Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?
Autor
Wiadomość
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4

Post#1 Post autora tematu 04 Wrz 2010 21:36   

Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Mam problem z programowaniem pilota do bramy Hormann A460.
Czy ktoś mogłby udzielić rady jak mogę zaprogramować pilota, ponieważ się rozkdował.
Rady albo jakieś instrukcje mile widziane ( pdf czy też na maila ).
Z góry dzieki za pomoc !
A samochód od rana stoi w garażu i nie można go wyciągnać.:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Wrz 2010 21:36   





Powrót do góry
   
pmirkowicz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 224
Miasto: Ciechanowiec / Warszawa

Post#2 04 Wrz 2010 21:55   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Jak wygląda lub nazywa się ten pilot? A 460 nie ma wbudowanego radioodbiornika i można do niej zastosować dowolną drogę radiową.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Wrz 2010 21:55   





Powrót do góry
   
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4

Post#3 Post autora tematu 04 Wrz 2010 22:00   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


na pilocie widnieje napis CAME,TOP-432SA

Jestem amatorką w tych sprawach i prosiłabym o konkretniejsze odpowiedzi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Wrz 2010 22:00   





Powrót do góry
   
pmirkowicz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 224
Miasto: Ciechanowiec / Warszawa

Post#4 04 Wrz 2010 22:49pomocny post - solucja   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Aby zakodować pilota należy posiadać działającego już pilota. Operacja nie wymaga obecności przy automacie.

1. W nowym pilocie naciskami dwa przyciski od dwóch pierwszych kanałów na raz i trzymamy dotąd aż dioda zacznie szybko migać krótkimi impulsami
2. Jak już uzyskamy stan gdzie dioda szybko miga, naciskamy na chwilę przycisk który ma być kodowany - dioda powinna zapalić się na stałe
3. Starego pilota przykładamy bardzo blisko nowego (najlepiej od spodu) i naciskamy i trzymamy przycisk który ma być zakodowany tak długo aż w nowym pilocie dioda mignie trzy razy, po trzech mignięciach operacja jest zakończona, a pilot jest gotowy do działania.
Powrót do góry
   
joanna-gdynia
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 4

Post#5 Post autora tematu 04 Wrz 2010 22:56   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Dziękuję za pomoc, ale rano muszę innego użytkownika garażu złapać.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dopisanie pilota Hormann A460, pilot DTM Neo - jak dopisac (6)
Dopisanie pilota do bramy garażowej hormann A460 (4)
Pilot HORMANN brama BFT jak zaprogramować pilota? (2)
Hormann HS5BS - Pilot Hormann HS5BS nie odczytuje położenia bramy (2)
Brama Hormann A460 - Brama garażowa Hormann A460 (3)
Jak zaprogramować pilot bramy Nice RO1000 ? (12)
Jak zaprogramować pilot TXB-42R do automatyki bramy Key (1)
hormann / b460 fu - Pilot do bramy (8)
Jeden pilot do bramy garażowej Hormann i wjazdowej Faac (12)
Jakiej marki to pilot do bramy garażowej firmy hormann? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS