Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień
Autor
Wiadomość
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: Bielsko-Biała

Post#1 Post autora tematu 03 Sie 2010 11:50   

CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Witam.
Jak w temacie- nie mogę uruchomić z wiersza polecenia programów typu chkdsk czy defrag. Zarówno w przypadku odpalenia z mojego konta jak i konta admina oraz poprzez funkcję runas CMD nie chce "wskoczy" w odpowiedni tryb- tryb podniesionych uprawnień.
Moje pytanie: jak taki tryb osiągnąć?
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2010 11:50   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12015

Post#2 03 Sie 2010 17:00   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Pisałeś coś o adminie, tego próbowałeś?
cmd:
net user Administrator /active:yes
runas /u:Administrator chkdsk

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2010 17:00   





Powrót do góry
   
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: Bielsko-Biała

Post#3 Post autora tematu 03 Sie 2010 19:52   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


To drugie próbowałem, pierwsze już testuję.

Dodano po 1 [minuty]:

Wyświetla "błąd systemu 5 odmowa dostępu", problem nadal nierozwiązany niestety
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2010 19:52   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12015

Post#4 03 Sie 2010 20:00   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Nie oddzielnie, uruchom jako administrator wiersz polecenia i wpisz to co wyżej po kolei
Domyślnie konto Administrator w Viście jest wyłączone
Powrót do góry
   
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: Bielsko-Biała

Post#5 Post autora tematu 03 Sie 2010 20:39   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Zrobiłem tak:
runas /user:mymachine\admin cmd
net user Administrator /active:yes
i w tym miejscu wyświetla mi znów błąd piąty...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2010 20:39   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12015

Post#6 03 Sie 2010 21:12pomocny post - solucja   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


mymachine\admin - może ma za małe uprawnienia?

Menu start - odnajdź Wiersz polecenia i prawym przyciskiem myszy kliknij z menu: 'Uruchom jako administrator' i teraz sobie wpisz chkdsk czy defrag

CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień

W pasku tytułu okna ma być Administrator: Wiersz polecenia

Jak Cię męczy UAC to uaktywniasz konto Administrator, logujesz się na nie i tam działasz.
Zdeaktywowanie analogicznie: net user Administrator /active:no
Powrót do góry
   
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: Bielsko-Biała

Post#7 Post autora tematu 04 Sie 2010 09:45   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


admin to konto administratora. Spróbuję jak piszesz, na chwilę obecną nie mam dostępu do tego kompa.
Powrót do góry
   
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: Bielsko-Biała

Post#8 Post autora tematu 08 Paź 2010 17:22   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Wszystko działa jak WojtasJD napisał. Dzięki. Zamykam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konta użytkowników - Zmiana użytkownika na admina i usunięcie starego admina (1)
WIN 7 brak uprawnień admina - (2)
Aktualizacje programów typu java bez uprawnień admina (8)
Windows XP - Toshiba Satellite - Brak uprawnień admina po reinstalacji XP (2)
Konta uzytkowników xp - zmiana uprawnień (6)
Dostęp do plików konta admina z poprzedniej instalacji XP (8)
Wirus: virut, usunięcie konta i praca na koncie admina? (10)
Usuwanie konta z plikami CMD (1)
Zmiana ustawień sieci pod WinXP - brak hasła do konta admina (2)
Przejmowanie uprawnień nad folderami - Vista (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS