Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 03 Wrz 2010 14:41
    lechoy
    Poziom 7  

    Witam
    Mam też problem z zmywarką ADP 6830, tydzień temu wymieniłem turbinę ponieważ był pęknięty wąż i zmywarka działała dobrze do dzisiaj.Włącza się , napuszcza wodę słychać że myje i po 10 minutach wyświetla błąd F6 i dioda nad przyciskiem start miga 12 razy. Próbowałem tryb serwisowy i po kilku minutach to samo. Szukam po forum pół dnia i nadal nic nie wiem. Proszę o pomoc!

  • #2 03 Wrz 2010 19:04
    movzx
    Poziom 39  

    Jeśli 12 razy to nie F6 a FB. Uszkodzony diverter. Tyle że z serwisówki wynika że w tej zmywarce nie ma divertera...

  • #3 03 Wrz 2010 20:31
    lechoy
    Poziom 7  

    Faktycznie jest to Fb, przepraszam za błąd.
    Uszkodzony diverter ale go nie ma zamontowanego? Raczej jest bo ma opcję mycia tylko w dolnym lub górnym koszu. W którym miejscu się on znajduje? Próbowałem włączyć tylko górne albo dolne mycie i nie reaguje ,myje góra i dół. Rozkręciłem całą i miałem na ją na plecach i nic nie widziałem żeby było gdzieś przytkane.

  • Pomocny post
    #4 04 Wrz 2010 12:44
    movzx
    Poziom 39  

    To ja nie wiem już jaki to jest model... w serwisówce jest wyraźnie napisane "permanent wash".
    W sumie nieistotne - skoro ma diverter to na 90% mikrowyłącznik zalał się wodą z okazji uszkodzenia pompy, niedokładnego skręcenia opasek przy wymianie lub dowolnej innej. Często po prostu puszcza uszczelnienie (simmering) na ośce. Opcja numer 2 to poluzowane przewody.
    Sprawdź połączenia i szczelność i będzie można coś poradzić.

  • #5 04 Wrz 2010 14:08
    lechoy
    Poziom 7  

    Jest to w inoxie specjal edition
    Odłączałem wszystkie możliwe wtyczki żeby sprawdzić czy nie jest gdzieś zaśniedziałe i nawet trochę suszyłem suszarką i nic.
    Było tak że po trzech myciach znowu była woda bo za słabo skręciłem końcówkę od turbiny.
    W którym miejscu jest ten mikrowyłącznik, może trzeba go jeszcze bardziej podsuszyć?

    Zmywarka Whilrpool ADP 6830 wyłącza się po 10 min.





    Mod. ROBSON33

    Należy poprawnie wkleić foto zgodnie z tą instrukcją

    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html

    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .

  • Pomocny post
    #6 04 Wrz 2010 15:47
    sujka5
    Poziom 26  

    diverter- to potocznie mówiąc przełącznik mycia strefowego czyli ten na godzinie 5 patrząc na foto sprawdź czy nie jest zablokowany

  • Pomocny post
    #7 04 Wrz 2010 19:22
    movzx
    Poziom 39  

    Gość złapie za ośkę i stwierdzi... że jest zablokowana. Bo w środku jest przekładnia. Proponuję włączyć program i sprawdzić czy kółko zmieniło pozycję - jeśli tak, to uszkodzony jest mikrowyłącznik.

  • #8 04 Wrz 2010 19:49
    lechoy
    Poziom 7  

    Wyciągnąłem cały mechanizm i tak jak piszecie nie da się ruszyć więc rozebrałem na czynniki pierwsze i trochę musiałem silniczek pierwszą zębatką rozruszać bo się zacinał niby w miarę dobrze się kreci a po zmontowaniu i włączeniu znowu Fb. Spróbuję włączyć i się zobaczy czy rusza.

    Włączyłem i mechanizm stoi w miejscu. Pod co mogę podłączyć silniczek żeby go sprawdzić a nie zepsuć ?

    Moderowany przez mrhari:

    Regulamin 6.

  • #9 09 Wrz 2010 18:21
    lechoy
    Poziom 7  

    Wielkie Dzięki Wszystkim
    Zmywara działa ':D' , nie musiałem jej targać po piętrach do warsztatu a tak chcieli.':cry:'
    Wymieniłem mikrowłącznik i wszystko lata jak należy.
    Pozdrawiam Wszystkich
    Temat do zamknięcia.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty