Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

bmw e36 coupe stag 4 w czasie jazdy w deszcz wyłącza lpg

Piterju 16 Sie 2010 21:30 2008 4
  • #1 16 Sie 2010 21:30
    Piterju
    Poziom 1  

    Witam! mam problem z bmw e36 silnik 1.6 m43. Rok temu założyłem instalacje gazową sekwencyjną stag 4 wszystko było super zrobiłem jakies 50 tys km i zaczeła sie wyłaczac w czasie jazdy w deszcz. Sprawdzałem już wszystko wyjąłem wszystkie kable z tej instalacji i komputer odpinałem wszytko resetowałem go i nic ciągle jest to samo jak jest such chodzi bardzo ładnie.Zauważyłem ze jak sie wyłaczy(tak jakby nie dostawała prądu)po deszczu odepnie sie kleme masowa i podepnie sie samą mase od instalacji lpg do akumulatora załącza sie przełącznik ale po dołączeniu klemy masowej auta wyłącza sie.........mam czasami dosyc tej instalacji miałem wczesniej najprostszą instalacje i nie było takich problemów sam ja zakładałem i chodziła bez problemu.....prosze o pomoc może ktoś coś wie na ten temat

  • #2 22 Sie 2010 13:25
    dariusz105
    Poziom 26  

    sprawdzić zasilanie na kostce sterownika podczas wystąpienia usterki a następnie podpiąć pod kompa kontrolując wszystkie parametry.

  • #3 22 Sie 2010 13:34
    gregor0819
    Poziom 18  

    sprawdz podczas jazdy z kompem.moze zle podlaczony jest + po stacyjce

  • #4 29 Wrz 2010 15:14
    autogaz22
    Poziom 2  

    Witam
    jeżeli ktoś potrzebuje pomocy z instalacją gazową w aucie mogę to zapraszam do warsztatu w okolicach Warszawki .
    Mostówka 22 koło Wołomina a też na stronkę http://autogascentrum.pl/

  • #5 29 Wrz 2010 17:26
    ssarre
    Poziom 11  

    Piterju napisał:
    Witam! mam problem z bmw e36 silnik 1.6 m43. Rok temu założyłem instalacje gazową sekwencyjną stag 4 wszystko było super zrobiłem jakies 50 tys km i zaczeła sie wyłaczac w czasie jazdy w deszcz. Sprawdzałem już wszystko wyjąłem wszystkie kable z tej instalacji i komputer odpinałem wszytko resetowałem go i nic ciągle jest to samo jak jest such chodzi bardzo ładnie.Zauważyłem ze jak sie wyłaczy(tak jakby nie dostawała prądu)po deszczu odepnie sie kleme masowa i podepnie sie samą mase od instalacji lpg do akumulatora załącza sie przełącznik ale po dołączeniu klemy masowej auta wyłącza sie.........mam czasami dosyc tej instalacji miałem wczesniej najprostszą instalacje i nie było takich problemów sam ja zakładałem i chodziła bez problemu.....prosze o pomoc może ktoś coś wie na ten temat

    Masz zapewne dwupinowy wskaźnik poziomu LPG w butli i w związku z tym - czerwony zasilający kabelek do wskaźnika 3-pinowego masz ucięty i niezabezpieczony. Wystarczy wilgoć i traci się plus po kluczyku (to ten sam obwód). Więc nie narzekaj na sekwencję, bo to nie jej wina, tylko niechlujnego montażu.

Szybka odpowiedź lub zadaj pytanie
Dziękuję Ci. Ta wiadomość oczekuje na moderatora.
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME