Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software ->Manta GPS-060 Easy Rider- mapa Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
grubby_m
Level 12
Location: kutno
Joined: 18 Apr 2006
Posts: 96
Post rating: 6
grubby_m
Level 12
Post#1 03 Sep 2010 09:27  Topic author   

Manta GPS-060 Easy Rider


Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Freddy
Level 43
Location: Kraków
Joined: 18 Feb 2003
Posts: 11223
Helped: 607
Freddy
Level 43
Post#2 03 Sep 2010 10:09    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


grubby_m wrote:
Witam czytałem juz wiele instrukcji ale zawsze jakies ale było wiec prosze o kompletna instrukcje:
Jaką karte kupić
Jaką mape i skąd pobrać
Jak odblokowac bo aktualnie chyba jest zablokowana

Mapy sie kupuje, a nie pobiera !
Opis dotyczący karty jest podany w instrukcji.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4361
Helped: 297
Post rating: 96
Pontikos
Level 38
Post#3 03 Sep 2010 17:09    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider


Najlepsza mape, np. Automape XL, po wykonaniu przelewu, pobierasz: STAD

Manta obsluguje karty SD, NIE SD-HC. jak masz na karcie narysowane literki HC, to nie kupuj :P Masz to w instrukcji napisane, ale po co czytac?

Odblokowania sa dostepne w Sieci proste ("biedne") i darmowe - wystarczy google. Ew. jesli Tobie sie nie chce szukac, lub chcesz miec "full-wypas", skorzystaj z Allegro :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grubby_m
Level 12
Location: kutno
Joined: 18 Apr 2006
Posts: 96
Post rating: 6
grubby_m
Level 12
Post#4 06 Sep 2010 13:21  Topic author   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi :(

Helpful post? + 0
Back to top
Artech
Moderator - GSM
Location: Łuków
Joined: 20 Jan 2006
Posts: 5892
Helped: 259
Post rating: 6
Artech
Moderator - GSM
Post#5 06 Sep 2010 13:37    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m wrote:
A wiec mam juz karte SD 2GB niewiem czy mapa sie zmiesci ale mam problem bo na navi wyswietla sie taki obrazek

Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
i nic sie dalej nie robi :(
A kto odblokowywał urządzenie , nie lepiej wgrać Automapę lepsza nic mantowe mapy

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4361
Helped: 297
Post rating: 96
Pontikos
Level 38
Post#6 06 Sep 2010 17:31    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


grubby_m - Sadzac po obrazku (w jakim celu zacytowanym, w glowe zachodze :P ) - ktos w urzadzeniu modyfikowal oprogramowanie.
Opisz DOKLADNIE co i jak po kolei bylo na urzadzeniu zmieniane - wtedy bedziemy mogli sprobowac pomoc - patrzenie w obrazek to wrozenie z fusow i strata czasu na domysly - faktycznie, niech sie wrozeniem i domyslami zajma "spece" z MyNavii - Elektroda jest forum TECHNICZNYM, nie wrozbiarskim :)

Kolego Artech - jesli nie masz nic konkretnego do napisania, to sie powstrzymaj, proponuje. Zanizasz poziom:
1. powielajac to co juz zostalo napisane (Regulamin)
2. piszac staraj sie jednak poslugiwac polska gramatyka, a nie studenta z Mozambiku :P (Regulamin.. i to Moderator!!)
3. nie istotne KTO grzebal w urzadzeniu - istotne CO zostalo na nim zmodyfikowane. (czysta logika ;) )

To chyba nie sa kwestie, ktore nalezalo by tlumaczyc komus kto posiada status Moderatora ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grubby_m
Level 12
Location: kutno
Joined: 18 Apr 2006
Posts: 96
Post rating: 6
grubby_m
Level 12
Post#7 07 Sep 2010 10:56  Topic author   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


nic z nią ja nie robiłem taka ja dostałem

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4361
Helped: 297
Post rating: 96
Pontikos
Level 38
Post#8 07 Sep 2010 14:21    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


1. sprawdz czy urzadzenie laczy sie z PC via USB za pomoca programu ActiveSync
a. jesli tak - jakie widziesz foldery i jaka jest zawartosc foldera \ResidentFlash ?
b. jesli nie - sugeruje wykonanie firmware upgrade.

Helpful post? + 0
Back to top
grubby_m
Level 12
Location: kutno
Joined: 18 Apr 2006
Posts: 96
Post rating: 6
grubby_m
Level 12
Post#9 07 Sep 2010 16:15  Topic author   

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


po podłaczeniu do kompa wykrywa go windows ale nieznajduje sterowników. a program ActiveSync nic nie widzi

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4361
Helped: 297
Post rating: 96
Pontikos
Level 38
Post#10 07 Sep 2010 16:34    

Re: Manta GPS-060 Easy Rider- mapa


A wiec pozostaje Tobie wykonanie firmware upgrade.
Do odpowiedniego modelu Manty znajdziesz np. tutaj
Jak to zrobic, bylo wieloktornie opisywane na Elektrodzie, nawet w jednym z ostatnich watkow, wystarczy poszukac chwilke.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Manta GPS-060 Easy Rider- mapa
Page 1 of 1

Similar topics to manta GPS-060 Easy Rider- mapa

Manta GPS-060 Easy Rider nie włącza się (4)
Manta Easy Rider GPS-060, spalił sie element na płycie,foto (3)
MANTA 060 Easy Rider - odblokowanie (6)
Manta 060 easy rider nie startuje (2)
manta 060 easy rider - brak sygnału (6)
Prosta komunikacja z nawigacją Manta Easy Rider 060 (6)
manta 060 easy rider - nie wczytuje map (16)
Manta GPS-420 Easy Rider po przepięciu. (4)
Manta Easy Rider GPS-020- firmware (4)
Manta Easy Rider GPS-510 - Uszkodziłem ekran dotykowy (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.143 seconds