FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Immobilizer w Megane Scenic.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Immobilizer w Megane Scenic.
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#1 Post from the author of the topic 08 Sep 2004 13:37   

Immobilizer w Megane Scenic.

Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem silnika ,niezaleznie zimmny/cieply itp.,wystepuje to co 8...12 odpalenie.Mam dodatkowo LPG i prawdopodobnie podczas montazu wymienili mi komp.....Z tego co zauwazylem problem znika ,gdy ponownie wlacze i wylacze alarm.Stad moje przypuszczenie ,ze powodem moze byc immo.W jaki sposob moglbym go na jakis czas "wylaczyc "?Gdzie go szukac ? Czy znajduje sie w komputerze.Prosze o wasze sugestie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Sep 2004 13:37   

Back to top

mczapski
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 08 Sep 2004 15:11   

Re: Immobilizer w Megane Scenic.

Użytkownik tzw zwykły nic tam nie moze zrobić w tym temacie. Immobilizer można wyłączyć tylko czyszcząc sterownik i dekoder co można dokonać specjalistycznym sprzętem i przy użyciu podmienianego dekodera. Trochę trudne. Problemem moż być zbyt szybkie otwarcie drzwi po rozbrojemiu alarmu. Alerm nie zdąży uzbroić immobilizera a ukłąd traktuje sytuację jako wałmanie. Ale wówczas słychać ciche piszczenie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Sep 2004 15:11   

Back to top

psenny
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 08 Sep 2004 23:32   

To nie jest nienormalne. Nie napisałeś czy masz oryginalne zdalne sterowanie c. zamkiem. Jeżeli tak to tylko przez jakiś czas po otwarciu drzwi silnik da się uruchomić po tym czasie zaczyna migać czerowna lampka w liczniku i już silnik nie daje się uruchomić. Pomaga tylko zamknięcie i otwarcie za pomocą pilota. Jest to zabezpieczenie przed kradzieżą. Na pewno można to wyłączyć ale nie wiem czy jest sens.
pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Sep 2004 23:32   

Back to top

Stiwen1
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 25 Sep 2007 11:15   

Witam u mnie jest taki sam problem co u msiuel i też szukam odpowiedzi na tą bolączkę,czy kolego jakoś rozwiązałeś ten problem pozdrawiam.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Immobilizer w Megane Scenic.
Page 1 of 1
Similar topics
Renault megane 1998 1.6 - problem immobilizer (3)
Renault Megane 1.4 95/96 Immobilizer POMOCY ?!?! (6)
Renault Megane immobilizer (11)
Immobilizer Renault Megane (5)
Renault Megane 1.6 96 r. - Immobilizer (4)
IMMOBILIZER W RENAULT MEGANE 96 (12)
Scenic 1.9 dti 98r 98km-chyba immobilizer (11)
Scenic - nie pali- uszkodzony immobilizer (3)
Scenic II immobilizer i wyświetlacz (5)
Renault Megane I 1.9 DCI zablokowany immobilizer (4)

Page generation time: 0.106 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony