FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> HDD repair and data recovery -> WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 20 Aug 2010 19:55   

WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu

Witam. Mam nastepujący problem: Pewnego dnia (jakiś tydzień może dwa temu) grając (w PES10) mając uruchomiony w tle Winamp i program MailShare (ściąganie 3 plików) nagle komputer zaczął się przycinać. Dźwięk dziwnie spowolnił i przycinał się, gra tak samo. Niestety wymagany był restart. Po restarcie nie zauważyłem wiekszych zmian aż do momentu... no właśnie. Aż zacząłem kopiować lub chciałem rozpakować archiwum rar. Kopiując przez total commander transfer wynosił na początku 1.5Mb/s, z czasem spadał do 700kb/s i taki się utrzymywał. Przy kopiowaniu komputer strasznie muli, zużycie procka praktycznie zerowe. Wykonane testy na badsectory nie znalazły ani jednego. Dodam też, że sprawdzając dysk Victorią bez obciążenia czasy dostępu są na szaro i ciemnoszaro, brak pomarańczowych. Co może być tego przyczyną? Z góry zaznaczam że zmieniałem kabelki SATA oraz od zasilania. Zmieniałem port na płycie głównej, resetowałem bios, flashowałem BIOS do nowszej wersji. Wina w 100% leży po stronie dysku, testowany u kolegi, dzieje się to samo. Załączam screeny z HD Tune Pro.

WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 20 Aug 2010 19:55   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> HDD repair and data recovery -> WD 2500YS 250GB nagły spadek prędkości zapisu
Page 1 of 1
Similar topics
Nagły spadek z 40% na 10% nowej baterii i hibernacja, win7 (10)
Nagły spadek wydajności dysku. Remapowanie (28)
Nagły spadek wydajności komputera w 3D (18)
Nagły spadek jakości sygnału (5)
Nagły spadek prędkości transferu - Netia 6mbit (8)
Nagły spadek mocy baterii - bardzo proszę o pomoc . (17)
Nagły spadek FPS! Procesor? Karta graf? RAM? (13)
Nagły spadek fps po minucie spadają i tak już jest caly czas (14)
ATHLON XP czy warto? Normalny spadek czasu odczytu/zapisu? (9)
Netgear - spadek prędkości (2)

Page generation time: 0.157 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed