Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący ->Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Film95
Poziom 10
Poziom 10
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 51
Ocena postów: 3
Film95
Poziom 10
Post#1 19 Sie 2010 07:24  Autor tematu   

Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte


Od kilku dni mam problemy z odbiorem kilku kanałów, np. TV Puls, TV Polonia, TVP Kultura. Na tych kanałach wyświetla się komunikat: ,,Brak sygnału". Jak uda się otworzyć te kanały to można je oglądać bez zakłóceń cały dzień. Jak tylko zmienię kanał i chcę otworzyć jeszcze raz w/s kanały to wyświetla się komunikat: ,,Brak sygnału".
Mam nowy talerz i około pół roku konwerter Twin. Podłączone są do niego dwa Tunery TechniSat telewizji na kartę. Na jednym i drugim tunerze są takie same objawy. Więc przewód i tuner wykluczam. Poziom sygnału (jakość), np. na TVN24 jest 8.4dB jak na w/s kanałach wyświetla się ,,Brak sygnału".
Ma ktoś podobny problem?

Regulamin p. 11. 11.1. [TS]

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wachcio
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Rypin (Polska), Flekkefjord (Norwegia)
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 880
Pomógł: 61
Ocena postów: 13
wachcio
Poziom 20
Post#2 19 Sie 2010 08:00    

Re: Problem z odbiorem programów.


Wszystkie nadają z jednego transpondera więc stawiał bym na konwerter lub ustawienia tunerów dla tego transpondera

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
carfanmg
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: wrocław
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 3
carfanmg
Poziom 2
Post#3 19 Sie 2010 09:00    

Re: Problem z odbiorem programów.


Mam tnk i dekoder Technisat digit s2 cd antena 70 konwerter sharp pojedynczy i od ok tygodnia znikają mi programy czasem kilka a czasem prawie wszystkie (wyświetla brak sygnału) po chwili pojawiają się znowu albo i nie pojawiają się dłuższy czas trudno trafić na jakąś prawidłowość w funkcjonowaniu zestawu. Mam ten zestaw od grudnia 2009 i do tej pory nie było najmniejszych problemów nawet w czasie złych warunków atmosferycznych. Jakość sygnału 105 poziom 5-7 db. Oczywiście jak jest brak sygnału to poziom jest 0. Sprawdzałem wczoraj kabel i wydaje się być ok. Dekoder podaje napięcie sterujące polaryzacją na konwerter cały czas. Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić i gdzie szukać usterki?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10234
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#4 19 Sie 2010 09:35    

Re: Problem z odbiorem programów.


Sprawdź połączenia - F,ka-przewody,konwerter.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
xentro
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 126
Pomógł: 12
Ocena postów: 4
xentro
Poziom 13
Post#5 19 Sie 2010 10:21    

Re: Problem z odbiorem programów.


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1744997.html

Powyższy temat dotyczy tego samego. Przyczyną braku sygnału jest oprogramowanie.
Około tygodnia wstecz pojawiła się nowa wersja softu dla odbiorników TechniSat-u przeznaczonych do TNK.
Serwis potwierdza, że to wina oprogramowania. Pozostaje czekać na kolejny update.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kaes_2
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Kraków
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 1
kaes_2
Poziom 1
Post#6 20 Sie 2010 12:44    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Witam
Potwierdzam obecność u siebie identycznych objawów.
Dzięki za informację, bo już miałem kupować następny odbiornik.
Czekajmy na następną aktualizację, swoją drogą powinna być możliwość
anulowania takich aktualizacji.
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
xentro
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 126
Pomógł: 12
Ocena postów: 4
xentro
Poziom 13
Post#7 20 Sie 2010 13:16    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Poprzednią wersje softu możesz przywrócić jedynie w serwisie.
Swoją drogą poprawka jest już gotowa jednak musi zostać przetestowana i zatwierdzona, przewiduję publikacje w przyszłym tygodniu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
andpol 33
Poziom 20
Poziom 20
Dołączył: 28 Kwi 2005
Posty: 971
Pomógł: 92
Ocena postów: 15
andpol 33
Poziom 20
Post#8 20 Sie 2010 14:52    

Re: Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na kar


Link Tymczasowe lekarstwo

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Brak sygnału kilku programów na tunerze telewizji na karte
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Od kilku miesięcy nie odbieram TVP programów na HD-tunerze (7)
SŁABA JAKOŚĆ SYGNAŁU TELEWIZJI N NA KARTE (5)
brak sygnału w tunerze SAT (1)
tv na karte-brak programów (6)
Brak sygnału w tunerze pioneer 1330 (3)
Brak sygnału w tunerze PHILIPS 6010 (5)
Brak sygnału stereo w tunerze Technics ST-GT550 (12)
Ferguson 7600 UCI - brak sygnału - na innym tunerze ok (1)
Cyfra+ brak kilku programów (10)
Skymaster DX 24. Brak kilku niekodowanych programów (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.136 seconds

elektroda.pl temat RSS