FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio -> Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#31 Post from the author of the topic 15 Aug 2010 12:29   

Re: Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.

Wkręciłem rdzeń przed chwilą. Wszystko działa pięknie tylko zakres się że tak powiem rozjechał ale to już niewielki problem. Zaraz muszę śmigać do roboty więc na dziś kończę konstrukcję. Dzięki i pozdro.
Back to top

krzkosior
Poziom 6
Poziom 6

Post#32 Post from the author of the topic 19 Aug 2010 23:42   

Re: Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.

Przepraszam za tak długą przerwę aczkolwiek dużo ostatnio pracowałem. Otóż sytuacja ma się następująco. Amplituner mam już złożony do końca i ustawiony na miejscu przeznaczenia. Wszystko działa pięknie. Trochę problemów miałem z ostatecznym dostrojeniem aczkolwiek sobie poradziłem. Po uzyskaniu stereo nie mogłem ustawić nowego zakresu 88-108Mhz tak żeby zakres idealnie pokrywał skalę. Uzyskiwałem coś w okolicach 94-104Mhz, nawet odwinąłem od dołu jeden dodatkowy zwój L7 ale to nie pomogło. Ostatecznie ustawiłem częstotliwość około 108Mhz (w Kielcach Radio Maryja na 107,2Mhz:) i potencjometrem regulacyjnym (chyba R69a) będącym częścią kondensatora strojeniowego ustawiłem od dołu na początku skali idealnie częstotliwość ok 88Mhz (RMF FM). Potem strojenie z którego do końca nie jestem zadowolony bo zawsze gdy dostroiłem na max początek skali to koniec mi się rozjerzdżał. W końcu mam zrobione tak że moja ulubiona Eska Rock jest na max nastrojona (95,5Mhz) a reszta trochę gorzej aczkolwiek stereo jest na (prawie) każdej stacji. Może to wina anteny bo u mnie robi za nią metrowy kawałek dwużyłowego przewodu. To jeszcze dopracuję. R82 wymieniłem jeszcze raz bo ten niby nowy regulował dopiero od jakichś 290ohm do 2,5kohm. Teraz jest w porządku od 0-2,5kohm. Na potwierdzenie dodaję kilka zdjęć mojego zestawu. Pozdrawiam
Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego. Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego. Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego. Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio -> Unitra AT9100 brak odbioru stereofonicznego.
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Unitra At9100 (44)
2.1 na Unitra AT9100 (2)
AT9100 UNITRA (8)
Unitra AT9100 (3)
Unitra AS 9462 - brak odbioru FM. (21)
Unitra AT9100 - Brak dzwieku (8)
Zodiak DSS 402 brak odbioru stereofonicznego. (2)
UNITRA AT9100 - balance (6)
Amp UNITRA AT9100 (12)
unitra at9100 - radio (2)

Page generation time: 0.162 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed