| Author |
kuleeQ Poziom 8

|
21 Jul 2010 15:05 Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
Witam
Tak jak w temacie, mam problem z przycinającym się youtube-m film jest załadowany i oglądając film po prostu się przycina, mam zainstalowane nowe sterowniki do karty graficznej Radeon 9250 128MB ukł. graficzny 240 MHz RAMCAD 400MHz DirectX v8.1 dźwięk C-media CMI 9739A/9761 @ SIS 7012 PCI.
Ponadto gdy oglądam nowe filmy np: w best-player-ze też mi się przycina obraz mam zainstalowane nowe kodeki ale to mi nic nie daje :(
Pomóżcie
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jul 2010 15:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
dinos83 Poziom 21

|
21 Jul 2010 15:56 Re: Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
ad1. Flash najnowszy (na filmie YT pkm -> ustawienia -> sprzętowa akceleracja jak się zachowuje na wł. / wył.); testowałeś jaka sytuacja na różnych przeglądarkach - czystym profilu przeglądarki , zwłaszcza bez dodatków; jak się zachowuje na chrome odtwarzając w html5.
Przetestuj ze 2 wersje sterowników do karty graficznej (przywróć ustawienia fabryczne w sterowniku). Zaktualizuj DirectX (win+r -> dxdiag nie pokazuje żadnych problemów).
ad2. Sprawdź odtwarzacze: The KMPlayer; MPC-HC. Kodeki: ffdshow (dodatkowo QuickTime Alternative, Real Alternative jeśli potrzebujesz).
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jul 2010 15:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
KrisPier Poziom 12

|
21 Jul 2010 18:31 Re: Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
(1) Wydaje mi się że to kodeki (polecam kodeki CCCP) mimo że zmieniałeś spróbuj odtworzyć film w programie Dziobas Rar Player on ma własne kodeki jeśli dalej tnie w tym programie filmy
(2) zmień sterowniki karty jeszcze raz tym razem na ATI Omega coś koło wersji 3.8
(3) jeśli dalej nic to można myśleć o jakiejś sprzętowej usterce w co wątpię ale .. np.: przegrzewanie karty jeśli ma pasywne chłodzenie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Yansen Poziom 17

|
21 Jul 2010 22:41 Re: Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
A może coś więcej o tym komputerze - choć i tak, wewnętrznie sądzę, że jeżeli tam siedzi 9250 to i tak co by nie napisać...
Ok, podaj pełne parametry i zainstalowane kodeki
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jul 2010 22:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kuleeQ Poziom 8

|
22 Jul 2010 12:31 Re: Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
Dinos
mam zainstalowane nowe kodeki (czytałem na forach że te są najlepsze) ffdshow zrobiłem to samo tak jak pisałeś z tymi ustawieniami tam mam takie polecenie "wyłącz przyśpieszenia sprzętowe" odhaczyłem i później znowu zaznaczyłem lecz nadal to samo ;/. Używam Mozilli 3.6 z jednym motywem ( nie używam dodatków bo one spowalniają przeglądarkę), testowałem na załączonym motywie i na braku motywu, lecz nadal to samo ;/ poza tym włączyłem explorer i też widać żenujące efekty :( Chciałem zainstalować nowy DirectX v.9 dla XP Pro SP2 lecz wyskakuje mi taki błąd: Wystąpił wewnętrzny błąd systemu. Sprawdź plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem.
Być może błąd występuje z tego względu że mam zainstalowany sterownik ATI v6.11??
KrisPier
Ad.2 Te sterowniki są nowe i lepsze od ATI Catalyst v6.11(6.14.10.6614)??
Ad.3 Karta oczywiście ma pasywne chłodzenie i martwi mnie mały radiator, myślę o wymianie na większy bądź montaż wentylatora, ale boje się że mogę coś tam schrzanić. Pojadę do sklepu komputerowego być może mają specjalne wentylatory na tą kartę i jak coś to zamontuje i sprawdzę efekty.
Jeśli ktoś jest obeznany co do kupna wentylatora dla mojej karty to proszę o interwencję w tym temacie :D
Yansen
Ok prosiłeś więc zapodaje konfigurację. Myślę że to pomoże :)
Procek- AMD Athlon XP , 1007 MHz
( ODBIEGAM TROCHĘ OD TEMATU :miałem przed spaleniem płyty głównej procek Sempron bodajże 1,4GHz, dałem komputer do naprawy, gościu wymienił mi płytę główną i zasilacz wszystko chodziło ok, sprawdziłem po tej naprawie swój sprzęt everestem i rozczarował mnie inny procesor właśnie o gorszych parametrach, myślałem że gościu mi podmienił procki i nadal tak myślę, zawiozłem jeszcze raz komputer do naprawy i powiedziałem gościowi o co mi chodzi że pan podmienił mi procesor, a on powiedział że to jest nie możliwe, powiedział też że procesor jest ten sam, a zmiana nazwy procesora i jego parametrów jest spowodowana tym że mam niezaktualizowanego BIOSA, dziwne co nie? Powiedział jak zaktualizuje biosa to będzie mi się wyświetlał stary procesor Sempron. Niedawno sprawdzałem wersję Biosu mam wersję P2. 80 dla płyty głównej ASRock K7S41GX /SIS 741GX i tu zaś rozczarowanie na głównej stronie ASRock z download-em najnowsza wersja biosu to właśnie P2. 80 nie ma nowszej wersji od 18/10/2006. Czyli na to wychodzi że gościu zrobił mnie w bambuko :( Bądź on mówił prawdę? Sam nie wiem. Pomóżcie)
RAM 768MB (512MB w gnieździe PC3200 DDR 1 SDRAM nieznany producent, 256 MB w gnieździe PC3200 DDR 1 SDRAM prawdopodobnie Nanya)
Grafika -sterownik do karty ATI Catalyst v6.11(6.14.10.6614)
|
|
| Back to top |
|
 |
dinos83 Poziom 21

|
22 Jul 2010 14:02 Re: Youtube się przycina /Oglądanie filmów |
|
|
|
| kuleeQ wrote: |
| "wyłącz przyśpieszenia sprzętowe" odhaczyłem i później znowu zaznaczyłem lecz nadal to samo |
Jaka sytuacja przy wyłączonej akceleracji i jaka przy włączonej.
| Używam Mozilli 3.6 |
Zrób kopie profilu FavBackup; odinstaluj przeglądarkę wraz z profilem i zainstaluj najnowszą wersie. Sprawdź jaka sytuacja na czystym profilu.
Zainstaluj chrome i sprawdź w html5
| włączyłem explorer i też widać żenujące efekty |
IE najnowszy + SP3 + windows update
| Chciałem zainstalować nowy DirectX v.9 dla XP Pro SP2 lecz wyskakuje mi taki błąd: Wystąpił wewnętrzny błąd systemu. Sprawdź plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem. |
SP3 + DirectX 9.0c (Jun 10)
Wklej te 2 pliki z logami
| Te sterowniki są nowe i lepsze od ATI Catalyst v6.11(6.14.10.6614) |
Odinstaluj jakimś driver cleaner'em sterowniki i sprawdź omegi i ze 2 wersie sterowników od ATI.
| Karta oczywiście ma pasywne chłodzenie i martwi mnie mały radiator, myślę o wymianie na większy bądź montaż wentylatora |
Jakie temperatury w idle [pulpit] i stress [FurMark]
everest ultimate; gpu-z; riva tuner
| miałem przed spaleniem płyty głównej procek Sempron bodajże 1,4GHz |
Zdejmij chłodzenie od procesora i podaj oznaczenie procesora (żeby podać Ci jakie taktowanie ustawić w biosie). Nałóż nową pastę do montażu chłodzenia.
Przeskanuj komputer przez hijackthis (wklej log); skanerami on-line np. nod32
P.S. Przycinanie filmów na YT masz w jakości SD czy tylko w HD
|
|
| Back to top |
|
 |