| Author |
Szajer Poziom 11

|
13 Jul 2010 16:58 System ZSP firmy DTM, nie można dopisać pilota NEO-4P |
|
|
|
Witam,
posiadam drzwi garażowe firmy Nalazek wraz ze sterowaniem na pilota firmy DTM model : link
oraz pilota Neo-4p : link.
Miałem 2 piloty, jeden zgubiłem, więc postanowiłem dokupić 3 na zapas. Okazało się że firma Nalazek z firmą DTM zabezpieczyły możliwość dopisywania pilotów nie kupionych w firmie Nalazek. Niestety nigdzie w dokumentacji ani opakowaniu od oryginalnego pilota nie ma żadnej informacji, że trzeba kupować piloty tylko w firmie Nalazek.
Czy ktoś się orientuje na czym polega to zabezpieczenie i czy da się je zdjąć/ominąć?
Pozdrawiam
Darek
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jul 2010 16:58 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
scorpion2005 Poziom 4

|
20 Nov 2010 15:27 Re: System ZSP firmy DTM, nie można dopisać pilota NEO-4P |
|
|
|
jesli jest radio max i wprowadzili pin to jestes na nich skazany jesli zablokowali tylko zdalne dopisywanie to musisz dostac sie do radia
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Nov 2010 15:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
chru Poziom 16

|
09 Apr 2011 10:51 Re: System ZSP firmy DTM, nie można dopisać pilota NEO-4P |
|
|
|
Witam,jeśli firma wprowadziła zabezpieczenie pin-em to zazwyczaj "ale nie zawsze" jest to 1-2-3-4itd lub 9-8-7-6itd.Pracując wiele lat w serwisie jestem zdania że radio jest własnością tego kto za nie zapłacił a nie wieczystą opłaconą przez użytkownika dzierżawą więc jeśli masz dostęp do radia popróbuj[instrukcja do max-a na stronie dtm-a].nie zepsujesz nic możesz tylko usunąć pamięć e-proma ale porządna firma ma jego kopię więc nie ma bólu,ja zawsze zostawiam możliwość dopisania przez użytkownika nowego pilota "nie przez proste {15s stary pilot-pauza do 3s-15s nowy} ale z koniecznością indywidualnego dopisu.Dtm jest chyba najlepszym rozwiązaniem i "gadki" typu nie można bo ktoś się włamię są po prostu bzdurą sam próbowałem przez 1,5 roku ciągłej pracy kompa złamać dym-a ale próba skończyła się fiaskiem[w przeciwieństwie do innych producentów] na dtm-mie można polegać mam go w domu w samochodzie i w pracy jakoś to działa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Apr 2011 10:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Szajer Poziom 11

|
29 Jan 2012 14:31 Re: System ZSP firmy DTM, nie można dopisać pilota NEO-4P |
|
|
|
Witam,
wymieniłem odbiorniki na wersje multi i teraz wszystkie piloty działają.
Temat zamykam
Dzięki i pozdrawiam
Darek
|
|
| Back to top |
|
 |