Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...
Autor
Wiadomość
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#1 Post autora tematu 01 Sie 2010 14:08   

Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...


witam
mam oto taki problem. Karta sieciowa"Polaczenie sieci bezprzewodowej"nie ma poprawnej konfiguracji protokolu IP. Sytuacja przedstawia sie tak ze na obu laptopach(Vista i Win7) wyskakuje taki komunikat jak diagnozuje ten problem. Jak podlaczam przez kabel bezposrednio z gniazdka do lapka to wszystko dziala,a jak podlaczam router do gniazdka sieciowego i chce potem polaczyc sie przez wifi lub przez kabel sieciowy to nie moze sie polaczycz z netem i pisze siec niezidentyfikowana i jest taki zolty trojkacik z wykrzyknikiem Kto moze mi pomoc i pokierowac jak to naprawic?:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sie 2010 14:08   





Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#2 01 Sie 2010 14:19   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


A czy sieć jest zabezpieczona ? Czy wpisujesz poprawny klucz ? Próbowałeś wyłączyć zabezpieczenia sieci i połączyć się ponownie ? Czyściłeś zapamiętane sieci i hasła ? I próbowałeś ponownie ?
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#3 Post autora tematu 01 Sie 2010 14:39   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


jest zabezpieczona ale znam klucz,o jakie zabezpieczenia chodzi?a hasel nie czyscilem
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#4 01 Sie 2010 19:50   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Wyłącz zabezpieczenia na routerze (czyli właśnie ten klucz) wyczyść zapamiętane hasła oraz sieci i spróbuj się połączyć wtedy.
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#5 Post autora tematu 01 Sie 2010 21:33   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


zresetowalem router i przywrocilem ustawienia fabryczne, w ten sposob nie ma juz klucza i zmienila sie nazwa,wyczyscilem zapamietane hasla i sieci ale dalej jest to samo
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#6 01 Sie 2010 22:30   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Co to za router ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sie 2010 22:30   





Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#7 Post autora tematu 02 Sie 2010 08:17   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


jensen scandinavia al7954 air link
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#8 02 Sie 2010 11:35   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Jakiego masz dostawcę internetu? Może coś Z MACiem masz (filtrowanie MAC), próbowałeś klonować adres MAC z laptopa do routera?
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#9 Post autora tematu 02 Sie 2010 16:58   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


dostawca to chyba telenor(norweski)jestem za granica. a mozesz mi powiedziec jak sklonowac ten adres MAC?
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#10 02 Sie 2010 17:07   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Musisz wejść w konfiguracje routera. Tutaj przydałaby się instrukcja, jakiś manual. W ustawieniach LAN powinno byś takie coś jak Clone MAC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sie 2010 17:07   





Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#11 Post autora tematu 02 Sie 2010 19:46   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


nie mialem plytki ale sciagnalem sterowniki tylko ze wszystko jest w skandynawskich jezykach i ciezko sie tu polapac.a czy cos by pomoglo gdybym zmienil na inny router ten co mam?

Dodano po 4 [minuty]:

a tu mam taka stronke ze sterami http://www.jensenscandinavia.com/download.asp?language=English&id=AL7954
wybralem to Online Manual for v3 and v4 jak myslicie dore to jest czy to nie to ?
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#12 02 Sie 2010 20:00   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


Konfiguracja Routera po angielsku Link

Wymiana raczej nie pomoże, pomoże jego poprawna konfiguracja
Powrót do góry
   
marcin040590
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 17

Post#13 Post autora tematu 02 Sie 2010 20:12   

Re: Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"


mam z tym problem

http://192.168.1.1.
- Kliknij przycisk OK.
- Zostaniesz poproszony o podanie nazwy użytkownika i
hasło do logowania do routera. Domyślnego użytkownika
nazwa jest admin i domyślne hasło to admin. nazwa uzytkownika
- Kliknij przycisk OK.

i nie dziala nazwa uzytkownika i haslo na admin i moze w tym jest problem ze router nie jest skonfigurowany i dlatego nie che sie polaczyc tylko jakie moze byc to haslo i

Dodano po 3 [minuty]:

i jak mam to zrobic bo jak postepuje zgodnie z instrukcja to musze wyjac kabel sieciowy z lapka i wlozyc do routera a wtedy nie dziala juz uruchom i ten link do strony bo juz wtedy nie mam neta
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Karta sieciowa"polaczenie sieci bezprzewodowej"...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Karta sieciowa "Polaczenie Lokalne" Nie ma poprawnej... (2)
Karta sieciowa nie znajduje sieci bezprzewodowej (7)
Błąd "Konfiguracja sieci bezprzewodowej" (2)
Karta sieciowa "ethernet" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu ip (1)
Karta sieciowa - "nie można uruchomić urządzenia" (10)
Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawn (17)
Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konf. protokołu I (13)
Karta sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji prot (5)
Karta sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji prot (7)
karta sieciowa "IBM PCI Wake On LAN Token-Ring Adapter" (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS