| Author |
gosial20 Poziom 2

|
30 Aug 2010 21:06 Odzyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Witam. Otoz mam problem poniewaz niedawno utworzylam "notatnik" a w nim zapisane zostaly hasla, pozniej zapisalam go na plycie cd wraz z innymi danymi takimi jak word itp, gdy odtworzylam plyte cd po zapisaniu, nie bylo nic w notatniku o nazwie "hasla", nie wiem jak przywrocic lub odzyskac dane z plyty z notatnika. Prosze pomozcie
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Aug 2010 21:06 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kondziu jah Poziom 22

|
30 Aug 2010 21:14 Re: odyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Na plycie albo bylo i jest, albo nie bylo i nie ma. Z plyt dane nie znikaja, wiec musial to byc blad przy nagrywaniu.
|
|
| Back to top |
|
 |
gsm_virus Poziom 22

|
30 Aug 2010 21:29 Re: odyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Koleżanko, do "jasnej cholerci" , twa pisownia (błędy stylistyczne, interpunkcyjne itd.) nie powala na kolana - zastosuj się do wymagań regulaminu punkt 15 i popraw (edytuj) Twój powyższy post.
Co do treści merytorycznej.
Najwidoczniej, dodałaś do nagrania plik, który był aktualnie otwarty, edytowany przez notatnik, przed tym jak go dodałaś do nagrania na CD.
Teraz czeka Cię żmudna praca.
Poszukaj tematów o odzyskiwaniu plików .txt, było o tym wspominane kilkanaście razy przy okazji odzyskiwania dokumentów z Worda (.doc).
Można spróbować darmowym prog. Recuva , z opcją "Głębokiego skanowania" (Deep scan), o ile ww. plik tekstowy nie był na partycji systemowej np. w folderze "Moje dokumenty," itp. to nie doszło jeszcze do nadpisania danych.
PS. Użyj opcji szukaj! Na tym forum wymagamy odrobinę własnej inicjatywy samego użytkownika.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Aug 2010 21:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gosial20 Poziom 2

|
01 Sep 2010 19:20 Re: odyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
witam
Otoz nie kazdy jest tak madry jak ty i jesli chodzi o mnie to nie bardzo sie znam na tego typu sprawach wiec dlatego zajrzalam na forum. Poza tym jesli chodzi o moja wypowiedz to moge ja jedynie obronic tym iz nie wiedzialam jak opisac problem by ktos zrozumial o co mi chodzi. Nie uzywam technicznego jezyka poniewaz nie znam sie na programach. Wydawalo mi sie, że forum te jest utworzone dla osob, ktore nie znaja sie, badz nie wiedza jak sobie poradzic z problemem techniki i dlatego moim zdaniem bez względu w jakikolwiek sposob pisza nie jest to i nie powinno byc istonym celem. Najwazniejsze jest to by osoba odpowiadajaca na dana wiadmosc miala mozliwosc jej zrozumienia a nie krytykowania w kierunku pisowni.
Żegnam i dziekuje za odp
ps: Jesli chodzi o wczesniejsze posty na temat odzyskiwania danych, to coz nie wiedzialam czy to co znalazlam akurat moze sie tyczyc mojego problemu, dlatego utworzylam wlasny temat i poprosilam o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
jankolo Poziom 26

|
02 Sep 2010 20:05 Re: Odzyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
gosial20, post Twój poprawiłem, ale więcej razy tego robił nie będę.
|
|
| Back to top |
|
 |
lpm11 Poziom 19

|
03 Sep 2010 15:42 Re: Odzyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Pamiętasz nazwę pliku? Poszukaj pliku o dacie modyfikacji takiej jak dacie w której nagrałaś płytkę. Jakim programem nagrywałaś i czy na pewno usunęłaś ten plik z dysku?
Czy nagrywałaś oprócz tego pliku jeszcze inne? Jeśli tak, to czy one są na płycie?
Jestem w stanie zrozumieć brak słownictwa technicznego, ale styl wypowiedzi popraw koniecznie!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Sep 2010 15:42 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
andrzejlisek Poziom 21

|
04 Sep 2010 12:29 Re: Odzyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Jeżeli się da, wykonaj obraz całej płyty, otwórz go w dowolnym hex-edytorze (program DMDE też może być bez względu na system plików zastosowany na płycie, nie szkodzi, ze nie da się przeglądać plików z powodu nieobsługiwanego systemu). Jak otworzysz, to przeszukaj cały obraz na występowanie jednego hasła, które najlepiej pamiętasz. Wielkość liter i znaki specjalne są ważne. Jak dobrze pójdzie, w okolicy znalezionego hasła powinny być pozostałe hasła, czyli cała treść pliku TXT.
Jeżeli nie znajdziesz i jednocześnie przy wykonywaniu obrazu były objawy nieczytelności (ciągłe świecenie diody napędu i zawieszanie się komputera), w miarę możliwości powtórz całą procedurę na innym napędzie.
|
|
| Back to top |
|
 |
revolver.911 Poziom 6

|
12 Nov 2010 15:36 Re: Odzyskanie danych z " notatnika" |
|
|
|
Witam.
Mam skrajnie podobny problem, więc się podepnę.
Przed chwilą omyłkowo nadpisałem dane w notatniku, który to znajdował się na podpiętym do PC zewnętrznym dysku. Jest szansa na odzyskanie jego pierwotnej wersji?
Dodam, że znam część fraz, które znajdowały się w pierwotnym notatniku oraz mam Windows 7 (jeśli to ma znaczenie). Pilnie proszę o rady.
EDIT: Pierwotny plik zanim znalazł się na przenośnym dysku, znajdował się na Pulpicie i jak przeszukuję lokalizację C:\Users\moja_nazwa\AppData\Local to wyszukiwarka wywala mi "skrót internetowy" z nazwą tegoż notatnika. Tyle, że po kliknięciu system informuje o nieodnalezieniu tego pliku (jasna sprawa), ale właśnie może w ten sposób, tj. odzyskanie kopii, która znajdowała się na Pulpicie było by jakimś rozwiązaniem, hmm?
PS: Oczywiście poczytałem co nieco o odzyskiwaniu i wiem, że raczej nie mam na co liczyć :( Co za głupia strata...
|
|
| Back to top |
|
 |