Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...
Autor
Wiadomość
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#1 Post autora tematu 01 Sie 2010 14:08   

Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...


witam
mam oto taki problem. Karta sieciowa"Polaczenie sieci bezprzewodowej"nie ma poprawnej konfiguracji protokolu IP. Sytuacja przedstawia sie tak ze na obu laptopach(Vista i Win7) wyskakuje taki komunikat jak diagnozuje ten problem. Jak podlaczam przez kabel bezposrednio z gniazdka do lapka to wszystko dziala,a jak podlaczam router do gniazdka sieciowego i chce potem polaczyc sie przez wifi lub przez kabel sieciowy to nie moze sie polaczycz z netem i pisze siec niezidentyfikowana i jest taki zolty trojkacik z wykrzyknikiem Kto moze mi pomoc i pokierowac jak to naprawic?:cry:
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 969
Miasto: Rzeszów

Post#2 01 Sie 2010 14:19   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


A czy sieć jest zabezpieczona ? Czy wpisujesz poprawny klucz ? Próbowałeś wyłączyć zabezpieczenia sieci i połączyć się ponownie ? Czyściłeś zapamiętane sieci i hasła ? I próbowałeś ponownie ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sie 2010 14:19   





Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#3 Post autora tematu 01 Sie 2010 14:39   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


jest zabezpieczona ale znam klucz,o jakie zabezpieczenia chodzi?a hasel nie czyscilem
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 969
Miasto: Rzeszów

Post#4 01 Sie 2010 19:50   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Wyłącz zabezpieczenia na routerze (czyli właśnie ten klucz) wyczyść zapamiętane hasła oraz sieci i spróbuj się połączyć wtedy.
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#5 Post autora tematu 01 Sie 2010 21:33   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


zresetowalem router i przywrocilem ustawienia fabryczne, w ten sposob nie ma juz klucza i zmienila sie nazwa,wyczyscilem zapamietane hasla i sieci ale dalej jest to samo
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 969
Miasto: Rzeszów

Post#6 01 Sie 2010 22:30   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Co to za router ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sie 2010 22:30   





Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#7 Post autora tematu 02 Sie 2010 08:17   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


jensen scandinavia al7954 air link
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#8 02 Sie 2010 11:35   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Jakiego masz dostawcę internetu? Może coś Z MACiem masz (filtrowanie MAC), próbowałeś klonować adres MAC z laptopa do routera?
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#9 Post autora tematu 02 Sie 2010 16:58   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


dostawca to chyba telenor(norweski)jestem za granica. a mozesz mi powiedziec jak sklonowac ten adres MAC?
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#10 02 Sie 2010 17:07   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Musisz wejść w konfiguracje routera. Tutaj przydałaby się instrukcja, jakiś manual. W ustawieniach LAN powinno byś takie coś jak Clone MAC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sie 2010 17:07   





Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#11 Post autora tematu 02 Sie 2010 19:46   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


nie mialem plytki ale sciagnalem sterowniki tylko ze wszystko jest w skandynawskich jezykach i ciezko sie tu polapac.a czy cos by pomoglo gdybym zmienil na inny router ten co mam?

Dodano po 4 [minuty]:

a tu mam taka stronke ze sterami http://www.jensenscandinavia.com/download.asp?language=English&id=AL7954
wybralem to Online Manual for v3 and v4 jak myslicie dore to jest czy to nie to ?
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#12 02 Sie 2010 20:00   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Konfiguracja Routera po angielsku Link

Wymiana raczej nie pomoże, pomoże jego poprawna konfiguracja
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 18

Post#13 Post autora tematu 02 Sie 2010 20:12   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


mam z tym problem

http://192.168.1.1.
- Kliknij przycisk OK.
- Zostaniesz poproszony o podanie nazwy użytkownika i
hasło do logowania do routera. Domyślnego użytkownika
nazwa jest admin i domyślne hasło to admin. nazwa uzytkownika
- Kliknij przycisk OK.

i nie dziala nazwa uzytkownika i haslo na admin i moze w tym jest problem ze router nie jest skonfigurowany i dlatego nie che sie polaczyc tylko jakie moze byc to haslo i

Dodano po 3 [minuty]:

i jak mam to zrobic bo jak postepuje zgodnie z instrukcja to musze wyjac kabel sieciowy z lapka i wlozyc do routera a wtedy nie dziala juz uruchom i ten link do strony bo juz wtedy nie mam neta
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kompletnie Zielona "Stworzenie sieci bezprzewodowej&quo (11)
sprawdzenie sieci bezprzewodowej - względy dostępu "za& (5)
Karta sieciowa "Kabel sieciowy odłączony" (7)
karta sieciowa "IBM PCI Wake On LAN Token-Ring Adapter" (2)
Karta sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji prot (5)
Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawn (17)
Karta sieciowa - "nie można uruchomić urządzenia" (10)
Karta sieciowa nie znajduje sieci bezprzewodowej (7)
polaczenie sieci bezprzewodowej - internet nie nawiazuje pol (4)
usunalem przypadkiem ikone: "polaczenie lokalne" (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS