FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

megane I FL 1999r czasem nie odpala jak jest gorący

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Mechanics -> megane I FL 1999r czasem nie odpala jak jest gorący
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 01 Jul 2010 08:39   

megane I FL 1999r czasem nie odpala jak jest gorący

Witam.
Mam taki problem mianowicie ostatnio zrobiłem sobie wycieczke nad morze. Jakies 450km. Wszystko ok, ale jak przyjechałem na miejsce i zostawiłem autko pod domem to po 2 min nie mogłem go odpalić. Dopóki nie wyłączył się wentylator od chłodnicy. Temperatura była ok, bo na środku, olej też ok pokazywał komp. Wyglądało to tak jakby coś odcięło prąd, bo po przekręceniu stacyjki w ogóle rozrusznik nawet nie kręcił. Akumulator jest prawie nowy więc raczej to nie jego sprawka.
I moje pytanko czy możliwe że wentylator jak chodzi i autko jest gorące to odcina prąd aby trochę przestygło?? Bo pierwszy raz się z tym spotkałem że na ciepłym silniku nawet rozrusznik nie chce zakręcić.
Jak się wyłączył wiatrak to go odpaliłem aczkolwiek trochę już ciężej było i chodził jakby miał zgasnąć za chwilę.
Czytałem że może to jakiś czujnik położenia wału czy wałka rozrządu. Mozliwe??
Proszę o odp
Aha dodam że jak jest wystygnięty to odpala spokojnie jak zawsze za pierwszym razem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 01 Jul 2010 08:39   

Back to top

RobertLodz09
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 01 Jul 2010 11:16   

Re: megane I FL 1999r czasem nie odpala jak jest gorący

Kolego tutaj "problemu" należy szukać w obrębie rozrusznika! Czujnik obrotów i położenia wału korbowego czy wałka rozrządu ma sie nijak do obwodu rozruchu! Gdy wystapi ta usterka to sprawdz miernikiem jaki jest pobór prądu z akumulatora. Na początek weż i sprawdz i przeczyść przewody idące do rozrusznika szczególnie masowy ,jeśli to nie pomoże to niestety ale należy oddać rozrusznik do naprawy (wymiana tulejek najczęściej). Pozdrawiam!
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Mechanics -> megane I FL 1999r czasem nie odpala jak jest gorący
Page 1 of 1
Similar topics
BMW e36 316 coupe Czasem ODPALA a Czasem NIE (2)
BMW e36 316 coupe Czasem ODPALA a Czasem NIE (8)
[Megane I phII 1999r] Zwarcie w obwodzie? Auto nie odpala. (12)
Renault Megane Scenic 2.0 8V 1999r - nie odpala na zimno (31)
Renault megane scenic 1999r 1,6 16 v, nie odpala (8)
Renault Megane 1.6 16V 1999r. Nie odpala (6)
renault megane 1997 czasem nie odpala (1)
VW Passat B5 1.9TDI 1999r. błąd 1329 i czasem nie odpala (2)
Skuter Ferro 4t 50ccm, czasem iskra jest a czasem nie (2)
Focus 1.8 tddi 1999r ciepły czasem nie zapala. (2)

Page generation time: 0.098 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony