Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Autor
Wiadomość
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 28
Miasto: Kanzas

Post#1 Post autora tematu 12 Sie 2010 16:29   

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam!
Chce zainstalować system w laptopie (win7 lub xp) i nie chce mi startować instalator tylko od razu przechodzi na dysk i stary system się uruchamia. w boot menu jest kolejność ale nie chce się zmienić, a do biosu nie mogę wejść naciskając f2.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sie 2010 16:29   





Powrót do góry
   
predator25
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 81
Miasto: Świebodzin

Post#2 12 Sie 2010 16:50   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam w niektórych komputerach trzeba wcisnąć "del lub f10" żeby wejść do biosu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sie 2010 16:50   





Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#3 12 Sie 2010 17:22   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam. Może masz włączane takie coś jak fast boot, klikasz F9 lub F12, zależności co jest napisane i uruchamiasz bootowanie z cd.

Ja np na stacjonarce muszę nacisnąć Ctrl+Alt+ESC żeby wejść do Biosu, Musi być gdzieś napisane jak to zrobić
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sie 2010 17:22   





Powrót do góry
   
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 28
Miasto: Kanzas

Post#4 Post autora tematu 12 Sie 2010 17:24   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


mam napisane f2 do wejścia biosu (nie działa w ogóle) i f10 do boot menu (wchodzi ale nic nie można przestawić, a jak wezmę ,,najadę paskiem" na dvd i enter nacisne to nie czyta żadnej płyty.
Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#5 12 Sie 2010 17:25   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Widzi napęd w biosie ?
Powrót do góry
   
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 28
Miasto: Kanzas

Post#6 Post autora tematu 12 Sie 2010 17:27   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


boot menu jest to i pewnie w biosie widzi. Z resztą do biosu nie mogę się dostać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sie 2010 17:27   





Powrót do góry
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków

Post#7 12 Sie 2010 17:35   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Pewnie masz go jeszcze na gwarancji, jak nie to może reset biosu poprzez wyciągnięcie baterii
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak ustawić w Win7 menu start na klasyczne z Win XP (1)
notebook acer emachines e510 jak wlaczyc partycje recovery? (21)
emachines E510 - zmiana procesora (4)
sterowniki emachines e510 acer (2)
eMachines E510 - komplikacje po uruchomieniu (5)
wymiana klawiatury w emachines e510 (1)
Acer eMachines E510 problem wi-fi (2)
Jaka Klawiatura do Emachines e510??? (2)
Wifi w laptopie Emachines E510. (3)
emachines e510 ustawienia fabryczne (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.151 seconds

elektroda.pl temat RSS