Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'' Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stelios273
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: poznan
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 51
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
stelios273
Użytkownik obserwowany
Post#1 28 Cze 2010 00:00  Autor tematu   

''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''


Bardzo proszę o nagłą pomoc.

Bliska mi osoba wyjechała do Danii i tym razem wzięła ze sobą laptopa by podłączyć go tam do sieci byśmy zaoszczędzili na rozmowach telefonicznych , sami wiecie roaming itp.
Podłączyła tego laptopa do ich sieci i dostaję komunikat ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'' , co w takiej sytuacji ma zrobić ? Ja sam nie wiem i dlatego proszę Was o pilną pomoc.

Oceń post: + +4 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mietekn
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Chojnice
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1958
Pomógł: 393
Ocena postów: 10
mietekn
Poziom 22
Post#2 28 Cze 2010 00:00    

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Dla systemu Windows XP:
Wejść w połączenia sieciowe i we właściwościach połączenia (prawy przycisk myszy->właściwości) znaleźć protokół TCPIP. W jego właściwościach zaznaczyć: Uzyskaj adres IP automatycznie.
Dla Visty i Windowsa 7 musisz postępować podobnie ale szukać wspomnianej opcji w Centrum Sieci..

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stelios273
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: poznan
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 51
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
stelios273
Użytkownik obserwowany
Post#3 28 Cze 2010 00:03  Autor tematu   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Oj przepraszam z tego wszystkiego systemu nie podałem . Windows XP Pro .
Przekaże info zobaczymy czy pomoże , ale jak pamietam to nic tam nie było grzebane i zawsze było ustawione na automatyczne

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31739
Pomógł: 2630
Ocena postów: 384
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 28 Cze 2010 09:53    

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Napisz coś więcej o samej sieci - gdzie ten laptop jest podłączony?
Jeśli automatycznie dostaje adres IP, to nie powinno być konfliktów adresu, lub należy przejść na manualną konfigurację ustawiając inny adres IP w danej podsieci (w danym zakresie adresów IP).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stelios273
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: poznan
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 51
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
stelios273
Użytkownik obserwowany
Post#5 28 Cze 2010 10:41  Autor tematu   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


DriverMSG napisał:
lub należy przejść na manualną konfigurację ustawiając inny adres IP w danej podsieci (w danym zakresie adresów IP).

Proszę o rade jak to zrobić o czym napisałeś , nic więcej o sieci nie napisze bo nic nie wiem i więcej już się nie dowiem , jedynie co dowiedziałem się że w szafie stoi chyba router i to koniec informacji.Jest to osoba która kompletnie się nie zna na takich rzeczach na których my się znamy i dlatego posiadam zerową wiedzę na temat sieci do której został podłączony ten laptop.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31739
Pomógł: 2630
Ocena postów: 384
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 28 Cze 2010 10:50    

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Przy zerowej wiedzy na temat budowy sieci, można jedynie zgadywać i snuć domysły.
Jedyne co można napisać przy tak nikłych danych, to:
Zakładając, że pula adresów w tej sieci jest przykładowo 192.168.0.X, zmiany należy dokonać w końcówce adresu - wstawić inną cyfrę w miejsce "x".
Jesteś na forum technicznym, a tu wymagana jest minimalna wiedza w danym temacie, oraz informacje niezbędne by pomocy udzielić.

Zbierz więc dokładne dane, dalsza kontynuacja tematu zostanie odblokowana gdy dane te zbierzesz i poinformujesz moderatora o tym fakcie i chęci kontynuacji tematu. Tym czasem temat zamykam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci. (4)
istnieje konflikt adresów Ip z innym systemem w sieci (3)
Istnieje konflikt adresów z innym systemem w sieci. (11)
tp link TD-W8951ND - Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci (5)
konflikt adresów Ip z innym systemem w sieci (9)
Konflikt adresow IP z innym systemem w sieci. POMOCY!! (4)
Konflikt adresów IP w sieci lokalnej (3)
Nagły konflikt adresów IP w sieci. Dziwne zachowanie rutera (4)
DGN1000 - konflikt adresów IP (4)
konflikt adresów ip - windows 7 (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl temat RSS