Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sikor333
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Kanzas
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 27
sikor333
Poziom 8
Post#1 12 Sie 2010 16:29  Autor tematu   

eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam!
Chce zainstalować system w laptopie (win7 lub xp) i nie chce mi startować instalator tylko od razu przechodzi na dysk i stary system się uruchamia. w boot menu jest kolejność ale nie chce się zmienić, a do biosu nie mogę wejść naciskając f2.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
predator25
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Świebodzin
Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 79
Pomógł: 1
predator25
Poziom 11
Post#2 12 Sie 2010 16:50    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam w niektórych komputerach trzeba wcisnąć "del lub f10" żeby wejść do biosu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobok7
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Pomógł: 27
bobok7
Poziom 16
Post#3 12 Sie 2010 17:22    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Witam. Może masz włączane takie coś jak fast boot, klikasz F9 lub F12, zależności co jest napisane i uruchamiasz bootowanie z cd.

Ja np na stacjonarce muszę nacisnąć Ctrl+Alt+ESC żeby wejść do Biosu, Musi być gdzieś napisane jak to zrobić

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sikor333
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Kanzas
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 27
sikor333
Poziom 8
Post#4 12 Sie 2010 17:24  Autor tematu   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


mam napisane f2 do wejścia biosu (nie działa w ogóle) i f10 do boot menu (wchodzi ale nic nie można przestawić, a jak wezmę ,,najadę paskiem" na dvd i enter nacisne to nie czyta żadnej płyty.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobok7
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Pomógł: 27
bobok7
Poziom 16
Post#5 12 Sie 2010 17:25    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Widzi napęd w biosie ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sikor333
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Kanzas
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 27
sikor333
Poziom 8
Post#6 12 Sie 2010 17:27  Autor tematu   

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


boot menu jest to i pewnie w biosie widzi. Z resztą do biosu nie mogę się dostać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobok7
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Tarnobrzeg/Kraków
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 302
Pomógł: 27
bobok7
Poziom 16
Post#7 12 Sie 2010 17:35    

Re: eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???


Pewnie masz go jeszcze na gwarancji, jak nie to może reset biosu poprzez wyciągnięcie baterii

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> eMachines e510 - jak ustawić start z CD w boot menu???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak ustawić w Win7 menu start na klasyczne z Win XP (1)
notebook acer emachines e510 jak wlaczyc partycje recovery? (21)
emachines E510 - zmiana procesora (4)
sterowniki emachines e510 acer (2)
eMachines E510 - komplikacje po uruchomieniu (5)
wymiana klawiatury w emachines e510 (1)
Acer eMachines E510 problem wi-fi (2)
Jaka Klawiatura do Emachines e510??? (2)
Wifi w laptopie Emachines E510. (3)
emachines e510 ustawienia fabryczne (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS