Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?
Autor
Wiadomość
Kumczak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 7
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 12 Sie 2010 20:39   

Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witajcie.

Jestem tu pierwszy raz i jestem zielony w tych tematach tutaj. Chciałbym was prosić o pomoc w ocenie, czy na moim łączu pójdzie internet 20mb z neostrady. Widziałem inne, podobne tematy - lecz do Netii. Ludzie wrzucali tam różne takie informacje z routera i inne o swojej linii telefonicznej - czy moglibyście mnie objaśnić, jak mam takie wyciągi z routera pobrać? Mam router TP-LINK TD-W8901G, internet Neo 6mb

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Kumczak

PS: Jeśli taki temat jest, to przepraszam za dubla.
Powrót do góry
   
Star_hunter
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 57
Miasto: Bytom

Post#2 12 Sie 2010 20:53   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Z routerem raczej nie bedzie problemów. Polecam jednak dowiedzieć się od ludzi z neostrady czy jest u Ciebie odpowiednia do tego linia, bo czasem podłączają te 20mb a potem informują ze linia jest stara i uciągnie np. tylko do 6. Z neostradą trzeba ostrożnie co można zauważyć w wielu innych tematach na forum
Powrót do góry
   
Kumczak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 7
Miasto: Rzeszów

Post#3 Post autora tematu 12 Sie 2010 20:58   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


hm, a nie da się tego sprawdzić jakoś programem? jak nie, to zadzwonię i się dowiem. mam nadzieję, że nie mam ograniczenia tylko do 6mb...

a czy tp często wymienia linie? i czy w ogóle jest nadzieja, że kiedyś u mnie by wymieniła ( mieszkam we wsi na Podkarpaciu ;/)?

pozdrawiam i dzięki za odp
Powrót do góry
   
beskit
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 41

Post#4 13 Sie 2010 12:41   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Wklej parametry DSL z routera. Zaloguj sie na nim przez przeglądarkę. (zazwyczaj 192.168.1.1 jesli nic nie było kombinowane). W opcjach będziesz miał na pewno DSL Status lub coś podobnego.

EDIT login i hasło jeśli masz domyślne: admin/admin
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sie 2010 12:41   





Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2393
Miasto: M-ce

Post#5 13 Sie 2010 13:00   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Kumczak napisał:
a czy tp często wymienia linie? i czy w ogóle jest nadzieja, że kiedyś u mnie by wymieniła ( mieszkam we wsi na Podkarpaciu ;/)?


Nie wymienia. Co więcej - praktycznie nowych nie zakładają - nie opłaca się im.
No chyba, że piorun lub inne cudo uszkodzi kabel wyższej klasy i pół miasta nie ma telefonu, to wtedy wymieniają (bo muszą). :)

Wstaw dane z routera to wtedy pogdybamy.
Inna sprawa, to nawet jeśli parametry linii pociągnęły by 10 czy nawet 20 Mbps, to nie wiadomo, czy DSLam na twojej centrali obsługuje ADSL2+.
Powrót do góry
   
Kumczak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 7
Miasto: Rzeszów

Post#6 Post autora tematu 13 Sie 2010 18:09   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


hm, w routerze nie mam DSL status, ale mam ADSL status:

ADSL Firmware Version : FwVer:3.11.2.167_TC3086 HwVer:T14.F7_5.0
Line State : Showtime
Modulation : G.DMT
Annex Mode : ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin : 20.5 18.0 db
Line Attenuation : 15.5 10.0 db
Data Rate : 6144 640 kbps
Max Rate : 10416 1152 kbps
POWER : 19.5 12.5 dbm


A co do ADSL2+ to na pudełku od routera pisze, że to jest tu obsługiwane :).
Powrót do góry
   
terrade
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2052

Post#7 13 Sie 2010 20:05   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Ale póki co jesteś podłączony na centrali w ADSL1, co nie znaczy że nie ma tam też DSLAM-u z ADSL2+.

Parametry bardzo dobre, są szanse na pełne 20 Mb/s ale niewielkie, nieco zabraknie. Ale to chyba nie problem skoro nie reklamujesz 6144 (dzięki czemu masz zapewne max ok.642 KB/s), to nie są widełki (z powodu za słabej linii), ale znana akcja TPSA (kiedyś wiele osób dostało synchro równe zamówionej prędkości, co dawało jak u mnie 107 KB/s zamiast 128 KB/s, analogicznie dla innych prędkości).
Powrót do góry
   
Kumczak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 7
Miasto: Rzeszów

Post#8 Post autora tematu 13 Sie 2010 22:12   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Wiedziałem już od dawna, że taka jest realna prędkość, jaką mogę osiągnąć, więc jestem zadowolony z tego.
A jaką prędkość realną osiagnę przy 10 i 20mb (przyjmując, że linia ani nic nie będzie jej ograniczało)?

pozdrawiam
Powrót do góry
   
CzłowiekX
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 246
Miasto: Pruszków

Post#9 15 Sie 2010 05:43   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Kumczak napisał:
Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Bzdury gadasz. Przy synchronizacji na poziomie 6144kb/s nie możesz osiągnąć transferu większego niż ok 630kB/s. Albo router pokazuje ci bzdurne informacje i masz tak naprawdę synchronizacje 7456kb/s.

Synchronizacja na poziomie 2496kb/s to 2048kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 7456kb/s to 6144kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 12448kb/s to 10240kb/s transferu ~ 22% ATM overheads

Czyli jak masz ustawione na profilu 6144kb/s to masz ~5036kb/s transferu (630kB/s).
Powrót do góry
   
domelc
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 755
Miasto: POLSKA

Post#10 15 Sie 2010 08:15   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Zadzwoń do TP 800102102 a oni przyślą Ci montera, który zmierzy linie i wtedy na 100 % powie Ci ile możesz mieć max.

Ale o 20 Mb/s to raczej zapomnij ...
Powrót do góry
   
Kumczak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 7
Miasto: Rzeszów

Post#11 Post autora tematu 15 Sie 2010 16:19   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


CzłowiekX napisał:
Kumczak napisał:
Prędkość pobierania miałem czasami większą niż 642 - zdażało się, że było 700, a kilka razy poszło koło 750kb/s - w zależności skąd ściągałem. W każdym razie najczęściej jest tak, jak napisałeś - ok 650kb/s.

Bzdury gadasz. Przy synchronizacji na poziomie 6144kb/s nie możesz osiągnąć transferu większego niż ok 630kB/s. Albo router pokazuje ci bzdurne informacje i masz tak naprawdę synchronizacje 7456kb/s.

Synchronizacja na poziomie 2496kb/s to 2048kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 7456kb/s to 6144kb/s transferu ~ 22% ATM overheads
Synchronizacja na poziomie 12448kb/s to 10240kb/s transferu ~ 22% ATM overheads

Czyli jak masz ustawione na profilu 6144kb/s to masz ~5036kb/s transferu (630kB/s).


Nie gadam bzdur, chyba, że opera i torrenty mylnie pokazują mi prędkość ściągania. Ponad 630 mam dość często i widzę takie cyferki, a ze wzrokiem mam wszystko ok.

Zadzwonię do tego TP i zobaczymy, czy się uda chociaż 10mb wyciągnąć. Jak nie, to trudno - przeżyję z 6mb.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Sie 2010 16:19   





Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#12 14 Wrz 2010 00:06   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Przy ADSL masz pozycję Max Rate;10416 1152 to jest maksimum, no chyba że jest dostępna ADSL2+, to wtedy jest mała szansa na 20Mb/s.
Ściąganie plików możesz mieć na poziomie 750kB/s, przy takim ściąganiu faktyczny transfer jest na poziomie 6000kb/s.
Powrót do góry
   
bemek05
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 8
Miasto: Mcz

Post#13 09 Lut 2011 20:55   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Dołączę się do tematu i zapytam wg was jaki internet mogę mieć wg waszych ustaleń, bo ja bardzo z tego nic nie rozumiem oto dane z rutera:
Downstream Upstream

SNR Margin 31.5 28.0 db

Line Attenuation 11.0 6.0 db

Data Rate 1312 320 kbps
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lut 2011 20:55   





Powrót do góry
   
larius
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 15
Miasto: warszawa

Post#14 06 Mar 2011 21:52   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb


Masz bardzo fajne parametry, wg mnie na 100% powinno pójść 20Mb/s.
Powrót do góry
   
BlackDevil23
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: Limanowa

Post#15 12 Mar 2011 15:19   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witam
także chcę sie dołączyć do tematu.
Aktualnie mam 2MB ale jak wiadomo teraz jet ta promocje z 10x wiecej itp...

moje parametry z routera to :

Line State:
Showtime

Modulation:
ADSL2 PLUS

Annex Mode:
ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin:
9.7 6.5 db
Line Attenuation:
35.0 14.3 db
Data Rate:
12448 1055 kbps
Max Rate:
15936 1192 kbps
POWER:
18.3 12.3 dbm
\

jak tak patrzac na parametry innych, mimo ze sie nie znam, to chyba moge zacząc płakać no nie?
Powrót do góry
   
erell
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 108
Miasto: Sławków

Post#16 12 Mar 2011 15:25   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


BlackDevil23 napisał:

jak tak patrzac na parametry innych, mimo ze sie nie znam, to chyba moge zacząc płakać no nie?


No ja bym nie płakał masz synchro na 10Mb jak chodzi net dobrze to się powinieneś cieszyć. Pozostaje czekać aż zmienią prędkość na loginie. Jak na Line Attenuation:
35.0 14.3 db to wynik całkiem niezły. Jak tylko nie rwie łącza i stronki ładnie ładuje to się ciesz.
Powrót do góry
   
larius
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 15
Miasto: warszawa

Post#17 12 Mar 2011 15:32   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Cytat:
SNR Margin:
9.7 6.5 db


Jak nie rwie przy tym połączenia to muszę tylko pogratulować farta.

U mnie mam tłumienie 6/14 dB, przy synchro na 12Mbps też spada SNR Margin do podonych wartości jak tutaj, i efekt jest taki, że zrywa połączenie max po 20 min.
Powrót do góry
   
BlackDevil23
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: Limanowa

Post#18 12 Mar 2011 15:39   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


czym sie objawia zerwanie połączenia? że Ci łączy router przez chwile od nowa? czyyy chwilowe zawieszenie stronki np?

hm czyli jak jest synchro na 10 mb to bez zastanowienia wprowadzać aneks do umowy na te 10 mb?
Powrót do góry
   
terrade
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2052

Post#19 12 Mar 2011 16:17   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


larius napisał:
Cytat:
SNR Margin:
9.7 6.5 db

Jak nie rwie przy tym połączenia to muszę tylko pogratulować farta.
To żaden fart, ale normalność.
larius napisał:
U mnie mam tłumienie 6/14 dB, przy synchro na 12Mbps też spada SNR Margin do podonych wartości jak tutaj
A to jest nienormalność, nie masz prawa mieć tak mało na downstream (Margin powinien być 12-15 dB i nie spadać), a jeśli masz to oznacza duże zakłócenia.
larius napisał:
i efekt jest taki, że zrywa połączenie max po 20 min.
To normalne przy niestabilnej linii, przy parametrach znacznie poniżej normy.

Zasada jest prosta: maksymalne prędkości należy brać tylko przy stabilnych liniach o normalnych parametrach. Przy innych trzeba mieć zapas.
Powrót do góry
   
BlackDevil23
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: Limanowa

Post#20 12 Mar 2011 16:34   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


no bo właściwie to kiedy jest dobrze? jak te wartosci są małe czy duże?
-->
Cytat:
SNR Margin:
9.7 6.5 db

no i te
Cytat:
Line Attenuation:
35.0 14.3 db



czy ja mam stabilna linie, rozłączania internetu nie mam, [bo chodzi o to że podczas korzystania nagle rozłącza sie i trzeba np resetowac router??? ]

No ale juz np:
mój brat gra w Metin2 [taka gra mmorpg online :P] i wiem że przy większym ruchu w grze, rozłącza mu ie to wszytsko i musi sie odnowa logować.

Do dziś nie wiem jak to naprawić, chociaz moze to byc wina routera, bo to zwykły Tp-link za 79 zł.... no i on często gra na laptopie przez WiFi, chociaz po kablu tez go chyba wywalało
Ale wracając, nie wiem czy jest to wina lini


Ogólnie to mieszkam na wsi, raczej dalko od centrali, paranacie km od Nowego Sącza.... wiadomo jakie są linie na połuniu...

Kolejna sprawą dla mnie nie zrozumiałą jest to że raz pani na błękitnej lini mówi że tą linią pojdzie 10 Mb i zwnowu inna pani twierdzi ze raczej nie....

teraz mam to 2Mb i chyba nie moge zarzekać, ale większa prędkosc byłaby bardzo kusząca, ale czy ryzykować?
Powrót do góry
   
larius
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 15
Miasto: warszawa

Post#21 12 Mar 2011 17:22   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Źle trochę napisałem (bo w modemie mam odwrotnie podawane wartości).

Down/Up Line Attenuation mam taki:

4-6/14-14.5 dB

SNR Margin:

Przy 12Mbps
7-9/7-9 dB

Przy 7,4Mbps
24/24 dB

Niestety działa mi tylko ta druga opcja. Myślałem, że dopiero przy tak wysokim SNR linia może być stabilna.

