Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny
Autor
Wiadomość
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#1 Post autora tematu 16 Sie 2010 14:47   

Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Witam

Przedstawię swoją obecna konfigurację.
Mam podłączone 2 TV do jednej anteny na dachu poprzez rozdzielacz antenowy.
Przy jednym TV jest dodatkowo zasilacz antenowy. Wszystko działa b. dobrze i obraz jest idealny.Ostatnio postanowiłem podłączyć trzeci telewizor, więc zakupiłem drugi rozdzielacz sygnału i podłączyłem ten trzeci telewizor. Jednak nie działa to tak jak chcę.

Schematy połączeń są na załączonych rysunkach.Proszę Was o ich skomentowanie.Teraz co się dzieje gdy podłączę 3 telewizory razem.

Zmontowałem cały obwód z tymi dwoma rozdzielaczami, zasilacz też podłączony.
Gdy podłączone sa TV1 i TV2 wszystko działa ok na tym nowym obwodzie - jedynie tak jak mówię nie jest podłączony TV3 kablem antenowym. Gdy włączę do obwodu TV3 i go też załączę obraz na wszytkich trzech telewizorach pada tzn. mrowi i nic nie widać na wszystkich kanałach.

Co to może być ? Czy źle zrobiłem stosując ten drugi rozdzielacz ? Czemu obraz zaczyna mrowić po włączeniu trzeciego telewizora ?
Zrobiłem tak dlatego, ponieważ była to duża oszczędność kabla antenowego.

Czy może lepiej było zastosować 1 rozdzielacz na 3 TV u góry mojego schematu ?Proszę o fachowa opinię, gdyż zależy mi na podłączeniu tego trzeciego TV prawidłowo
Pozdrawiam

Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny

Moderowano przez c2h5oh:
Regulamin punkt 8.3.
Proszę czytać opisy działów i stosować się do tych opisów.
Z "Radiotechnika Serwis".

Powrót do góry
   
szczepar
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 303
Miasto: Warszawa

Post#2 16 Sie 2010 15:00   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Co rozumiesz przez włączenie 3 TV.
Czy samo włączenie telewizora, czy modyfikację połączeń.

Dlaczego nie zasilasz wzmacniacza w antenie poprzez gniazdo antenowe TV1 ?

Możliwe że podłączasz zasilacz do gniazda antenowego odizolowanego.
Pamietaj że zasilacz antenowy podłączasz do odpowiedniego wyjscia - drugie jest galwanicznie odizolowane.
Proponuje dołącz zdjecia to coś bedzie widać.
Bo na papierze wszystko ładnie wygląda.
Pozdrawiam.

Ewentualnie zamień przewody od TV 2 i TV 3 miejscami w rozdzielaczu i zobacz czy pomogło.
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#3 Post autora tematu 16 Sie 2010 18:18   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Cytat:
Co rozumiesz przez włączenie 3 TV.
Czy samo włączenie telewizora, czy modyfikację połączeń.


Już Ci mówię -> po prostu wkładam wtyk antenowy do gniazda telewizora nr 3 i włączam go. Wtedy nastepuje zepsucie obrazu na wszystkich telewizorach które są podłączone.

Zasilacz antenowy mam podłączony przy telewizorze nr. 2 bo tak mam wygodniej. Jego najcześciej się u mnie ogląda.

Cytat:
Możliwe że podłączasz zasilacz do gniazda antenowego odizolowanego.
Pamiętaj że zasilacz antenowy podłączasz do odpowiedniego wyjścia - drugie jest galwanicznie odizolowane.


Tego nie rozumiem. Jak patrzyłem w TV to mam tylko jedno wejście na antenę w telewizorze. Możesz powiedzieć o co chodzi


Aha powiedzcie jak się robi cytat wiadomości bo niepotrzebnie tu koloruje ...

Cytat = [ quote ] tekst ... [ /quote ] bez spacji po nawiasach []. Musiałem zrobić spacje abyś zobaczył ten tekst. [SP5ANJ]
Powrót do góry
   
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1906
Miasto: Wronki

Post#4 16 Sie 2010 21:21pomocny post - solucja   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


W prawym górnym rogu każdego postu jest "cytuj"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sie 2010 21:21pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ducia
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 447
Miasto: gdzieś w małopolsce

Post#5 16 Sie 2010 21:41   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Podaj jakie masz rozdzielacze być może trzeba użyć do 3 tv separatora. Napisz czy jak włączasz ten 3 tv to gaśnie dioda w zasilaczu?
Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#6 16 Sie 2010 21:55   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Zasilacz z wtyczką ma być umieszczony przed rozgałęźnikiami!
Do tego są odpowiednie wtyki(przejściówki)!
Powrót do góry
   
szczepar
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 303
Miasto: Warszawa

Post#7 17 Sie 2010 09:46   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Prawdopodobnie kolega ma
Cytat:
http://www.dipol.com.pl/rozgaleznik_indukcyjny_ri-2-1_f_E2094.htm

Cos takiego.

Jak się przyjrzeć to wyjście po lewej jest separowane a wyjście po prawej bez separacji. Ale to wróżenie z fusów bo brak jest zdjeć.

Kolegę prosimy o zdjęcia rozgałęźników bo inaczej wo wróżenie z fusów.
Powrót do góry
   
kkarl
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 40

Post#8 17 Sie 2010 10:03   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Po prostu na wtyczce do 3 TV jest napięcie +12V z zasilacza.
Podłączenie wtyczki do telewizora powoduje obciążenie (prawie zwarcie ) tego napięcia do masy przez impedancję(rezystancję 75 om) wejsciową głowicy TV
Jaka rada?
Np. założyć szeregowo kondensator 100 pF (między środkową żyłą przewodu antenowego a wtyczką). Może okazać się to kłopotliwe, wtedy ten kondensator należy umieścić w rozdzielaczu, albo przerobić instalację montując rozdzielacze po wtyczce antenowej zasilacza.
Powrót do góry
   
szczepar
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 303
Miasto: Warszawa

Post#9 17 Sie 2010 10:13   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


kkarl napisał:
Po prostu na wtyczce do 3 TV jest napięcie +12V z zasilacza.


W nowych telewizorach na wejściu antenowym jest 5V zasilania dla przedwzmacniacza w antenie.
12V to stara konstrukcja.

Wyjsciem jest założenie wtyczki z separacja napięcia.
Ale kolega uparcie nie wysyła zdjęc, nie pisze jakie ma rozdzielacze.
Więc nie można nic mu pomóc.

Dodam ja u siebie mam topologię identyczną jak kolega , 3 Telewizory na 2 rozdzielaczach.
Tylko że pierwszy to rozdzielacz aktywny (z wzmacniaczem z korekcją wzmocnienia dla pasm) a drugi pasywny. Wszystko działa przy długości przewodu do ostatniego TV równej ok 30 m.


Regulamin pkt. 12 . [SP5ANJ]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sie 2010 10:13   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#10 Post autora tematu 17 Sie 2010 22:43   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Zdjęcia wyślę jutro / sorry i dzięki za odzew chłopaki :)

Zrobię zdjęcia tych moich dwóch rozdzielaczy i zasilacza antenowego
Powrót do góry
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 18773
Miasto: "--"

Post#11 18 Sie 2010 01:11   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


szczepar napisał:

W nowych telewizorach na wejściu antenowym jest 5V zasilania dla przedwzmacniacza w antenie.
12V to stara konstrukcja.


Za takie coś to się należy miesiąc wakacji od forum. Ale ja tu tylko gościnnie, nie wtrącam się. ;)

Dodano po 10 [minuty]:


tomekrules, przeczytaj poniższe jeszcze raz. Powiększenie moje.
dzac4 napisał:
Zasilacz z wtyczką ma być umieszczony przed rozgałęźnikiami!
Do tego są odpowiednie wtyki(przejściówki)!


Nadal nie rozumiesz?
Oczywiście można inaczej - separatory, bajery - tylko po co?
I nie zdjęcia rozgałęźników tu mają podstawowe znaczenie tylko faktyczny rozkład kabli w domu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Sie 2010 01:11   





Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#12 18 Sie 2010 07:46   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


szczepar napisał:

W nowych telewizorach na wejściu antenowym jest 5V zasilania dla przedwzmacniacza w antenie.
12V to stara konstrukcja.


Kolego ty już lepiej nie udzielaj się w temacie!
A ta konstrukcja to twój wynalazek?!:D
Bo jak żyje jeszcze nie spotkałem takiego wynalazka!
I powtarzał się już nie będe bo wyżej kolega podkreślił co i jak.
Powrót do góry
   
kkarl
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 40

Post#13 18 Sie 2010 08:46   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Istotnie , gdyby telewizor(głowica antenowa) podawał(a) napięcie +5V na antenę , to nie można by podłączyć bezpośrednio anteny z symetryzatorem.
Do takiego telewizora musiałby przechodzić fachowiec by podłączyć antenę .
Klient przy zakupie takiego sprzętu musiałby być informowany o takim rozwiązaniu,
inaczej usterka TV murowana. Co wtedy z gwarancją? Klient może powiedzić , co mnie to obchodzi?Klient nie musi być fachowcem.Zamieszanie na 102. Gratuluję pomysłu. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
szczepar
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 303
Miasto: Warszawa

Post#14 18 Sie 2010 10:16   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


dzac4 napisał:
szczepar napisał:

W nowych telewizorach na wejściu antenowym jest 5V zasilania dla przedwzmacniacza w antenie.
12V to stara konstrukcja.


Kolego ty już lepiej nie udzielaj się w temacie!
A ta konstrukcja to twój wynalazek?!:D
Bo jak żyje jeszcze nie spotkałem takiego wynalazka!
I powtarzał się już nie będe bo wyżej kolega podkreślił co i jak.


Cytat:
Drugą kwestią jest fakt, iż standard DVB-T mówi, iż przedwzmacniacze antenowe winny być zasilane napięciem 5V, a nie tak jak do tej pory 12V. Oczywiście antena z przedwzmacniaczem zasilanym napięciem 12V będzie działać prawidłowo, niemniej jednak wszystkie tunery cyfrowej telewizji naziemnej zgodne ze standardem wystawiają napięcie 5V dla przedwzmacniacza

Strona Dipol.com.pl

Proponuję się doszkolić. Zamiast kpić.
Lub poprosić o źródło jak się nie wierzy.
Cytat:
http://www.dipol.com.pl/wdrazanie_dvb-t_w_polsce_bib210.htm


Dlatego jeśli ktoś ma kupiony nowy telewizor z wbudowanym Tunerem DVB-T to musi sie liczyć z czymś takim. A kupowanie TV bez takiego tunera w czasach kiedy od analoga odejdziemy za 2 lata jest nieporozumieniem.

Przykład takiego Tunera.
Technical information about DreamSky TSF-40 Combo DVB-S / T - wycinek.
Cytat:
Warning: MENU - Search Signal - DVB-T - voltage (power antenna) switch does not affect the power antenna. Is given by the software used (off or 5V)!

Powrót do góry
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 18773
Miasto: "--"

Post#15 18 Sie 2010 11:30   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


No dobra, częściowo kolego wybrnąłeś z sytuacji.
Istotnie tunery DVB-T posiadają przełącznik napięcia zasilania na przedwzmacniacz.
Choć przyznam, że nie jestem pewien, czy wszystkie, zwłaszcza nowej generacji, z lepiej skonstruowanymi tunerami. Nie sprawdzałem, nie czytałem instrukcji.
Tylko wybacz, ale nikt tu w temacie, a zwłaszcza autor, nie mówi o odbiorze telewizji cyfrowej! I nie wspomina nic, że ma takowe telewizory. A jeśli ma, to że STROI je na tym swoim systemie kablowym.
Bo telewizor z DVB-T, zaprogramowany na odbiór TV analogowej, nie wystawia 5V na gniazdo! I zapewniam Cię, że żaden z telewizorów z DVB-T, nawet najstarszych, nie daje 12V. Chyba, że znasz takowe, to proszę o źródło.

Poczytaj jeszcze raz spokojnie, bo cytat z Dipola przez Ciebie tu podrzucony jest niespójny. Machlojki z tymi napięciami. Jak wzmacniacz typowo zasilany napięciem 12V ma poprawnie pracować z 5 voltami? A szczególnie odwrotnie!
Nie można bezkrytycznie cytować kogoś. Ja rozumiem o co autorowi chodziło, nie wszyscy muszą.

Cytat:
Dlatego jeśli ktoś ma kupiony nowy telewizor z wbudowanym Tunerem DVB-T to musi sie liczyć z czymś takim.

Fakt! Nie jest to podkreślane, a powinno w dobie podwójnej techniki, bo ludzie nie wiedzą po prostu, a instrukcję czyta co ...
Niejeden TV już "naprawiałem", bo ktoś z uporem maniaka twierdził, że TV popsuty i nie odbiera DVB-T, choć powinien.
I jednocześnie informuję, że popsuć taki TV, podłączając zwykłą antenę, czyli robiąc zwarcie, jest ciężko. Nie spotkałem takiego sprzętu, który nie miałby bezpiecznika elektronicznego w zasilaniu na przedwzmacniacz.
Cytat:
A kupowanie TV bez takiego tunera w czasach kiedy od analoga odejdziemy za 2 lata jest nieporozumieniem.

Znowu bzdury.
Po pierwsze nie wiadomo czy za dwa lata, i czy ten teraz kupiony teraz TV przeżyje te dwa lata /więc po co dopłacać za coś, czego nie można wykorzystać?/.
Po drugie - jaką masz gwarancję, że dziś kupiony telewizor z DVB-T będzie poprawnie pracował z docelowym systemem nadawania. A takiego, prawnie zagwarantowanego, jak pewnie wiesz, jeszcze nie ma.
Sądzę, że dość ludzi już się nabrało, wyłożyło sporą kasę, no i ma cyfrówkę. W specyfikacji TV, nie w rzeczywistości.
Powrót do góry
   
szczepar
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 303
Miasto: Warszawa

Post#16 18 Sie 2010 11:51   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


mirex:
Ja nigdzie nie twierdzę że wzmacniacz 5V ma pracować poprawnie przy 12 V
A co do wzmacniaczy na 12V pracujacych na 5 V - spotkalem się już z takowymi - w celu zmniejszenia wzmocnienia fabrycznie zasilacz miał potencjometr zmiany napięcia.

Tu raczej zaczał bym się zastanawiać nad podłączeniem nowej anteny do telewizji cyfrowej pod stary wzmacniacz 12V od starej anteny - wg schematu myślenia , i tu i tu jest zasilacz, bez sprawdzenia na jakie napięcie on jest.

Kolega chce podłączyć kolejny telewizor - założyłem ze starego Heliosa nie chce podłączyć tylko nowy. Jeśli nowy to te z półki pow 2k juz maja DVB-T z MPG-4
Założenie że każdy telewizor jaki podłącza może dac 5 V nie jest błędem , a asekuracją. Bo jeśli podłącza taki co nie podaje napięcia to z powodu mojej asekuracji nic mu się nie stanie.

A założenie
Cytat:
Bo telewizor z DVB-T, zaprogramowany na odbiór TV analogowej, nie wystawia 5V na gniazdo
jest dobre ale zapominasz o pierwszej czynności po podłączeniu nowego TV , AutoTuning - telewizor z automatu poleci ci po Analogu i DVB-T.

Cytat:
Oczywiście antena z przedwzmacniaczem zasilanym napięciem 12V będzie działać prawidłowo
jest jak najbardziej prawidłowe - antena z fabrycznym zasilaczem ma separator.

Natomiast nie można tego interpretować jako - Antena z przedwzmacniaczem na 5V zasilana zasilaczem 12V bedzie działać. - Bo to jest składanie kompletu antena zasilacz z dwóch części fabrycznie nie skompletowanych.

Cytat:
Po pierwsze nie wiadomo czy za dwa lata, i czy ten teraz kupiony teraz TV przeżyje te dwa lata /więc po co dopłacać za coś, czego nie można wykorzystać?

Tak przeżyje 2 lata , a nawet 4 bo np wykupiłem gwarancje na 4 lata - i producent oferując gwarancje na 4 lata musiał brać pod uwagę jakość wykonania telewizora.
Po drugie obszar na jakim jest juz DVB-T jest duży i się powieksza - sprawdź harmonogram wprowadzania DVB-T. W tej chwili u mnie 4 telewizor jest bez dobrej anteny bo nie mam czasu ciagnąć estetycznie do niego przyłącza. Analoga się nie da oglądać(śnieży , szum w audio) natomiast DVB-T smiga.
Jedynie jak są burze to zaczyna mi zrywać - ale traktuję to jako swojego rodzaju wykrywacz burz i jeszcze z miesiąc tak zostanie.


Cytat:
Po drugie - jaką masz gwarancję, że dziś kupiony telewizor z DVB-T będzie poprawnie pracował z docelowym systemem nadawania. A takiego, prawnie zagwarantowanego, jak pewnie wiesz, jeszcze nie ma.
Nie spodziewam się zmiany z MPG-4 na coś innego , ale racja nie znalazłem oficjalnego pisma gwarantującego MPG-4


Cytat:
Sądzę, że dość ludzi już się nabrało, wyłożyło sporą kasę, no i ma cyfrówkę. W specyfikacji TV, nie w rzeczywistości.

Ci co kupowali z MPG-2 tak mają nowy telewizor i muszą dokupic tuner MPG-4
Dlatego ja czekałem 2 lata z wymiana TV bo krótke googlowanie wyjaśniło mi że TV w marketach maja MPG-2 a docelowym formatem DVB-T w polsce ma byc MPG-4.


Cytat:
12V to stara konstrukcja.
Tak przyznaje sie do tych słów.
Moja wina , skrót myślowy - przez starą konstrukcję miałem na myśli stare zasilacze-przedwzmacniacze. Era analogowa.

Ty jeden znalazłeś błąd w moim poście - wynikający z skrótu myślowego.
Cytat:
I zapewniam Cię, że żaden z telewizorów z DVB-T, nawet najstarszych, nie daje 12V.

Powrót do góry
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 18773
Miasto: "--"

Post#17 18 Sie 2010 12:07   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Cytat:

Tak przeżyje 2 lata , a nawet 4 bo np wykupiłem gwarancje na 4 lata - i producent oferując gwarancje na 4 lata musiał brać pod uwagę jakość wykonania telewizora.


Co ty powiesz? Gwarancję na coś, na co producent nie ma wpływu???
Od producenta zależy, czy jego telewizor potrafi odebrać to co będzie nadawane? I może ma Ci wymienić gratis na lepszą wersję?
Gwarancja obejmuje przypadki losowe? Mechaniczne uszkodzenia, zalania, burze? Skąd wiesz co będzie i czy przeżyje do ostatecznego uruchomienia nowego systemu?

Masz możliwość odbioru - kupuj sobie TV z z DVB-T.
Ale nie imputuj tutaj, że nieporozumieniem jest niekupowanie obecnie nic innego.
Z mojej strony koniec i kropka. Bo tylko zaśmiecamy temat dywagacjami o czym innym. Odpowiedzieć musiałem, więcej nie będę.
Powrót do góry
   
SP5ANJ
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 9296
Miasto: Warszawa

Post#18 18 Sie 2010 18:20   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Witam.

Kolego (userze) szczepar, po lustracji wpisów w tym temacie i po odczytaniu wiadomości do mnie na PW, w myśl regulaminu pkt. 3 a w szczególności regulaminu pkt. 6 - proszę abyś pisał na temat.

Tematem tego wątku jest " Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny " .

Przypomnę, że piszesz tutaj o Telewizorze jako odbiorniku tzw. analogowym a dekoder to urządzenie dekodujące sygnały np. DVB-T. A to już nie to samo co telewizor.

Przypomnę również, że nie jest tu (na Forum) w zwyczaju kłócić się między sobą - bo to do niczego nie "prowadzi".


Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Sie 2010 18:20   





Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10049
Miasto: "-"

Post#19 18 Sie 2010 21:22   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


szczepar napisał:

Technical information about DreamSky TSF-40 Combo DVB-S / T - wycinek.
Cytat:
Warning: MENU - Search Signal - DVB-T - voltage (power antenna) switch does not affect the power antenna. Is given by the software used (off or 5V)!
Coś mi się zdaje, że kolega wpuścił was w maliny. To o czym pisze dotyczy miernika do pomiaru DVBT. Az tak dobrze nie znam angielskiego.

szczepar napisał:


W nowych telewizorach na wejściu antenowym jest 5V zasilania dla przedwzmacniacza w antenie.
12V to stara konstrukcja.
Ciekawe gdzie? Dowody. Nie podaje się wycinku cytatu po angielsku. Podaj link do strony ale żeby można było go otworzyć- np. tak: http://www.dmtrade.pl/index.php?p968,dreamsky-tsf-40-dvbs-dvbt


szczepar napisał:

A co do wzmacniaczy na 12V pracujacych na 5 V - spotkalem się już z takowymi - w celu zmniejszenia wzmocnienia fabrycznie zasilacz miał potencjometr zmiany napięcia.
Co to ma do tego co piszesz? Tam może być 3, 5, 9 V zależnie od ustawienia potencjometru i jest napięciem z zasilacza dla wzm. antenowego.
Podaj link do tego:
Cytat:
Warning: MENU - Search Signal - DVB-T - voltage (power antenna) switch does not affect the power antenna. Is given by the software used (off or 5V)!

Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#20 19 Sie 2010 00:04   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Co tu dyskutować!
Wyjaśnione co trzeba zrobić.
Kolega szczepar niech sam idzie na szkolenia a innych nie wysyła!
Pojęcia brak nawet przy tłumaczeniu tekstu z angielskiego nie mówiąc o polskim.:D
Powrót do góry
   
PolishMateusz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 3
Miasto: Warszawa

Post#21 20 Sie 2010 17:44   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Kliknij aby powiększyć! Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Regulamin pkt. 12 . [SP5ANJ]
Powrót do góry
   
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1906
Miasto: Wronki

Post#22 20 Sie 2010 18:03   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


Kompletna bzdura. PolishMateusz, Podłączając do każdego tv zasilacze będzie spięcie na płytce antenowej lub rozgałęźniku.
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10049
Miasto: "-"

Post#23 20 Sie 2010 20:22   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


matis057 napisał:
Kompletna bzdura. PolishMateusz, Podłączając do każdego tv zasilacze będzie spięcie na płytce antenowej lub rozgałęźniku.

Jakie spięcie? Widziałem jak chodziły dwa podłączone to i trzeci nie przeszkodzi. Co innego , że to głupota tak łączyć.
Powrót do góry
   
SP5ANJ
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 9296
Miasto: Warszawa

Post#24 20 Sie 2010 20:56   

Re: Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny


tomekrules napisał:
Zdjęcia wyślę jutro / sorry i dzięki za odzew chłopaki :)

Zrobię zdjęcia tych moich dwóch rozdzielaczy i zasilacza antenowego

-------------------

Widzę , że wypowiedzi/podpowiedzi niektórych kolegów są nie na miejscu i szkodzą z ideą Naszych tu "fachowych" wydpowiedzi. :!:

Jestem zmuszony Zamknąć Temat i poczekać na zdjęcia oraz inicjatywę chęci naprawy/udogodnienia jak to zrobić od Twórcy tego tematu tomekrules .

TEMAT ZAMYKAM a Twórcę tego tematu proszę o PW oraz o sposób realizacji już wydanych opinii oraz o te zdjęcia instalacji a temat odblokuję.

Panowie - na tym sub-forum - nie może być miejsca na nabijanie sobie punktów (regulamin pkt. 13) a Ja osobiście będę "trwał" na straży, aby tu zadawane podpowiedzi były na tzw. miejscu i samej ich Fachowości.

FORUM elektroda.pl NIECH zostanie na poziomie takim jakim obecnie jest i Basta.

Elektroda.pl jest w rankingu społecznościowym - tak wysoko - , że nie pozwolimy sobie na "robienie" z tego działu czegoś co będzie - kłótnią, słabą znajomością tematów tu pisanych czy kolejnym forum piszącym - nic o niczym -.


Pozdrawiam. Moderator tego sub-Forum SP5ANJ Adam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Podłączenie 3 telewizorów do jednej anteny
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie 7 telewizorów do komputera. (5)
5 telewizorów i 9 monitorów w jednej sieci po VGA- słaba jakość (2)
Podłączenie dwóch TV z DVB-T do jednej anteny (8)
podłączenie cyfry i tv internetowej tp do jednej anteny! (2)
Podłączenie dwóch TV do jednej anteny (5)
Podłączenie jednej anteny do dwóch telewizorów - rozgałęźnik, migotanie ekranu (6)
Podłączenie dwóch telewizorów dvb-t MPG4 do jednej anteny (10)
Podłączenie dekodera do 2 telewizorów. (5)
Podłączenie trzech telewizorów do komputera. (3)
Tuner cyfrowy i podłączenie na kilka telewizorów. (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.16 seconds

elektroda.pl temat RSS