Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
marci_n
Level 17
Location: Radom
Joined: 02 Apr 2003
Posts: 307
Helped: 13
Post rating: 1
marci_n
Level 17
Post#1 29 Jun 2010 14:23  Topic author   

VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


Witam,

Jest sobie takie fajne autko VW Vento 1,4 które nie odpala. Po podłączeniu pod kompa wyrzuciło błąd immobilisera oraz ten 00515 z oznaczeniem 03 - brak sygnału. Przy próbie wykasowania tego błędu ecu w aucie chyba się zawiesza bo zrywa komunikacje i aby ponownie sie połączyc trzeba wyłączyc i włączyc zaplon. Błąd halla natomiast pozostaje. Kopułka z czujnikiem została wymieniona na inną, co prawda używka ale z działającego samochodu. Czy to może być uszkodzony komputer auta? Może ktoś się spotkał z podobną usterką. Auto najczęściej nie odpala ale po dopasowaniu ecu do immo autko o dziwo zapaliło parę razy a potem znów zima :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Elektroniczek
Level 21
Joined: 15 Jun 2010
Posts: 404
Helped: 41
Post rating: 11
Elektroniczek
Level 21
Post#2 29 Jun 2010 14:27    

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


Odpalisz autko i błąd halla zniknie. Zajmij się Immo.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marci_n
Level 17
Location: Radom
Joined: 02 Apr 2003
Posts: 307
Helped: 13
Post rating: 1
marci_n
Level 17
Post#3 29 Jun 2010 14:53  Topic author   

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


No wlasnie problem w tym ze czasem nie wyrzuca zadnego bledu oprocz tego czujnika. Dlatego podejrzewam uszkodzone ecu i ciekaw bylem czy ktos mial cos podobnego u siebie :> A jak odpale auto to blad nadal jest i nie moge go skasowac bo przy odpalonym aucie vag tez traci polaczenie z komputerem :/

Helpful post? + 0
Back to top
palala
Level 22
Location: Praca w południowej części wawy - szukam ...
Joined: 16 Jun 2004
Posts: 439
Helped: 57
Post rating: 3
palala
Level 22
Post#4 29 Jun 2010 14:53    

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


Witam

Temat poruszany wiele razy na forum - gubienie immo przyczyną problemów - ot i wszystko w temacie.

pozdrawiam

P.S.

Vag polski ,jakiś badziew z V..... czy normalny tester ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marci_n
Level 17
Location: Radom
Joined: 02 Apr 2003
Posts: 307
Helped: 13
Post rating: 1
marci_n
Level 17
Post#5 29 Jun 2010 16:02  Topic author   

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


palala wrote:

Vag polski ,jakiś badziew z V..... czy normalny tester ??


Kabelek oryginalny z ross-tech. Launch pokazuje cos innego (enigne module blocked -czy jakos tak). Immo jest chyba w ecu, tak? Zastanawiam sie bo czasami objawy sa typowe jak dla immo czyli auto odpali na sekunde i zgasnie a czasami krecic mozna rozruszniekiem do wyladowania baterii i nie zaskoczy nawet na sekunde. Cuda wianki :)

Helpful post? + 0
Back to top
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Location: Warszawa
Joined: 12 Nov 2005
Posts: 15034
Helped: 1103
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#6 29 Jun 2010 16:27    

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


Dobra żarówka minimum 21W i prześwietlasz zasilanie komputera.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marci_n
Level 17
Location: Radom
Joined: 02 Apr 2003
Posts: 307
Helped: 13
Post rating: 1
marci_n
Level 17
Post#7 30 Jun 2010 00:11  Topic author   

Re: VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala


Zamowiłem nowy komputer (oczywiście używka), stary mi coś śmierdzi:) Dam znać jak doleci do mnie:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> VW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala
Page 1 of 1

Similar topics to vW Vento 1.4 błąd 00515 - czujnik halla, nie odpala

VW Sharan VR6 00515 czujnik halla przerwa/zawrcie do plusa (12)
Audi a4 1.6 stały błąd 00515-czujnik położenia wału zwarcie do plusa (11)
Błąd p52 czujnik halla nie chodzi pompa paliwa ford transt 2.4 tddi 125km (3)
ibiza monowtrysk 1.4 - czujnik halla - błąd stały (5)
Audi A4 czujnik halla. Czy błąd oznacza uszkodzenie czujnika? (5)
Sharan 2.0 ADY - powracający błąd 515, czujnik halla szalejące wartości w VAG (10)
VW Passat 95r. 1,8 - błąd 00515 - identyfikacja, naprawa (4)
VW VENTO 1,8 1995r. nie odpala (11)
vw vento 2.0 gt b+g 115km nie odpala (3)
Vento 2.0 2E - Nie odpala na benzynie (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.06 seconds