Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 492
Miasto: Bielsko-Biała

elektrodom
Poziom 18
Post#1 Post autora tematu 03 Sie 2010 11:50   

CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Witam.
Jak w temacie- nie mogę uruchomić z wiersza polecenia programów typu chkdsk czy defrag. Zarówno w przypadku odpalenia z mojego konta jak i konta admina oraz poprzez funkcję runas CMD nie chce "wskoczy" w odpowiedni tryb- tryb podniesionych uprawnień.
Moje pytanie: jak taki tryb osiągnąć?
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Sie 2010 11:50   



Powrót do góry
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12060

WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 03 Sie 2010 17:00   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Pisałeś coś o adminie, tego próbowałeś?
cmd:
net user Administrator /active:yes
runas /u:Administrator chkdsk


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 492
Miasto: Bielsko-Biała

elektrodom
Poziom 18
Post#3 Post autora tematu 03 Sie 2010 19:52   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


To drugie próbowałem, pierwsze już testuję.

Dodano po 1 [minuty]:

Wyświetla "błąd systemu 5 odmowa dostępu", problem nadal nierozwiązany niestety

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12060

WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Post#4 03 Sie 2010 20:00   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Nie oddzielnie, uruchom jako administrator wiersz polecenia i wpisz to co wyżej po kolei
Domyślnie konto Administrator w Viście jest wyłączone

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Sie 2010 20:00   



Powrót do góry
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 492
Miasto: Bielsko-Biała

elektrodom
Poziom 18
Post#5 Post autora tematu 03 Sie 2010 20:39   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Zrobiłem tak:
runas /user:mymachine\admin cmd
net user Administrator /active:yes
i w tym miejscu wyświetla mi znów błąd piąty...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Sie 2010 20:39   



Powrót do góry
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12060

WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Post#6 03 Sie 2010 21:12pomocny post - solucja   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


mymachine\admin - może ma za małe uprawnienia?

Menu start - odnajdź Wiersz polecenia i prawym przyciskiem myszy kliknij z menu: 'Uruchom jako administrator' i teraz sobie wpisz chkdsk czy defrag

CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień

W pasku tytułu okna ma być Administrator: Wiersz polecenia

Jak Cię męczy UAC to uaktywniasz konto Administrator, logujesz się na nie i tam działasz.
Zdeaktywowanie analogicznie: net user Administrator /active:no

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Sie 2010 21:12pomocny post - solucja   



Powrót do góry
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 492
Miasto: Bielsko-Biała

elektrodom
Poziom 18
Post#7 Post autora tematu 04 Sie 2010 09:45   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


admin to konto administratora. Spróbuję jak piszesz, na chwilę obecną nie mam dostępu do tego kompa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Sie 2010 09:45   



Powrót do góry
elektrodom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 492
Miasto: Bielsko-Biała

elektrodom
Poziom 18
Post#8 Post autora tematu 08 Paź 2010 17:22   

Re: CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień


Wszystko działa jak WojtasJD napisał. Dzięki. Zamykam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CMD z konta admina, Vista chce podniesionych uprawnień
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konta użytkowników - Zmiana użytkownika na admina i usunięcie starego admina (1)
WIN 7 brak uprawnień admina - (2)
Aktualizacje programów typu java bez uprawnień admina (8)
Windows XP - Toshiba Satellite - Brak uprawnień admina po reinstalacji XP (2)
Konta uzytkowników xp - zmiana uprawnień (6)
Dostęp do plików konta admina z poprzedniej instalacji XP (8)
Wirus: virut, usunięcie konta i praca na koncie admina? (10)
Usuwanie konta z plikami CMD (1)
Zmiana ustawień sieci pod WinXP - brak hasła do konta admina (2)
Przejmowanie uprawnień nad folderami - Vista (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl temat RSS