Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners ->Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Film95
Level 10
Joined: 21 Dec 2009
Posts: 51
Post rating: 3
Film95
Level 10
Post#1 19 Aug 2010 07:24  Topic author   

Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte


Od kilku dni mam problemy z odbiorem kilku kanałów, np. TV Puls, TV Polonia, TVP Kultura. Na tych kanałach wyświetla się komunikat: ,,Brak sygnału". Jak uda się otworzyć te kanały to można je oglądać bez zakłóceń cały dzień. Jak tylko zmienię kanał i chcę otworzyć jeszcze raz w/s kanały to wyświetla się komunikat: ,,Brak sygnału".
Mam nowy talerz i około pół roku konwerter Twin. Podłączone są do niego dwa Tunery TechniSat telewizji na kartę. Na jednym i drugim tunerze są takie same objawy. Więc przewód i tuner wykluczam. Poziom sygnału (jakość), np. na TVN24 jest 8.4dB jak na w/s kanałach wyświetla się ,,Brak sygnału".
Ma ktoś podobny problem?

Regulamin p. 11. 11.1. [TS]

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wachcio
Level 24
Location: Rypin (Polska), Flekkefjord (Norwegia)
Joined: 22 May 2005
Posts: 889
Helped: 61
Post rating: 19
wachcio
Level 24
Post#2 19 Aug 2010 08:00    

Re: Problem z odbiorem programów.


Wszystkie nadają z jednego transpondera więc stawiał bym na konwerter lub ustawienia tunerów dla tego transpondera

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
carfanmg
Level 2
Location: wrocław
Joined: 01 Jun 2009
Posts: 3
Post rating: 1
carfanmg
Level 2
Post#3 19 Aug 2010 09:00    

Re: Problem z odbiorem programów.


Mam tnk i dekoder Technisat digit s2 cd antena 70 konwerter sharp pojedynczy i od ok tygodnia znikają mi programy czasem kilka a czasem prawie wszystkie (wyświetla brak sygnału) po chwili pojawiają się znowu albo i nie pojawiają się dłuższy czas trudno trafić na jakąś prawidłowość w funkcjonowaniu zestawu. Mam ten zestaw od grudnia 2009 i do tej pory nie było najmniejszych problemów nawet w czasie złych warunków atmosferycznych. Jakość sygnału 105 poziom 5-7 db. Oczywiście jak jest brak sygnału to poziom jest 0. Sprawdzałem wczoraj kabel i wydaje się być ok. Dekoder podaje napięcie sterujące polaryzacją na konwerter cały czas. Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić i gdzie szukać usterki?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10606
Helped: 1037
LeDy
Level 43
Post#4 19 Aug 2010 09:35    

Re: Problem z odbiorem programów.


Sprawdź połączenia - F,ka-przewody,konwerter.

Helpful post? + 0
Back to top
xentro
Level 15
Joined: 18 Apr 2008
Posts: 128
Helped: 12
Post rating: 5
xentro
Level 15
Post#5 19 Aug 2010 10:21    

Re: Problem z odbiorem programów.


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1744997.html

Powyższy temat dotyczy tego samego. Przyczyną braku sygnału jest oprogramowanie.
Około tygodnia wstecz pojawiła się nowa wersja softu dla odbiorników TechniSat-u przeznaczonych do TNK.
Serwis potwierdza, że to wina oprogramowania. Pozostaje czekać na kolejny update.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kaes_2
Level 1
Location: Kraków
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1
kaes_2
Level 1
Post#6 20 Aug 2010 12:44    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Witam
Potwierdzam obecność u siebie identycznych objawów.
Dzięki za informację, bo już miałem kupować następny odbiornik.
Czekajmy na następną aktualizację, swoją drogą powinna być możliwość
anulowania takich aktualizacji.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
xentro
Level 15
Joined: 18 Apr 2008
Posts: 128
Helped: 12
Post rating: 5
xentro
Level 15
Post#7 20 Aug 2010 13:16    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Poprzednią wersje softu możesz przywrócić jedynie w serwisie.
Swoją drogą poprawka jest już gotowa jednak musi zostać przetestowana i zatwierdzona, przewiduję publikacje w przyszłym tygodniu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
andpol 33
Level 29
Joined: 28 Apr 2005
Posts: 1219
Helped: 135
Post rating: 19
andpol 33
Level 29
Post#8 20 Aug 2010 14:52    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Link Tymczasowe lekarstwo

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte
Page 1 of 1

Similar topics to brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte

Od kilku miesięcy nie odbieram TVP programów na HD-tunerze (7)
SŁABA JAKOŚĆ SYGNAŁU TELEWIZJI N NA KARTE (5)
brak sygnału w tunerze SAT (1)
tv na karte-brak programów (6)
Brak sygnału w tunerze pioneer 1330 (3)
Brak sygnału w tunerze PHILIPS 6010 (5)
Brak sygnału stereo w tunerze Technics ST-GT550 (12)
Ferguson 7600 UCI - brak sygnału - na innym tunerze ok (1)
Cyfra+ brak kilku programów (10)
Skymaster DX 24. Brak kilku niekodowanych programów (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.086 seconds