Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów ->Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4
Ocena postów: 2
joanna-gdynia
Poziom 2
Post#1 04 Wrz 2010 21:36  Autor tematu   

Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Mam problem z programowaniem pilota do bramy Hormann A460.
Czy ktoś mogłby udzielić rady jak mogę zaprogramować pilota, ponieważ się rozkdował.
Rady albo jakieś instrukcje mile widziane ( pdf czy też na maila ).
Z góry dzieki za pomoc !
A samochód od rana stoi w garażu i nie można go wyciągnać.:cry:

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pmirkowicz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ciechanowiec / Warszawa
Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 222
Pomógł: 21
Ocena postów: 17
pmirkowicz
Poziom 15
Post#2 04 Wrz 2010 21:55    

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Jak wygląda lub nazywa się ten pilot? A 460 nie ma wbudowanego radioodbiornika i można do niej zastosować dowolną drogę radiową.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4
Ocena postów: 2
joanna-gdynia
Poziom 2
Post#3 04 Wrz 2010 22:00  Autor tematu   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


na pilocie widnieje napis CAME,TOP-432SA

Jestem amatorką w tych sprawach i prosiłabym o konkretniejsze odpowiedzi.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pmirkowicz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ciechanowiec / Warszawa
Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 222
Pomógł: 21
Ocena postów: 17
pmirkowicz
Poziom 15
Post#4 04 Wrz 2010 22:49Pomocny post    

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Aby zakodować pilota należy posiadać działającego już pilota. Operacja nie wymaga obecności przy automacie.

1. W nowym pilocie naciskami dwa przyciski od dwóch pierwszych kanałów na raz i trzymamy dotąd aż dioda zacznie szybko migać krótkimi impulsami
2. Jak już uzyskamy stan gdzie dioda szybko miga, naciskamy na chwilę przycisk który ma być kodowany - dioda powinna zapalić się na stałe
3. Starego pilota przykładamy bardzo blisko nowego (najlepiej od spodu) i naciskamy i trzymamy przycisk który ma być zakodowany tak długo aż w nowym pilocie dioda mignie trzy razy, po trzech mignięciach operacja jest zakończona, a pilot jest gotowy do działania.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4
Ocena postów: 2
joanna-gdynia
Poziom 2
Post#5 04 Wrz 2010 22:56  Autor tematu   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Dziękuję za pomoc, ale rano muszę innego użytkownika garażu złapać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów -> Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dopisanie pilota Hormann A460, pilot DTM Neo - jak dopisac (6)
Dopisanie pilota do bramy garażowej hormann A460 (4)
Pilot HORMANN brama BFT jak zaprogramować pilota? (2)
Hormann HS5BS - Pilot Hormann HS5BS nie odczytuje położenia bramy (2)
Brama Hormann A460 - Brama garażowa Hormann A460 (3)
Jak zaprogramować pilot w XC90 do bramy Nice (1)
Jak zaprogramować pilot bramy Nice RO1000 ? (12)
Jak zaprogramować pilot TXB-42R do automatyki bramy Key (1)
hormann / b460 fu - Pilot do bramy (8)
Jeden pilot do bramy garażowej Hormann i wjazdowej Faac (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl temat RSS