboxa działa ? Jak nie to coś tam blokuje w nboxie a nie w AP.

Helpful message? + -

Back to top
   
dokciu
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 20

Post#29 20 Jul 2010 19:34   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


bogiebog wrote:
A jak podłączysz skrętka bezpośrednio nboxa i laptopa to czy ping do nboxa działa ? Jak nie to coś tam blokuje w nboxie a nie w AP.


No właśnie problem w tym, że ten AP ma tylko jedno gniazdko LAN

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19020
Location: Adort Kele

Post#30 20 Jul 2010 19:43   

Re: TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv


Quote:
No właśnie problem w tym, że ten AP ma tylko jedno gniazdko LAN


A co wspólnego ma ilość gniazd w AP z moim pytaniem ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 20 Jul 2010 19:43   



Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> TP Link TL-WA500G, livebox, n-tv
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
TP-Link WA500G - Livebox + WA500G brak połączenia z internetem (10)
Tp link TL-WA500G i Livebox TP (5)
Livebox i TP-Link WA500G - jak skonfigurować? (17)
Livebox 1.0 + TP Link WA500G jako repeater (10)
livebox, tp-link tl-wa500g - połączenie bezprzewodowe lb i tl (11)
LIVEBOX>RJ45>TP-LINK WA500G>WIFI>laptop (12)
TP Link TL-WA500G, Livebox - Podawanie hasła do Liveboxa (15)
Livebox, tp-link tl-wa500g - konfiguracja krok po kroku... (35)
TP LINK WA500G - TP LINK WA500G czy moge go połączyć z ruterem axess tell MV411R (5)
livebox tv-n tp-ling wa500g - Dekoder N nie widzi livebox przez ap (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl topic RSS feed