Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> RNS-510 za RCD-300 zamiana radia
Author
Message
jarek.w
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 15 Oct 2004
Posts: 269
Location: Częstochowa

Post#1 Post from the author of the topic 30 Jun 2010 18:03   

RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Witam wszystkich
Mam golfa 5 z radiem RCD-300 a chciałbym wymienić na navi RNS-510 .
Czy da się zamienić te radia bez wymiany wiązki kabli podłączeniowych ??
Wiem że trzeba zgrać radio z samochodem , ale z tym sobie poradzę .
pozdrawiam[/code]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Jun 2010 18:03   





Back to top
   
Spacewalker
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 21 May 2004
Posts: 1741
Location: Warszawa

Post#2 01 Jul 2010 07:07   

Re: RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Adaptor antenowy jest Ci potrzebny, bo RNS ma inne konektory antenowe, no i moduly anten jeslimasz golfa z 2005/6 roku. Nie zapomnij tez o can gatewau , w zalezności od tego jaką wersje kupisz/ lub jaki soft bedzie miała navi, moze Ci w 24h rozładowac akku, ale wszystko zalezy od tego z któego rocznika masz Golfa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jul 2010 07:07   





Back to top
   
Dax6
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 01 Aug 2004
Posts: 132
Location: Berlin

Post#3 30 Jul 2010 17:54   

Re: RNS-510 za RCD-300 zamiana radia


Witam,
podlacze sie do tematu, bo zamierzam tez zmienic navi w VW Caddy 2005/11
Aktualnie mam RNS MFD2 a chce kupic RNS-510.

Przeczytalem odpowiedz kolegi na podobny temat i chcialbym wiedziec co konkretnie powinienem kupic przy zmianie navi. Chcialbym juz wczesniej sie uzbroic we wszystkie potrzebne wymagane czesci i pojechac gdzies do serwisu zeby zalozyli to i uruchomili.
Czytalem ze RNS-510 obsuguje Bluetooth i oferuje TV. Czy musze cos dodatkowo dokupic ?
Do navi mam podlaczony zestawglosnomowiacy GSM . Czy wystarczy tylko wpiac jakas wtyczke do nowej nawigacji , czy cos znow kombinowac ?

Czy mozna wybierac numer telefonu na ekranie dotykowym ? ( przy polaczonym zestawie GSM ) ?

Urzadzenie po wymianie nalezy przypisac do auta i juz powinno wszystko ,,grac ,, ?

Ostatnie pytanie to o soft w 510. Na co zwracac uwage przy zakupie takiej nawigacji ? Jaki soft itd..

z gory dziekuje za poswiecenie czasu na odpowiedz

pozdrawiam
dax

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> RNS-510 za RCD-300 zamiana radia
Page 1 of 1
Similar topics
Po wymianie radia RCD 300 na RCD 310 radio nie wyłącza się (4)
RNS 510/błąd CD/DVD - RNS 510 nie odtwarza płyt CD/DVD (1)
VW RCD 300 a RCD 300 MP3. Jakie są różnice? Upgrade? (1)
RNS 510 a czujniki parkowania (6)
Szukam opisu wyprowadzeń RNS 510 (2)
Podłączenie kamery cofania do RNS 510 (2)
RNS 510 Skoda Columbus PL Menu (4)
RNS 510 pinout na kamere cofania (5)
RNS 510 gubi fale radiowe (5)
rns 510 secret menu passat b6 (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.032 seconds

elektroda.pl topic RSS feed