| Author |
trudny90 Poziom 6

|
04 Sep 2010 20:36 Subiekt GT - odzyskanie bazy po formatowaniu |
|
|
|
Witajcie.
Znajoma zwróciła się do mnie z prośbą o przeinstalowanie Windowsa. Wszystkie jej zdaniem ważne dane przerzuciła na drugą partycję a ja przystąpiłem do działania. Naprawa systemu nie dała efektu - instalator zawieszał się w połowie, więc przystąpiłem do instalacji systemu na świeżo (po formacie dysku C). Po wszystkim okazało się, że nie ma już Subiekta :D i wszystkich danych które od ponad roku już intensywnie wklepywała do niego. Zwyczajnie nie zrozumiała, że ja będę "czyścił" dysk i nic już tam nie będzie.
Sprawa generalnie jest do przełknięcia, bo jak mówi "nic się nie stało", ale chciałbym mimo wszystko spróbować odzyskać te dane i wyjść z sytuacji z podniesioną głową.
Pytanie:
W jakiej lokalizacji znajdują się bazy danych Subiekta i jakie mają rozszerzenia ? Chodzi mi o wszystkie pliki w których przechowywane są dane, tak bym mógł je jakoś sprawnie odzyskać i przywrócić Subiekta do stanu z przed formatu. Jest na to jakaś szansa ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Sep 2010 20:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
artaa Poziom 24

|
04 Sep 2010 20:40 Re: Subiekt GT - odzyskanie bazy po formatowaniu |
|
|
|
Był na partycji systemowej, którą nadpisałeś instalacją XP, sterowników, poprawek i tysiącem innych plików.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Sep 2010 20:40 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
trudny90 Poziom 6

|
04 Sep 2010 22:16 Re: Subiekt GT - odzyskanie bazy po formatowaniu |
|
|
|
Póki co nadpisałem tylko systemem i sterownikami. Partycja ma blisko 20GB, więc jest szansa, że jeszcze coś uda się uratować. Wie ktoś jakie te bazy mają rozszerzenia i w jakich lokalizacjach się znajdują ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Sep 2010 22:16 |
|
|
|