Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Przełącznik do halogenów-podłączenie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki -> Przełącznik do halogenów-podłączenie
Autor
Wiadomość
Bazalt94
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 46
Miasto: Jelenia Góra

Post#1 Post autora tematu 20 Sie 2010 18:48   

Przełącznik do halogenów-podłączenie


Witam, zabrałem sie wreszcie za podłączenie halogenów do c-360 i pozostało mi tylko podłączenie przełącznika, on-off 6 pinowy.
Przełącznik do halogenów-podłączenie
jaki kabel gdzie podłączyć? robie wd. tego schematu:
Przełącznik do halogenów-podłączenie
Edit/ i do przekaźnika muszą iśc dwa bieguny plusowe? ten z bezpiecznikiem i z przełącznika? w ciągniku bezpiecznik mam przed przełącznikiem więc jak to jest?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2010 18:48   





Powrót do góry
   
skorpion1272
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 400
Miasto: Nowe Miasto Lubawskie

Post#2 20 Sie 2010 21:23   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


Poszukaj w przełączniku piny które są zwarte po ustawieniu w pozycję "ON", a rozwarte w pozycji "OFF" i do nich podłącz przewody. A schemat jest w 100% poprawny i możesz według niego podłączyć halogeny i będzie dobrze.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2010 21:23   





Powrót do góry
   
Bazalt94
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 46
Miasto: Jelenia Góra

Post#3 Post autora tematu 21 Sie 2010 00:10   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


czyli mam rozebrać przełącznik? i co zrobic z bezpiecznikie? ja mam bezpiecznik i potem przełacznik a tu są dwa przewody, jak to zrobić? puścic osobny przewód na przełącznik i osobny na bezpiecznik?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sie 2010 00:10   





Powrót do góry
   
Dowódca baterii
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 260
Miasto: Aniołów

Post#4 21 Sie 2010 09:29   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


Bazalt94 napisał:
czyli mam rozebrać przełącznik?

Nigdy w życiu.
Miernikiem sprawdzasz które piny są zwarte, a które nie. Albo probówką. Aprzy tak prostym połączeniu możesz sprawdzić od razu halogenami. Przewód ze stacyjki nr15 podłądczasz do przełącznika do pina 1 lub 2 a wyjście na 86 przekaźnika z pinów 3,4 lub 5,6 w zależności od położenia przełącznika. Jeśli przełącznik jest dwu obwodowy używasz jednego z obwodów.
A bezpiecznik ma być tak jak na schemacie.
Powrót do góry
   
Bazalt94
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 46
Miasto: Jelenia Góra

Post#5 Post autora tematu 21 Sie 2010 15:04   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


miernika nie mam ale z tym przełacznikiem jakoś sobie poradze, tylko skad wziąc dwa plusy? z rozrusznika na przełącznik a z bezpieczników na pin nr. 30?
Powrót do góry
   
skorpion1272
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 400
Miasto: Nowe Miasto Lubawskie

Post#6 21 Sie 2010 17:10   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


Na przełącznik weź plus z pinu 15 stacyjki, a na pin nr 30 przekaźnika weź plus z rozrusznika przez bezpiecznik.
Powrót do góry
   
Bazalt94
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 46
Miasto: Jelenia Góra

Post#7 Post autora tematu 21 Sie 2010 18:10   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


ok, teraz jeszcze takie pytanie czy ze stacyjką nic sie nie stanie jak pociągne z pinu 15 dwa przewody pod dwa przełączniki? pytam tak o to wszystko bo w tym ciągniku jest niespotykana elektryka..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sie 2010 18:10   





Powrót do góry
   
skorpion1272
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 400
Miasto: Nowe Miasto Lubawskie

Post#8 21 Sie 2010 18:54   

Re: Przełącznik do halogenów-podłączenie


Jeżeli będą założone przekaźniki, a ze stacyjki będą podłączone tylko przełączniki sterujące tymi przekaźnikami, wtedy nic się nie stanie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki -> Przełącznik do halogenów-podłączenie
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony