witam wlasnie mam w domu taki monitorek jak w temacie do przetestowania i zdziwilo mnie pare rzeczy w nim a mianowicie
1- heh seria "strzalow" przy podlonczeniu zasilania nastepuje kilka dziwnych do zdefiniowania trzaskow :/ wczesniej mailem samsunga i tak nie bylo u kumpla na takim samym monitorze ale na kineskopie trinitron tez chyba tak nie bylo czy to normalne ?
2- SELF TEST o co z nim chodzi czego pokazuje sie on nie zaleznie czy miniotor jest podlaczony do VGA czy nie w innych monitorach w chwili polaczenia zasilania i gdy jest podpiety do grafiki przechodzi w stan spoczynku a dioda miga tu pokazuje sie self test a dioda swieci sie ciagle.. hm
te wlasnie spray mnie nurtuja moze i to jest normalne ale pytam poniewaz nie widzialem czegos takiego na innych monitorach niby sprawdzalem na identyczym w innym sklepie i jest tak samo ale kto wie
prosil bym najlepiej osoby ktore mialy lub maja do czynienia z magami lub ktore posiadaja taki model w domu bo niestety na stronie producenta dzil FAQ jest ale niestety chyba cos niedziala :( za odpowiedzi z gory dziekuje
tak,jest to normalne dla tego typu monitora (z tym strzelaniem to większosć trzaska przy uruchomieniu) ...prawdopodobnie elektrostatyka ładuknku na kineskopie (jest to związane z jego rozmagnesowaniem)