Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''
Autor
Wiadomość
stelios273
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 54
Miasto: poznan

Post#1 Post autora tematu 28 Cze 2010 00:00   

''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''


Bardzo proszę o nagłą pomoc.

Bliska mi osoba wyjechała do Danii i tym razem wzięła ze sobą laptopa by podłączyć go tam do sieci byśmy zaoszczędzili na rozmowach telefonicznych , sami wiecie roaming itp.
Podłączyła tego laptopa do ich sieci i dostaję komunikat ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'' , co w takiej sytuacji ma zrobić ? Ja sam nie wiem i dlatego proszę Was o pilną pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2010 00:00   





Powrót do góry
   
mietekn
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1963
Miasto: Chojnice

Post#2 28 Cze 2010 00:00   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Dla systemu Windows XP:
Wejść w połączenia sieciowe i we właściwościach połączenia (prawy przycisk myszy->właściwości) znaleźć protokół TCPIP. W jego właściwościach zaznaczyć: Uzyskaj adres IP automatycznie.
Dla Visty i Windowsa 7 musisz postępować podobnie ale szukać wspomnianej opcji w Centrum Sieci..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2010 00:00   





Powrót do góry
   
stelios273
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 54
Miasto: poznan

Post#3 Post autora tematu 28 Cze 2010 00:03   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Oj przepraszam z tego wszystkiego systemu nie podałem . Windows XP Pro .
Przekaże info zobaczymy czy pomoże , ale jak pamietam to nic tam nie było grzebane i zawsze było ustawione na automatyczne
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2010 00:03   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28710
Miasto: Prowincja Liege

Post#4 28 Cze 2010 09:53   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Napisz coś więcej o samej sieci - gdzie ten laptop jest podłączony?
Jeśli automatycznie dostaje adres IP, to nie powinno być konfliktów adresu, lub należy przejść na manualną konfigurację ustawiając inny adres IP w danej podsieci (w danym zakresie adresów IP).
Powrót do góry
   
stelios273
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 54
Miasto: poznan

Post#5 Post autora tematu 28 Cze 2010 10:41   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


DriverMSG napisał:
lub należy przejść na manualną konfigurację ustawiając inny adres IP w danej podsieci (w danym zakresie adresów IP).

Proszę o rade jak to zrobić o czym napisałeś , nic więcej o sieci nie napisze bo nic nie wiem i więcej już się nie dowiem , jedynie co dowiedziałem się że w szafie stoi chyba router i to koniec informacji.Jest to osoba która kompletnie się nie zna na takich rzeczach na których my się znamy i dlatego posiadam zerową wiedzę na temat sieci do której został podłączony ten laptop.
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28710
Miasto: Prowincja Liege

Post#6 28 Cze 2010 10:50   

Re: ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci'


Przy zerowej wiedzy na temat budowy sieci, można jedynie zgadywać i snuć domysły.
Jedyne co można napisać przy tak nikłych danych, to:
Zakładając, że pula adresów w tej sieci jest przykładowo 192.168.0.X, zmiany należy dokonać w końcówce adresu - wstawić inną cyfrę w miejsce "x".
Jesteś na forum technicznym, a tu wymagana jest minimalna wiedza w danym temacie, oraz informacje niezbędne by pomocy udzielić.

Zbierz więc dokładne dane, dalsza kontynuacja tematu zostanie odblokowana gdy dane te zbierzesz i poinformujesz moderatora o tym fakcie i chęci kontynuacji tematu. Tym czasem temat zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ''Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci''
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci. (4)
istnieje konflikt adresów Ip z innym systemem w sieci (3)
Istnieje konflikt adresów z innym systemem w sieci. (11)
tp link TD-W8951ND - Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci (5)
konflikt adresów Ip z innym systemem w sieci (9)
Konflikt adresow IP z innym systemem w sieci. POMOCY!! (4)
Konflikt adresów IP w sieci lokalnej (3)
Nagły konflikt adresów IP w sieci. Dziwne zachowanie rutera (4)
DGN1000 - konflikt adresów IP (4)
Zwalnianie internetu, konflikt adresów IP. (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS