| Author |
domelc Poziom 19

|
01 Sep 2010 17:28 Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Od środy 1 września abonenci satelitarnej platformy Cyfra+ otrzymali dostęp do kilku kanałów tematycznych Grupy Polsat, m.in. Polsat News, Polsat Film, Polsat Play czy Polsat Cafe. Tym samym zasięg kanałów zwiększy się o ponad 1,6 mln potencjalnych widzów.
Od 1 września 2010 roku abonenci Cyfry+ otrzymają dostęp do kilku kanałów tematycznych Grupy Polsat - informuje informacyjny kanał Polsat News. Umowa między Polsatem a Cyfrą+ została podpisana 31 sierpnia i jest ważnym etapem w budowaniu pozycji Polsat na rynku medialnym.
Do oferty Cyfry+ ma dołączyć 7 nowych pozycji: ogólnotematyczne stacje Polsat i Polsat 2, kierowany do mężczyzn kanał Polsat Play, kierowany do kobiet Polsat Cafe, filmowy Polsat Film, informacyjny Polsat News oraz dziecięcy Polsat JimJam.
Jest to ważne wydarzenie na polskim rynku telewizyjnym, bo do tej pory własne kanały Polsatu były dostępne w ofercie Cyfrowego Polsatu i sieciach kablowych. Niewykluczone, że kanały Polsatu pojawią się także w ofercie innych platform. Oficjalne komunikaty na temat współpracy zostaną wydane jutro. Na koniec 2009 roku Cyfra+ posiadał ponad 1,6 mln abonentów.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 Sep 2010 17:28 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mariusz_1992 Poziom 10

|
01 Sep 2010 20:49 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Źródło: media2.pl / Łukasz Szewczyk
Na przyszłość proszę o tym nie zapominać...
|
|
| Back to top |
|
 |
szeryf.rm Poziom 18

|
01 Sep 2010 22:22 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Dla tych, którzy nie pamiętają, przypomnę, że cyfra+ miała dawniej Polsat, ale Polsat jako uczciwy partner zerwał jednostronnie współpracę. Pamiętam ten dzień, bo bez żadnej informacji Polsat znikł i było sporo artykułów w tym temacie. Mam nadzieję, że tym razem nie będą tak "wiarygodni".
|
|
| Back to top |
|
 |
stefanek_01 Poziom 8

|
02 Sep 2010 21:17 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Ciekawe kiedy w N-ce pokaże się słoneczko ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Sep 2010 21:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
prosiak_wej Poziom 19

|
02 Sep 2010 22:49 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
No i wiele osób wybierze platformę C+ z kanałami Polsatu, niż 'być zmuszonym' do kupna Polsatu z ich badziewnymi dekoderami, z których w normalny sposób nie można przełożyć karty do DreamBoxa na przykład... Odkąd pamiętam, to C+ nie robiło w tym temacie klientom pod górkę, można było kupić najprostszy dekoder (BA! kiedyś nawet samą kartę) i kartę włożyć w swój prywatny, potężnej mocy, "gestapowski" dekoder (ach, to określenie z 'Allo 'Allo ;))
|
|
| Back to top |
|
 |
piotr_45ta7 Poziom 10

|
02 Sep 2010 23:27 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
To jest specjalnie już nie raz Polsat był w cyfrze pobędzie dla zachęty trochę w cyfrze potem Polsat wypowie licencje c+ i nałapie klientów :).
|
|
| Back to top |
|
 |
domelc Poziom 19

|
04 Sep 2010 13:33 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Z tego co czytałem to Polsat dostał taki nakaz od państwa, (jest to krok w stronę cyfryzacji Polski, kanały które są dostępne z "siatki" powinny być dostępne w każdej platformie cyfrowej).
Polsat nie chciał oddać swojego rodowitego kanału, bo przecież wszyscy którzy mają zaciągnięte umowy z Cyfrowym Polsatem, wybrało go tylko na rzecz kanału Polsat (wszystkie ważne wydarzenia sportowe).
Dodano po 5 [minuty]:
Cyfra+ jest fajna bo nie ma sparowanych dekoderów z kartami, mogę rozwalić sobie po całym domu spilitterem telewizje z prawdziwego zdarzenia.
Na pewno po tym kroku, Cyfra+ zyska i do dużo a CP straci i też nie mało.
Cyfrę mam od 2007, z dekoderem Philips, przez ten czas ani jednej awarii.
Wcześniej miałem 2 lata CP z dekoderem EchoStar.
Ponądź teraz CP jest bardzo awaryjny ze swoimi dekoderami mini ...
Dodano po 4 [minuty]:
Ja płacąc abonament 35 zł w C+ mam tylko Polsat i Polsat2, nie powinno być ich więcej ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Sep 2010 13:33 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kajoj6661 Poziom 20

|
04 Sep 2010 13:42 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
ja tez zmykam w tej chwili,,,,do cyfry +,,,jak dzwoniłem do cyfrowego polsatu to powiedział mi pracownik tej firmy ,że na pewno nie oddadzą polsatu bo wiele klientów by odeszło ..a tu proszę...
teraz pytanie mam na własność dekoder i talerz polsatu czy będę mógł używać w c+?
|
|
| Back to top |
|
 |
domelc Poziom 19

|
04 Sep 2010 18:05 Re: Kanały Polsatu dostępne dla abonentów Cyfry+ |
|
|
|
Tak, podpinasz dekoder C+ z kartą i jedziesz.
Dekoder polsatowski możesz użyć w innym pomieszczeniu do oglądania FTA.
Tylko po co jak możesz sobie rozwalić cyfrę na cały dom ...
Ja prawdopodobnie już nie wrócę do "polszitu"
W Cyfrze mam tą jakość, której szukałem ... :)
|
|
| Back to top |
|
 |