Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software ->Manta GPS-060 Easy Rider- mapa Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: kutno
Dołączył: 18 Kwi 2006
Posty: 93
Ocena postów: 5
grubby_m
Poziom 12
Post#1 03 Wrz 2010 09:27  Autor tematu   

Manta GPS-060 Easy Rider


Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Freddy
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Kraków
Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 7740
Pomógł: 350
Ocena postów: 364
Freddy
Poziom 25
Post#2 03 Wrz 2010 10:09    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


grubby_m napisał:
Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Mapy sie kupuje, a nie pobiera !
Opis dotyczący karty jest podany w instrukcji.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Łódz
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4280
Pomógł: 292
Ocena postów: 83
Pontikos
Poziom 24
Post#3 03 Wrz 2010 17:09    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


Najlepsza mape, np. Automape XL, po wykonaniu przelewu, pobierasz: STAD

Manta obsluguje karty SD, NIE SD-HC. jak masz na karcie narysowane literki HC, to nie kupuj :P Masz to w instrukcji napisane, ale po co czytac?

Odblokowania sa dostepne w Sieci proste ("biedne") i darmowe - wystarczy google. Ew. jesli Tobie sie nie chce szukac, lub chcesz miec "full-wypas", skorzystaj z Allegro :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: kutno
Dołączył: 18 Kwi 2006
Posty: 93
Ocena postów: 5
grubby_m
Poziom 12
Post#4 06 Wrz 2010 13:21  Autor tematu   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi :(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Artech
Moderator - GSM
Moderator - GSM
Miasto: Lubelskie
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 5879
Pomógł: 259
Ocena postów: 7
Artech
Moderator - GSM
Post#5 06 Wrz 2010 13:37    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m napisał:
A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi :(
A kto odblokowywał urządzenie , nie lepiej wgrać Automapę lepsza nic mantowe mapy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Łódz
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4280
Pomógł: 292
Ocena postów: 83
Pontikos
Poziom 24
Post#6 06 Wrz 2010 17:31    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m - Sadzac po obrazku (w jakim celu zacytowanym, w glowe zachodze :P ) - ktos w urzadzeniu modyfikowal oprogramowanie.
Opisz DOKLADNIE co i jak po kolei bylo na urzadzeniu zmieniane - wtedy bedziemy mogli sprobowac pomoc - patrzenie w obrazek to wrozenie z fusow i strata czasu na domysly - faktycznie, niech sie wrozeniem i domyslami zajma "spece" z MyNavii - Elektroda jest forum TECHNICZNYM, nie wrozbiarskim :)

Kolego Artech - jesli nie masz nic konkretnego do napisania, to sie powstrzymaj, proponuje. Zanizasz poziom:
1. powielajac to co juz zostalo napisane (Regulamin)
2. piszac staraj sie jednak poslugiwac polska gramatyka, a nie studenta z Mozambiku :P (Regulamin.. i to Moderator!!)
3. nie istotne KTO grzebal w urzadzeniu - istotne CO zostalo na nim zmodyfikowane. (czysta logika ;) )

To chyba nie sa kwestie, ktore nalezalo by tlumaczyc komus kto posiada status Moderatora ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: kutno
Dołączył: 18 Kwi 2006
Posty: 93
Ocena postów: 5
grubby_m
Poziom 12
Post#7 07 Wrz 2010 10:56  Autor tematu   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


nic z nią ja nie robiłem taka ja dostałem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Łódz
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4280
Pomógł: 292
Ocena postów: 83
Pontikos
Poziom 24
Post#8 07 Wrz 2010 14:21    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


1. sprawdz czy urzadzenie laczy sie z PC via USB za pomoca programu ActiveSync
a. jesli tak - jakie widziesz foldery i jaka jest zawartosc foldera \ResidentFlash ?
b. jesli nie - sugeruje wykonanie firmware upgrade.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
grubby_m
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: kutno
Dołączył: 18 Kwi 2006
Posty: 93
Ocena postów: 5
grubby_m
Poziom 12
Post#9 07 Wrz 2010 16:15  Autor tematu   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


po podłaczeniu do kompa wykrywa go windows ale nieznajduje sterowników. a program ActiveSync nic nie widzi

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Łódz
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4280
Pomógł: 292
Ocena postów: 83
Pontikos
Poziom 24
Post#10 07 Wrz 2010 16:34    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec pozostaje Tobie wykonanie firmware upgrade.
Do odpowiedniego modelu Manty znajdziesz np. tutaj
Jak to zrobic, bylo wieloktornie opisywane na Elektrodzie, nawet w jednym z ostatnich watkow, wystarczy poszukac chwilke.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Manta GPS-060 Easy Rider nie włącza się (4)
Manta Easy Rider GPS-060, spalił sie element na płycie,foto (3)
MANTA 060 Easy Rider - odblokowanie (6)
Manta 060 easy rider nie startuje (2)
manta 060 easy rider - brak sygnału (6)
Prosta komunikacja z nawigacją Manta Easy Rider 060 (6)
manta 060 easy rider - nie wczytuje map (16)
Manta GPS-420 Easy Rider po przepięciu. (4)
Manta Easy Rider GPS-020- firmware (4)
Manta Easy Rider GPS-510 - Uszkodziłem ekran dotykowy (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl temat RSS