FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki itd?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki itd?
Author
Poziom 20
Poziom 20

Post#1 Post from the author of the topic 17 Aug 2010 17:32   

Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki itd?

Zastanawiam się gdzie wrzucić np jakieś zdjęcie i wogóle w jakim formacie?

Czytałem na elektrodzie i peb, że wystarczy wrzucić na kartę dany plik i znaleźć w nawigacji.
Tak też uczyniłem wrzucając zwykłe zdjęcie w formacie .jpg lecz w nawigacji nie rozpoznawało formatu tzn plik był ale nie szło go otworzyć. Czy rozdzielczość ma znaczenie? Jaki to powinien być format?

Posiadam odblokowaną nawigację więc różne programy jak notatnik / pdf edytor / RAR itd są ale gdzie to wszystko wrzucać i w jakim formacie by czytało?

Pytanie 2

W nawigacji na panelu w zakładce C jest "instalacja klawiatury" w jakim ona jest celu? Wcisnąłem to i niby zainstalowało lecz jak wykorzystać klawiaturę do pisania np w notatniku?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Aug 2010 17:32   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 20 Aug 2010 12:13   

Re: Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki it

1. zeby rozpoznalo JPG, AVi, MPG, musisz miec przegladarke zdjec i multimediow, w niej otwierac - najprosciej - TCPMP. w dziale download na Elektrodzie, takze Chomik, Google.

2. Programy mozesz kopiowac np. do Program Files - ta czesc pamieci jest na Flash. Mozesz tez trzymac aplikacje na karcie SD i uruchamiac za pomoca managera plikow.

3. uruchomic notatnik. Uruchomic klawiature. Korzystac. Niektore klawiatury nie chodza na moov-kach, niestety ;/ trzeba dobrac - keyb.exe, jkeyb.exe i inne. Dobra jest tez ta z Goclevera, ktora na nim chodzi ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Aug 2010 12:13   

Back to top

koliuk
Poziom 20
Poziom 20

Post#3 Post from the author of the topic 20 Aug 2010 21:53   

Re: Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki it

1. Mam już wgrane i działa :)

2. Ok będę pamiętał

3. Może opiszę problem jaśniej z innej strony gdyż klawiaturkę wrzuciłem dawno.

Znalazłem na forach klawiaturę w pliku keyb.exe , działa na nawigacji ale trzeba ją ciągle otwierać lub zamykać gdyż nie ma opcji minimalizowania , jest także notatnik w którym pisze właśnie tą klawiaturą ale cały mankament w tym iż ona także daje się tylko otworzyć i zamknąć nie ma opcji minimalizowania . I teraz jest taka sytuacja:

otwieram klawiaturę i notatnik, piszesz piszesz i piszesz i zamykasz klawiaturę dajmy przez przypadek i co wtedy? Nie masz czym zapisać bo nie wpiszesz nazwy pliku,a zamkniesz to stracisz wszystko co pisałeś a zminimalizować się nie da i co wtedy?

Jak to rozwiązać gdyż w samym notatniku nie ma klawiatury, tylko jako osobny program.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Mio Moov 500 - gdzie wrzucić zdjęcia, krótkie filmiki itd?
Page 1 of 1
Similar topics
Mio moov 500 i klawiatura ekranowa. (5)
Mio Moov 500 - odwrotnie zasilanie (4)
Szukam: wsad do mio moov 500 (1)
[mio moov 500] internet np. z Blueconnect (6)
mio moov 500 - bezinwazyjny skrypt na SD (61)
mio moov 500 pl dodawanie POI (13)
MIO MOOV 500 i AutoMapa 6.7.0 (3)
Odblokowanie Mio moov 500 (7)
Odblokowanie mio moov 500 (26)
Mio C720 czy Mio Moov 500 (8)

Page generation time: 0.082 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed