Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Author
Message
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
Location: Kanzas

Post#1 Post from the author of the topic 12 Aug 2010 16:29   

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam!
Chce zainstalować system w laptopie (win7 lub xp) i nie chce mi startować instalator tylko od razu przechodzi na dysk i stary system się uruchamia. w boot menu jest kolejność ale nie chce się zmienić, a do biosu nie mogę wejść naciskając f2.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Aug 2010 16:29   





Back to top
   
predator25
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 20 May 2006
Posts: 79
Location: Świebodzin

Post#2 12 Aug 2010 16:50   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam w niektórych komputerach trzeba wcisnąć "del lub f10" żeby wejść do biosu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Aug 2010 16:50   





Back to top
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Location: Tarnobrzeg/Kraków

Post#3 12 Aug 2010 17:22   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam. Może masz włączane takie coś jak fast boot, klikasz F9 lub F12, zależności co jest napisane i uruchamiasz bootowanie z cd.

Ja np na stacjonarce muszę nacisnąć Ctrl+Alt+ESC żeby wejść do Biosu, Musi być gdzieś napisane jak to zrobić

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Aug 2010 17:22   





Back to top
   
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
Location: Kanzas

Post#4 Post from the author of the topic 12 Aug 2010 17:24   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


mam napisane f2 do wejścia biosu (nie działa w ogóle) i f10 do boot menu (wchodzi ale nic nie można przestawić, a jak wezmę ,,najadę paskiem" na dvd i enter nacisne to nie czyta żadnej płyty.

Helpful message? + -

Back to top
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Location: Tarnobrzeg/Kraków

Post#5 12 Aug 2010 17:25   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Widzi napęd w biosie ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Aug 2010 17:25   





Back to top
   
sikor333
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 17 Jul 2009
Posts: 27
Location: Kanzas

Post#6 Post from the author of the topic 12 Aug 2010 17:27   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


boot menu jest to i pewnie w biosie widzi. Z resztą do biosu nie mogę się dostać.

Helpful message? + -

Back to top
   
bobok7
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 May 2008
Posts: 302
Location: Tarnobrzeg/Kraków

Post#7 12 Aug 2010 17:35   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Pewnie masz go jeszcze na gwarancji, jak nie to może reset biosu poprzez wyciągnięcie baterii

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Page 1 of 1
Similar topics
Jak ustawić w Win7 menu start na klasyczne z Win XP (1)
notebook acer emachines e510 jak wlaczyc partycje recovery? (21)
emachines E510 - zmiana procesora (4)
sterowniki emachines e510 acer (2)
eMachines E510 - komplikacje po uruchomieniu (5)
wymiana klawiatury w emachines e510 (1)
Acer eMachines E510 problem wi-fi (2)
Jaka Klawiatura do Emachines e510??? (2)
Wifi w laptopie Emachines E510. (3)
emachines e510 ustawienia fabryczne (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl topic RSS feed