Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


  Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service ->RNS-510 za RCD-300 zamiana radia Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jarek.w
Level 17
Location: Częstochowa
Joined: 15 Oct 2004
Posts: 298
jarek.w
Level 17
Post#1 30 Jun 2010 18:03  Topic author   

RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Witam wszystkich
Mam golfa 5 z radiem RCD-300 a chciałbym wymienić na navi RNS-510 .
Czy da się zamienić te radia bez wymiany wiązki kabli podłączeniowych ??
Wiem że trzeba zgrać radio z samochodem , ale z tym sobie poradzę .
pozdrawiam[/code]

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Spacewalker
Level 31
Location: Warszawa
Joined: 21 May 2004
Posts: 1742
Helped: 120
Post rating: 53
Spacewalker
Level 31
Post#2 01 Jul 2010 07:07    

Re: RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Adaptor antenowy jest Ci potrzebny, bo RNS ma inne konektory antenowe, no i moduly anten jeslimasz golfa z 2005/6 roku. Nie zapomnij tez o can gatewau , w zalezności od tego jaką wersje kupisz/ lub jaki soft bedzie miała navi, moze Ci w 24h rozładowac akku, ale wszystko zalezy od tego z któego rocznika masz Golfa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dax6
Level 13
Location: Berlin
Joined: 01 Aug 2004
Posts: 133
Dax6
Level 13
Post#3 30 Jul 2010 17:54    

Re: RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Witam,
podlacze sie do tematu, bo zamierzam tez zmienic navi w VW Caddy 2005/11
Aktualnie mam RNS MFD2 a chce kupic RNS-510.

Przeczytalem odpowiedz kolegi na podobny temat i chcialbym wiedziec co konkretnie powinienem kupic przy zmianie navi. Chcialbym juz wczesniej sie uzbroic we wszystkie potrzebne wymagane czesci i pojechac gdzies do serwisu zeby zalozyli to i uruchomili.
Czytalem ze RNS-510 obsuguje Bluetooth i oferuje TV. Czy musze cos dodatkowo dokupic ?
Do navi mam podlaczony zestawglosnomowiacy GSM . Czy wystarczy tylko wpiac jakas wtyczke do nowej nawigacji , czy cos znow kombinowac ?

Czy mozna wybierac numer telefonu na ekranie dotykowym ? ( przy polaczonym zestawie GSM ) ?

Urzadzenie po wymianie nalezy przypisac do auta i juz powinno wszystko ,,grac ,, ?

Ostatnie pytanie to o soft w 510. Na co zwracac uwage przy zakupie takiej nawigacji ? Jaki soft itd..

z gory dziekuje za poswiecenie czasu na odpowiedz

pozdrawiam
dax

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> RNS-510 za RCD-300 zamiana radia
Page 1 of 1

Similar topics to rNS-510 za RCD-300 zamiana radia

Po wymianie radia RCD 300 na RCD 310 radio nie wyłącza się (4)
RNS 510/błąd CD/DVD - RNS 510 nie odtwarza płyt CD/DVD (1)
VW RCD 300 a RCD 300 MP3. Jakie są różnice? Upgrade? (1)
RNS 510 a czujniki parkowania (6)
Szukam opisu wyprowadzeń RNS 510 (2)
Podłączenie kamery cofania do RNS 510 (2)
RNS 510 Skoda Columbus PL Menu (4)
RNS 510 pinout na kamere cofania (5)
RNS 510 gubi fale radiowe (5)
rns 510 secret menu passat b6 (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.061 seconds