| Author |
assassaine Poziom 3

|
03 Sep 2010 20:05 Mrugający monitor w laptopie msi wind u100 |
|
|
|
Mam problem z noteebookiem msi wind u100. Polega on na tym, że kiedy laptop jest podłączony do zasilacza to po dłuższym czasie użytkowania monitor zaczyna mrugać. Odłączam zasilacz- mruganie ustaje.
Zasilacz(Delta Electronics) był kupiony wraz z noteebook'iem, jednak jakiś czas temu był lutowany/klejony domowymi sposobami, gdyż przewody się poprzepalały i nie ładował. Po domowych naprawach działał elegancko przez kolejne miesiące.
Myślę, że warto też wspomnieć o tym, że 2 miesiące temu była zmieniana w matrycy taśma(też poprzepalały się w niej kabelki) już przed tą wymianą zauważyłam mruganie monitora myślałam wtedy, że to może wina właśnie tej taśmy ale jak widać problem powrócił po naprawie.
Z góry dziękuję za pomoc :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Sep 2010 20:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
05 Sep 2010 04:13 Re: Mrugający monitor w laptopie msi wind u100 |
|
|
|
Czy do pierwszej naprawy użyto nowej taśmy matrycy, czy taśmy z odzysku (może ma Koleżanka takie informacje)?
Czy w momencie mrugania ekran gaśnie całkowicie i zaświeca się, czy tylko nieznacznie przygasa?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Sep 2010 04:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
assassaine Poziom 3

|
05 Sep 2010 09:13 Re: Mrugający monitor w laptopie msi wind u100 |
|
|
|
| vogelek23 wrote: |
Czy do pierwszej naprawy użyto nowej taśmy matrycy, czy taśmy z odzysku (może ma Koleżanka takie informacje)?
Czy w momencie mrugania ekran gaśnie całkowicie i zaświeca się, czy tylko nieznacznie przygasa? |
Taśma nowa, zdobyta po znajomości z komisu napraw tych laptopów msi.
Nie jest to wina taśmy. A monitor reaguje tak jakby hmm "puszczał oczko"- innego określenia na to nie mam.
Wczoraj zrobiłam coś takiego, że wyciągnęłam baterię i laptop chodził mi cały czas na zasilaczu. Ani razu nie zamrugał. Wszystko grało.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Sep 2010 09:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
05 Sep 2010 14:22 Re: Mrugający monitor w laptopie msi wind u100 |
|
|
|
Wygląda to na problem z obwodem przełączania źródeł zasilania lub usterkę gniazda zasilania, jednak ciężko cokolwiek stwierdzić na odległość.
Niestety - bez fizycznych oględzin i diagnostyki niewiele tutaj pomożemy.
|
|
| Back to top |
|
 |