Edit:
@BlackDevil23
Widzisz, ja jestem z Wawy, mam 800m do centrali i jest totalna kupa...
Walczę z TPSA od stycznia, bo uruchomili mi 20Mb/s i jako tako działało, nie synchronizowało się na pełnej przepustowości, ale łącze było stabilne. Potem przyszedł jakiś jemioł, coś gmerał przy słupie i od tamtej pory działa mi max 6Mb/s... Nie mam już siły do przepychanek z 1000 konsultantów i odpuszczam.
U Ciebie to że mieszkasz na wsi, to może być plus - na pewno mniej zakłóceń :) Zawsze możesz spróbować, najwyżej zgłosisz awarie i przywrócą Ci poprzednią prędkość w ciągu 2 dni.
Co do gierki, to raczej wina stoi po stronie serwera. Wątpię, żeby to miało jakiś wpływ na połączenie neo.
Powrót do góry
   
BlackDevil23
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: Limanowa

Post#22 12 Mar 2011 17:36   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


jemioł:D

no własnie chyba się zdecyuję, najwyzej będe miał trochę wiecej zabawy z TP, heh
może dostane dysk przenośny 320 Gb chociaż :P

dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
erell
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 108
Miasto: Sławków

Post#23 12 Mar 2011 17:49   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


BlackDevil23 jak chcesz przy takim marginie zamówić 20Mb to zapomnij o necie. 10Mb masz na granicy poprawnego działania z małym zapasem, a co do 20 to zapomnij że router załapie synchro.
Powrót do góry
   
BlackDevil23
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: Limanowa

Post#24 12 Mar 2011 17:54   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


nie nie, ja nie chcę 20 mb :) to nie mój temat :P
ja zatanawiam sie nad 10 mb własnie, no i oczywicie zmiana routera przy tym, to jasne :)

Masz jakiś router o polecenia?: )
Powrót do góry
   
erell
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 108
Miasto: Sławków

Post#25 12 Mar 2011 18:06   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Mam TD-W8960N wcześniej miałem Pentagram oba bardzo fajnie chodziły. TD-W8960N konfigurować pod neo można z płytki (podobnie jak Livebox) więc tego nie da się źle zrobić no i jest na chipsecie Broadcom'a (margin można podnieść). Geralnie jest sporo dobrego sprzętu pod neo. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
marcino8819
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 5

Post#26 19 Sie 2011 18:31   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Witam jestem nowy na tym forum powiecie mi czy pojdzie mi neo 10mb?

http://obrazki.elektroda.pl/7042362000_1313771410.jpg
Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#27 19 Sie 2011 23:07   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Cytat:
Witam jestem nowy na tym forum powiecie mi czy pojdzie mi neo 10mb?

Przecież już masz 10 Mb/s i parametry dobre, więc po co pytasz?
Powrót do góry
   
marcino8819
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 5

Post#28 20 Sie 2011 17:53   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Nowlasnie niby mam ale jak cos sciagam to leci mi max 750kb/s dlaczego tak? Powinno leciec ok 1mb/s. Mam modem od neo zte combo bialy z 5 lampkami. Jeszcze jak sprawdzam na speedtest to pokazuje mi 6mb zrobilem migracje na 10mb na umowie pisze ze zacznie obowiazywac od 1 wrzesnia. Mozliwe zeby tak pokazywal modem a neo jeszcze nieprzestawilo na centrali??
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2393
Miasto: M-ce

Post#29 20 Sie 2011 18:45   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Synchronizacja zmienia się na wyższą zaraz po podpisaniu umowy/aneksu. Ale to jest tylko prędkość na drodze centrala-abonent. "Dalej" będzie szybciej w dniu, w którym nowa umowa zacznie obowiązywać. Choć często jest to parę dni wcześniej.
Powrót do góry
   
marcino8819
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 5

Post#30 21 Sie 2011 13:35   

Re: Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?


Dzieki za pomoc czyli rozumiem ze 10mb pojdzie bez problemu a jak myslicie byla by szansa na 20mb?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sie 2011 13:35   





Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak sprawdzić, czy będzie u mnie działała Neostrada 20mb?
Strona 1 z 19 Idź do strony 123 ... 171819  Następny

Skok:
Podobne tematy
czy będzie u mnie 20mb w nowej ofercie netii (1)
Neostrada 20Mb/s - czy będzie działać? (8)
Jak sprawdzić czy router przepuści 20Mb/s? (2)
Czy karta będzie działała na... (4)
neo 20mb - neostrada 20mb parametry lini - prośba (6)
Neostrada 6, 10 czy 20Mb? (171)
Skype - Jak sprawdzić czy ktoś usunął mnie z listy znajomych (4)
Arris CM450B - Czy będzie działała sieć (4)
Czy taka konfiguracja będzie dobrze działała?? (22)
CZy będzie dobrze działała gra w BF3 (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl temat RSS