| Author |
koliuk Poziom 20

|
17 Aug 2010 17:32 Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki itd? |
|
|
|
Zastanawiam się gdzie wrzucić np jakieś zdjęcie i wogóle w jakim formacie?
Czytałem na elektrodzie i peb, że wystarczy wrzucić na kartę dany plik i znaleźć w nawigacji.
Tak też uczyniłem wrzucając zwykłe zdjęcie w formacie .jpg lecz w nawigacji nie rozpoznawało formatu tzn plik był ale nie szło go otworzyć. Czy rozdzielczość ma znaczenie? Jaki to powinien być format?
Posiadam odblokowaną nawigację więc różne programy jak notatnik / pdf edytor / RAR itd są ale gdzie to wszystko wrzucać i w jakim formacie by czytało?
Pytanie 2
W nawigacji na panelu w zakładce C jest "instalacja klawiatury" w jakim ona jest celu? Wcisnąłem to i niby zainstalowało lecz jak wykorzystać klawiaturę do pisania np w notatniku?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Aug 2010 17:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
20 Aug 2010 12:13 Re: Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki it |
|
|
|
1. zeby rozpoznalo JPG, AVi, MPG, musisz miec przegladarke zdjec i multimediow, w niej otwierac - najprosciej - TCPMP. w dziale download na Elektrodzie, takze Chomik, Google.
2. Programy mozesz kopiowac np. do Program Files - ta czesc pamieci jest na Flash. Mozesz tez trzymac aplikacje na karcie SD i uruchamiac za pomoca managera plikow.
3. uruchomic notatnik. Uruchomic klawiature. Korzystac. Niektore klawiatury nie chodza na moov-kach, niestety ;/ trzeba dobrac - keyb.exe, jkeyb.exe i inne. Dobra jest tez ta z Goclevera, ktora na nim chodzi ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Aug 2010 12:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
koliuk Poziom 20

|
20 Aug 2010 21:53 Re: Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki it |
|
|
|
1. Mam już wgrane i działa :)
2. Ok będę pamiętał
3. Może opiszę problem jaśniej z innej strony gdyż klawiaturkę wrzuciłem dawno.
Znalazłem na forach klawiaturę w pliku keyb.exe , działa na nawigacji ale trzeba ją ciągle otwierać lub zamykać gdyż nie ma opcji minimalizowania , jest także notatnik w którym pisze właśnie tą klawiaturą ale cały mankament w tym iż ona także daje się tylko otworzyć i zamknąć nie ma opcji minimalizowania . I teraz jest taka sytuacja:
otwieram klawiaturę i notatnik, piszesz piszesz i piszesz i zamykasz klawiaturę dajmy przez przypadek i co wtedy? Nie masz czym zapisać bo nie wpiszesz nazwy pliku,a zamkniesz to stracisz wszystko co pisałeś a zminimalizować się nie da i co wtedy?
Jak to rozwiązać gdyż w samym notatniku nie ma klawiatury, tylko jako osobny program.
|
|
| Back to top |
|
 |