Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software ->eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu??? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
sikor333
Level 8
Location: Kanzas
Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
sikor333
Level 8
Post#1 12 Aug 2010 16:29  Topic author   

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam!
Chce zainstalować system w laptopie (win7 lub xp) i nie chce mi startować instalator tylko od razu przechodzi na dysk i stary system się uruchamia. w boot menu jest kolejność ale nie chce się zmienić, a do biosu nie mogę wejść naciskając f2.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
predator25
Level 13
Location: Świebodzin
Joined: 20 May 2006
Posts: 82
Helped: 1
predator25
Level 13
Post#2 12 Aug 2010 16:50    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam w niektórych komputerach trzeba wcisnąć "del lub f10" żeby wejść do biosu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobok7
Level 18
Location: Tarnobrzeg/Kraków
Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Helped: 27
bobok7
Level 18
Post#3 12 Aug 2010 17:22    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam. Może masz włączane takie coś jak fast boot, klikasz F9 lub F12, zależności co jest napisane i uruchamiasz bootowanie z cd.

Ja np na stacjonarce muszę nacisnąć Ctrl+Alt+ESC żeby wejść do Biosu, Musi być gdzieś napisane jak to zrobić

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sikor333
Level 8
Location: Kanzas
Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
sikor333
Level 8
Post#4 12 Aug 2010 17:24  Topic author   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


mam napisane f2 do wejścia biosu (nie działa w ogóle) i f10 do boot menu (wchodzi ale nic nie można przestawić, a jak wezmę ,,najadę paskiem" na dvd i enter nacisne to nie czyta żadnej płyty.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobok7
Level 18
Location: Tarnobrzeg/Kraków
Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Helped: 27
bobok7
Level 18
Post#5 12 Aug 2010 17:25    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Widzi napęd w biosie ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sikor333
Level 8
Location: Kanzas
Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
sikor333
Level 8
Post#6 12 Aug 2010 17:27  Topic author   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


boot menu jest to i pewnie w biosie widzi. Z resztą do biosu nie mogę się dostać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobok7
Level 18
Location: Tarnobrzeg/Kraków
Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Helped: 27
bobok7
Level 18
Post#7 12 Aug 2010 17:35    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Pewnie masz go jeszcze na gwarancji, jak nie to może reset biosu poprzez wyciągnięcie baterii

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Page 1 of 1

Similar topics to eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???

Jak ustawić w Win7 menu start na klasyczne z Win XP (1)
notebook acer emachines e510 jak wlaczyc partycje recovery? (21)
emachines E510 - zmiana procesora (4)
sterowniki emachines e510 acer (2)
eMachines E510 - komplikacje po uruchomieniu (5)
wymiana klawiatury w emachines e510 (1)
Acer eMachines E510 problem wi-fi (2)
Jaka Klawiatura do Emachines e510??? (2)
Wifi w laptopie Emachines E510. (3)
emachines e510 ustawienia fabryczne (10)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds