Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Kumczak
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 12 Aug 2010
Posts: 7
Kumczak
Level 7
Post#1 12 Aug 2010 20:39  Topic author   

Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witajcie.

Jestem tu pierwszy raz i jestem zielony w tych tematach tutaj. Chciałbym was prosić o pomoc w ocenie, czy na moim łączu pójdzie internet 20mb z neostrady. Widziałem inne, podobne tematy - lecz do Netii. Ludzie wrzucali tam różne takie informacje z routera i inne o swojej linii telefonicznej - czy moglibyście mnie objaśnić, jak mam takie wyciągi z routera pobrać? Mam router TP-LINK TD-W8901G, internet Neo 6mb

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Kumczak

PS: Jeśli taki temat jest, to przepraszam za dubla.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Star_hunter
Level 11
Location: Bytom
Joined: 11 Feb 2010
Posts: 56
Helped: 3
Star_hunter
Level 11
Post#2 12 Aug 2010 20:53    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Z routerem raczej nie bedzie problemów. Polecam jednak dowiedzieć się od ludzi z neostrady czy jest u Ciebie odpowiednia do tego linia, bo czasem podłączają te 20mb a potem informują ze linia jest stara i uciągnie np. tylko do 6. Z neostradą trzeba ostrożnie co można zauważyć w wielu innych tematach na forum

Helpful post? + 0
Back to top
Kumczak
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 12 Aug 2010
Posts: 7
Kumczak
Level 7
Post#3 12 Aug 2010 20:58  Topic author   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


hm, a nie da się tego sprawdzić jakoś programem? jak nie, to zadzwonię i się dowiem. mam nadzieję, że nie mam ograniczenia tylko do 6mb...

a czy tp często wymienia linie? i czy w ogóle jest nadzieja, że kiedyś u mnie by wymieniła ( mieszkam we wsi na Podkarpaciu ;/)?

pozdrawiam i dzięki za odp

Helpful post? + 0
Back to top
beskit
Level 11
Joined: 01 Sep 2009
Posts: 63
Helped: 1
beskit
Level 11
Post#4 13 Aug 2010 12:41    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Wklej parametry DSL z routera. Zaloguj sie na nim przez przeglądarkę. (zazwyczaj 192.168.1.1 jesli nic nie było kombinowane). W opcjach będziesz miał na pewno DSL Status lub coś podobnego.

EDIT login i hasło jeśli masz domyślne: admin/admin

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#5 13 Aug 2010 13:00    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Kumczak wrote:
a czy tp często wymienia linie? i czy w ogóle jest nadzieja, że kiedyś u mnie by wymieniła ( mieszkam we wsi na Podkarpaciu ;/)?


Nie wymienia. Co więcej - praktycznie nowych nie zakładają - nie opłaca się im.
No chyba, że piorun lub inne cudo uszkodzi kabel wyższej klasy i pół miasta nie ma telefonu, to wtedy wymieniają (bo muszą). :)

Wstaw dane z routera to wtedy pogdybamy.
Inna sprawa, to nawet jeśli parametry linii pociągnęły by 10 czy nawet 20 Mbps, to nie wiadomo, czy DSLam na twojej centrali obsługuje ADSL2+.

Helpful post? + 0
Back to top
Kumczak
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 12 Aug 2010
Posts: 7
Kumczak
Level 7
Post#6 13 Aug 2010 18:09  Topic author   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


hm, w routerze nie mam DSL status, ale mam ADSL status:

ADSL Firmware Version : FwVer:3.11.2.167_TC3086 HwVer:T14.F7_5.0
Line State : Showtime
Modulation : G.DMT
Annex Mode : ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin : 20.5 18.0 db
Line Attenuation : 15.5 10.0 db
Data Rate : 6144 640 kbps
Max Rate : 10416 1152 kbps
POWER : 19.5 12.5 dbm


A co do ADSL2+ to na pudełku od routera pisze, że to jest tu obsługiwane :).

Helpful post? + 0
Back to top
terrade
Level 36
Joined: 25 Jul 2008
Posts: 2060
Helped: 425
terrade
Level 36
Post#7 13 Aug 2010 20:05    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Ale póki co jesteś podłączony na centrali w ADSL1, co nie znaczy że nie ma tam też DSLAM-u z ADSL2+.

Parametry bardzo dobre, są szanse na pełne 20 Mb/s ale niewielkie, nieco zabraknie. Ale to chyba nie problem skoro nie reklamujesz 6144 (dzięki czemu masz zapewne max ok.642 KB/s), to nie są widełki (z powodu za słabej linii), ale znana akcja TPSA (kiedyś wiele osób dostało synchro równe zamówionej prędkości, co dawało jak u mnie 107 KB/s zamiast 128 KB/s, analogicznie dla innych prędkości).

Helpful post? + 0
Back to top
Kumczak
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 12 Aug 2010
Posts: 7
Kumczak
Level 7
Post#8 13 Aug 2010 22:12  Topic author   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Wiedziałem już od dawna, że taka jest realna prędkość, jaką mogę osiągnąć, więc jestem zadowolony z tego.
A jaką prędkość realną osiagnę przy 10 i 20mb (przyjmując, że linia ani nic nie będzie jej ograniczało)?

pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CzłowiekX
Level 16
Location: Pruszków
Joined: 07 Mar 2010
Posts: 225
Helped: 12
CzłowiekX
Level 16
Post#9 15 Aug 2010 05:43    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Kumczak wrote:
Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Bzdury gadasz. Przy synchronizacji na poziomie 6144kb/s nie możesz osiągnąć transferu większego niż ok 630kB/s. Albo router pokazuje ci bzdurne informacje i masz tak naprawdę synchronizacje 7456kb/s.

Synchronizacja na poziomie 2496kb/s to 2048kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 7456kb/s to 6144kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 12448kb/s to 10240kb/s transferu ~ 22% ATM overheads

Czyli jak masz ustawione na profilu 6144kb/s to masz ~5036kb/s transferu (630kB/s).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
domelc
Level 23
Location: POLSKA
Joined: 06 Jun 2010
Posts: 750
Helped: 5
domelc
Level 23
Post#10 15 Aug 2010 08:15    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Zadzwoń do TP 800102102 a oni przyślą Ci montera, który zmierzy linie i wtedy na 100 % powie Ci ile możesz mieć max.

Ale o 20 Mb/s to raczej zapomnij ...

Helpful post? + 0
Back to top
Kumczak
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 12 Aug 2010
Posts: 7
Kumczak
Level 7
Post#11 15 Aug 2010 16:19  Topic author   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


CzłowiekX wrote:
Kumczak wrote:
Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Bzdury gadasz. Przy synchronizacji na poziomie 6144kb/s nie możesz osiągnąć transferu większego niż ok 630kB/s. Albo router pokazuje ci bzdurne informacje i masz tak naprawdę synchronizacje 7456kb/s.

Synchronizacja na poziomie 2496kb/s to 2048kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 7456kb/s to 6144kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 12448kb/s to 10240kb/s transferu ~ 22% ATM overheads

Czyli jak masz ustawione na profilu 6144kb/s to masz ~5036kb/s transferu (630kB/s).


Nie gadam bzdur, chyba, że opera i torrenty mylnie pokazują mi prędkość ściągania. Ponad 630 mam dość często i widzę takie cyferki, a ze wzrokiem mam wszystko ok.

Zadzwonię do tego TP i zobaczymy, czy się uda chociaż 10mb wyciągnąć. Jak nie, to trudno - przeżyję z 6mb.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
ajanek9
Level 28
Location: Sanok
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1051
Helped: 102
Post rating: 7
ajanek9
Level 28
Post#12 14 Sep 2010 00:06    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Przy ADSL masz pozycję Max Rate;10416 1152 to jest maksimum, no chyba że jest dostępna ADSL2+, to wtedy jest mała szansa na 20Mb/s.
Ściąganie plików możesz mieć na poziomie 750kB/s, przy takim ściąganiu faktyczny transfer jest na poziomie 6000kb/s.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bemek05
Level 8
Location: Mcz
Joined: 29 Nov 2009
Posts: 8
bemek05
Level 8
Post#13 09 Feb 2011 19:55    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Dołączę się do tematu i zapytam wg was jaki internet mogę mieć wg waszych ustaleń, bo ja bardzo z tego nic nie rozumiem oto dane z rutera:
Downstream Upstream

SNR Margin 31.5 28.0 db

Line Attenuation 11.0 6.0 db

Data Rate 1312 320 kbps

Helpful post? + 0
Back to top
larius
Level 10
Location: warszawa
Joined: 14 Apr 2007
Posts: 15
Post rating: 1
larius
Level 10
Post#14 06 Mar 2011 20:52    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Masz bardzo fajne parametry, wg mnie na 100% powinno pójść 20Mb/s.

Helpful post? + 0
Back to top
BlackDevil23
Level 8
Location: Limanowa
Joined: 12 Mar 2011
Posts: 5
BlackDevil23
Level 8
Post#15 12 Mar 2011 14:19    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witam
także chcę sie dołączyć do tematu.
Aktualnie mam 2MB ale jak wiadomo teraz jet ta promocje z 10x wiecej itp...

moje parametry z routera to :

Line State:
Showtime

Modulation:
ADSL2 PLUS

Annex Mode:
ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin:
9.7 6.5 db
Line Attenuation:
35.0 14.3 db
Data Rate:
12448 1055 kbps
Max Rate:
15936 1192 kbps
POWER:
18.3 12.3 dbm
\

jak tak patrzac na parametry innych, mimo ze sie nie znam, to chyba moge zacząc płakać no nie?

Helpful post? + 0
Back to top
erell
Level 15
Location: Sławków
Joined: 10 Feb 2011
Posts: 108
Helped: 15
erell
Level 15
Post#16 12 Mar 2011 14:25    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


BlackDevil23 wrote:

jak tak patrzac na parametry innych, mimo ze sie nie znam, to chyba moge zacząc płakać no nie?


No ja bym nie płakał masz synchro na 10Mb jak chodzi net dobrze to się powinieneś cieszyć. Pozostaje czekać aż zmienią prędkość na loginie. Jak na Line Attenuation:
35.0 14.3 db to wynik całkiem niezły. Jak tylko nie rwie łącza i stronki ładnie ładuje to się ciesz.

Helpful post? + 0
Back to top
larius
Level 10
Location: warszawa
Joined: 14 Apr 2007
Posts: 15
Post rating: 1
larius
Level 10
Post#17 12 Mar 2011 14:32    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Quote:
SNR Margin:
9.7 6.5 db


Jak nie rwie przy tym połączenia to muszę tylko pogratulować farta.

U mnie mam tłumienie 6/14 dB, przy synchro na 12Mbps też spada SNR Margin do podonych wartości jak tutaj, i efekt jest taki, że zrywa połączenie max po 20 min.

Helpful post? + 0
Back to top
BlackDevil23
Level 8
Location: Limanowa
Joined: 12 Mar 2011
Posts: 5
BlackDevil23
Level 8
Post#18 12 Mar 2011 14:39    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


czym sie objawia zerwanie połączenia? że Ci łączy router przez chwile od nowa? czyyy chwilowe zawieszenie stronki np?

hm czyli jak jest synchro na 10 mb to bez zastanowienia wprowadzać aneks do umowy na te 10 mb?

Helpful post? + 0
Back to top
terrade
Level 36
Joined: 25 Jul 2008
Posts: 2060
Helped: 425
terrade
Level 36
Post#19 12 Mar 2011 15:17    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


larius wrote:
Quote:
SNR Margin:
9.7 6.5 db

Jak nie rwie przy tym połączenia to muszę tylko pogratulować farta.
To żaden fart, ale normalność.
larius wrote:
U mnie mam tłumienie 6/14 dB, przy synchro na 12Mbps też spada SNR Margin do podonych wartości jak tutaj
A to jest nienormalność, nie masz prawa mieć tak mało na downstream (Margin powinien być 12-15 dB i nie spadać), a jeśli masz to oznacza duże zakłócenia.
larius wrote:
i efekt jest taki, że zrywa połączenie max po 20 min.
To normalne przy niestabilnej linii, przy parametrach znacznie poniżej normy.

Zasada jest prosta: maksymalne prędkości należy brać tylko przy stabilnych liniach o normalnych parametrach. Przy innych trzeba mieć zapas.

Helpful post? + 0
Back to top
BlackDevil23
Level 8
Location: Limanowa
Joined: 12 Mar 2011
Posts: 5
BlackDevil23
Level 8
Post#20 12 Mar 2011 15:34    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


no bo właściwie to kiedy jest dobrze? jak te wartosci są małe czy duże?
-->
Quote:
SNR Margin:
9.7 6.5 db

no i te
Quote:
Line Attenuation:
35.0 14.3 db



czy ja mam stabilna linie, rozłączania internetu nie mam, [bo chodzi o to że podczas korzystania nagle rozłącza sie i trzeba np resetowac router??? ]

No ale juz np:
mój brat gra w Metin2 [taka gra mmorpg online :P] i wiem że przy większym ruchu w grze, rozłącza mu ie to wszytsko i musi sie odnowa logować.

Do dziś nie wiem jak to naprawić, chociaz moze to byc wina routera, bo to zwykły Tp-link za 79 zł.... no i on często gra na laptopie przez WiFi, chociaz po kablu tez go chyba wywalało
Ale wracając, nie wiem czy jest to wina lini


Ogólnie to mieszkam na wsi, raczej dalko od centrali, paranacie km od Nowego Sącza.... wiadomo jakie są linie na połuniu...

Kolejna sprawą dla mnie nie zrozumiałą jest to że raz pani na błękitnej lini mówi że tą linią pojdzie 10 Mb i zwnowu inna pani twierdzi ze raczej nie....

teraz mam to 2Mb i chyba nie moge zarzekać, ale większa prędkosc byłaby bardzo kusząca, ale czy ryzykować?

Helpful post? + 0
Back to top
larius
Level 10
Location: warszawa
Joined: 14 Apr 2007
Posts: 15
Post rating: 1
larius
Level 10
Post#21 12 Mar 2011 16:22    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Źle trochę napisałem (bo w modemie mam odwrotnie podawane wartości).

Down/Up Line Attenuation mam taki:

4-6/14-14.5 dB

SNR Margin:

Przy 12Mbps
7-9/7-9 dB

Przy 7,4Mbps
24/24 dB

Niestety działa mi tylko ta druga opcja. Myślałem, że dopiero przy tak wysokim SNR linia może być stabilna.

Edit:
@BlackDevil23
Widzisz, ja jestem z Wawy, mam 800m do centrali i jest totalna kupa...
Walczę z TPSA od stycznia, bo uruchomili mi 20Mb/s i jako tako działało, nie synchronizowało się na pełnej przepustowości, ale łącze było stabilne. Potem przyszedł jakiś jemioł, coś gmerał przy słupie i od tamtej pory działa mi max 6Mb/s... Nie mam już siły do przepychanek z 1000 konsultantów i odpuszczam.
U Ciebie to że mieszkasz na wsi, to może być plus - na pewno mniej zakłóceń :) Zawsze możesz spróbować, najwyżej zgłosisz awarie i przywrócą Ci poprzednią prędkość w ciągu 2 dni.
Co do gierki, to raczej wina stoi po stronie serwera. Wątpię, żeby to miało jakiś wpływ na połączenie neo.

Helpful post? + 0
Back to top
BlackDevil23
Level 8
Location: Limanowa
Joined: 12 Mar 2011
Posts: 5
BlackDevil23
Level 8
Post#22 12 Mar 2011 16:36    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


jemioł:D

no własnie chyba się zdecyuję, najwyzej będe miał trochę wiecej zabawy z TP, heh
może dostane dysk przenośny 320 Gb chociaż :P

dzięki za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
erell
Level 15
Location: Sławków
Joined: 10 Feb 2011
Posts: 108
Helped: 15
erell
Level 15
Post#23 12 Mar 2011 16:49    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


BlackDevil23 jak chcesz przy takim marginie zamówić 20Mb to zapomnij o necie. 10Mb masz na granicy poprawnego działania z małym zapasem, a co do 20 to zapomnij że router załapie synchro.

Helpful post? + 0
Back to top
BlackDevil23
Level 8
Location: Limanowa
Joined: 12 Mar 2011
Posts: 5
BlackDevil23
Level 8
Post#24 12 Mar 2011 16:54    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


nie nie, ja nie chcę 20 mb :) to nie mój temat :P
ja zatanawiam sie nad 10 mb własnie, no i oczywicie zmiana routera przy tym, to jasne :)

Masz jakiś router o polecenia?: )

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
erell
Level 15
Location: Sławków
Joined: 10 Feb 2011
Posts: 108
Helped: 15
erell
Level 15
Post#25 12 Mar 2011 17:06    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Mam TD-W8960N wcześniej miałem Pentagram oba bardzo fajnie chodziły. TD-W8960N konfigurować pod neo można z płytki (podobnie jak Livebox) więc tego nie da się źle zrobić no i jest na chipsecie Broadcom'a (margin można podnieść). Geralnie jest sporo dobrego sprzętu pod neo. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
marcino8819
Level 7
Joined: 19 Aug 2011
Posts: 5
marcino8819
Level 7
Post#26 19 Aug 2011 18:31    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witam jestem nowy na tym forum powiecie mi czy pojdzie mi neo 10mb?

http://obrazki.elektroda.pl/7042362000 1313771410.jpg

Helpful post? + 0
Back to top
ajanek9
Level 28
Location: Sanok
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1051
Helped: 102
Post rating: 7
ajanek9
Level 28
Post#27 19 Aug 2011 23:07    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Quote:
Witam jestem nowy na tym forum powiecie mi czy pojdzie mi neo 10mb?

Przecież już masz 10 Mb/s i parametry dobre, więc po co pytasz?

Helpful post? + 0
Back to top
marcino8819
Level 7
Joined: 19 Aug 2011
Posts: 5
marcino8819
Level 7
Post#28 20 Aug 2011 17:53    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Nowlasnie niby mam ale jak cos sciagam to leci mi max 750kb/s dlaczego tak? Powinno leciec ok 1mb/s. Mam modem od neo zte combo bialy z 5 lampkami. Jeszcze jak sprawdzam na speedtest to pokazuje mi 6mb zrobilem migracje na 10mb na umowie pisze ze zacznie obowiazywac od 1 wrzesnia. Mozliwe zeby tak pokazywal modem a neo jeszcze nieprzestawilo na centrali??

Helpful post? + 0
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#29 20 Aug 2011 18:45    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Synchronizacja zmienia się na wyższą zaraz po podpisaniu umowy/aneksu. Ale to jest tylko prędkość na drodze centrala-abonent. "Dalej" będzie szybciej w dniu, w którym nowa umowa zacznie obowiązywać. Choć często jest to parę dni wcześniej.

Helpful post? + 0
Back to top
marcino8819
Level 7
Joined: 19 Aug 2011
Posts: 5
marcino8819
Level 7
Post#30 21 Aug 2011 13:35    

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Dzieki za pomoc czyli rozumiem ze 10mb pojdzie bez problemu a jak myslicie byla by szansa na 20mb?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb? 123 ... 171819  Next

Page 1 of 19

Similar topics to jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?

czy będzie u mnie 20mb w nowej ofercie netii (1)
Neostrada 20Mb/s - czy będzie działać? (8)
Czy Fifa 15 będzie działała na tym laptopie lub co dokupić aby działała? (7)
Jak sprawdzić czy router przepuści 20Mb/s? (2)
Czy karta będzie działała na... (4)
neo 20mb - neostrada 20mb parametry lini - prośba (6)
Neostrada 6, 10 czy 20Mb? (171)
Skype - Jak sprawdzić czy ktoś usunął mnie z listy znajomych (4)
Arris CM450B - Czy będzie działała sieć (4)
Czy taka konfiguracja będzie dobrze działała?? (22)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.138 seconds