Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
Author
Message
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Apr 2006
Posts: 93
Location: kutno

Post#1 Post from the author of the topic 03 Sep 2010 09:27   

Manta GPS-060 Easy Rider


Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sep 2010 09:27   





Back to top
   
Freddy
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 18 Feb 2003
Posts: 6742
Location: Kraków

Post#2 03 Sep 2010 10:09   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


grubby_m wrote:
Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Mapy sie kupuje, a nie pobiera !
Opis dotyczący karty jest podany w instrukcji.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4269
Location: Łódz

Post#3 03 Sep 2010 17:09   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


Najlepsza mape, np. Automape XL, po wykonaniu przelewu, pobierasz: STAD

Manta obsluguje karty SD, NIE SD-HC. jak masz na karcie narysowane literki HC, to nie kupuj Razz Masz to w instrukcji napisane, ale po co czytac?

Odblokowania sa dostepne w Sieci proste ("biedne") i darmowe - wystarczy google. Ew. jesli Tobie sie nie chce szukac, lub chcesz miec "full-wypas", skorzystaj z Allegro Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Apr 2006
Posts: 93
Location: kutno

Post#4 Post from the author of the topic 06 Sep 2010 13:21   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Sep 2010 13:21   





Back to top
   
Artech
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 5872
Location: Lubelskie

Post#5 06 Sep 2010 13:37   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m wrote:
A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi Sad
A kto odblokowywał urządzenie , nie lepiej wgrać Automapę lepsza nic mantowe mapy

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4269
Location: Łódz

Post#6 06 Sep 2010 17:31   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m - Sadzac po obrazku (w jakim celu zacytowanym, w glowe zachodze Razz ) - ktos w urzadzeniu modyfikowal oprogramowanie.
Opisz DOKLADNIE co i jak po kolei bylo na urzadzeniu zmieniane - wtedy bedziemy mogli sprobowac pomoc - patrzenie w obrazek to wrozenie z fusow i strata czasu na domysly - faktycznie, niech sie wrozeniem i domyslami zajma "spece" z MyNavii - Elektroda jest forum TECHNICZNYM, nie wrozbiarskim Smile

Kolego Artech - jesli nie masz nic konkretnego do napisania, to sie powstrzymaj, proponuje. Zanizasz poziom:
1. powielajac to co juz zostalo napisane (Regulamin)
2. piszac staraj sie jednak poslugiwac polska gramatyka, a nie studenta z Mozambiku Razz (Regulamin.. i to Moderator!!)
3. nie istotne KTO grzebal w urzadzeniu - istotne CO zostalo na nim zmodyfikowane. (czysta logika Wink )

To chyba nie sa kwestie, ktore nalezalo by tlumaczyc komus kto posiada status Moderatora Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Apr 2006
Posts: 93
Location: kutno

Post#7 Post from the author of the topic 07 Sep 2010 10:56   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


nic z nią ja nie robiłem taka ja dostałem

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sep 2010 10:56   





Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4269
Location: Łódz

Post#8 07 Sep 2010 14:21   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


1. sprawdz czy urzadzenie laczy sie z PC via USB za pomoca programu ActiveSync
a. jesli tak - jakie widziesz foldery i jaka jest zawartosc foldera \ResidentFlash ?
b. jesli nie - sugeruje wykonanie firmware upgrade.

Helpful message? + -

Back to top
   
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Apr 2006
Posts: 93
Location: kutno

Post#9 Post from the author of the topic 07 Sep 2010 16:15   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


po podłaczeniu do kompa wykrywa go windows ale nieznajduje sterowników. a program ActiveSync nic nie widzi

Helpful message? + -

Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4269
Location: Łódz

Post#10 07 Sep 2010 16:34   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec pozostaje Tobie wykonanie firmware upgrade.
Do odpowiedniego modelu Manty znajdziesz np. tutaj
Jak to zrobic, bylo wieloktornie opisywane na Elektrodzie, nawet w jednym z ostatnich watkow, wystarczy poszukac chwilke.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
Page 1 of 1
Similar topics
Manta GPS-060 Easy Rider nie włącza się (4)
Manta Easy Rider GPS-060, spalił sie element na płycie,foto (3)
MANTA 060 Easy Rider - odblokowanie (6)
Manta 060 easy rider nie startuje (2)
manta 060 easy rider - brak sygnału (6)
Prosta komunikacja z nawigacją Manta Easy Rider 060 (6)
manta 060 easy rider - nie wczytuje map (16)
Manta GPS-420 Easy Rider po przepięciu. (4)
Manta Easy Rider GPS-020- firmware (4)
Manta Easy Rider GPS-510 - Uszkodziłem ekran dotykowy (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl topic RSS feed