Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates ->Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
joanna-gdynia
Level 2
Joined: 04 Sep 2010
Posts: 4
Post rating: 2
joanna-gdynia
Level 2
Post#1 04 Sep 2010 21:36  Topic author   

Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Mam problem z programowaniem pilota do bramy Hormann A460.
Czy ktoś mogłby udzielić rady jak mogę zaprogramować pilota, ponieważ się rozkdował.
Rady albo jakieś instrukcje mile widziane ( pdf czy też na maila ).
Z góry dzieki za pomoc !
A samochód od rana stoi w garażu i nie można go wyciągnać.:cry:

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pmirkowicz
Level 17
Location: Warszawa
Joined: 07 May 2006
Posts: 223
Helped: 21
Post rating: 19
pmirkowicz
Level 17
Post#2 04 Sep 2010 21:55    

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Jak wygląda lub nazywa się ten pilot? A 460 nie ma wbudowanego radioodbiornika i można do niej zastosować dowolną drogę radiową.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
joanna-gdynia
Level 2
Joined: 04 Sep 2010
Posts: 4
Post rating: 2
joanna-gdynia
Level 2
Post#3 04 Sep 2010 22:00  Topic author   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


na pilocie widnieje napis CAME,TOP-432SA

Jestem amatorką w tych sprawach i prosiłabym o konkretniejsze odpowiedzi.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pmirkowicz
Level 17
Location: Warszawa
Joined: 07 May 2006
Posts: 223
Helped: 21
Post rating: 19
pmirkowicz
Level 17
Post#4 04 Sep 2010 22:49Helpful post    

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Aby zakodować pilota należy posiadać działającego już pilota. Operacja nie wymaga obecności przy automacie.

1. W nowym pilocie naciskami dwa przyciski od dwóch pierwszych kanałów na raz i trzymamy dotąd aż dioda zacznie szybko migać krótkimi impulsami
2. Jak już uzyskamy stan gdzie dioda szybko miga, naciskamy na chwilę przycisk który ma być kodowany - dioda powinna zapalić się na stałe
3. Starego pilota przykładamy bardzo blisko nowego (najlepiej od spodu) i naciskamy i trzymamy przycisk który ma być zakodowany tak długo aż w nowym pilocie dioda mignie trzy razy, po trzech mignięciach operacja jest zakończona, a pilot jest gotowy do działania.

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
joanna-gdynia
Level 2
Joined: 04 Sep 2010
Posts: 4
Post rating: 2
joanna-gdynia
Level 2
Post#5 04 Sep 2010 22:56  Topic author   

Re: Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?


Dziękuję za pomoc, ale rano muszę innego użytkownika garażu złapać.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates -> Jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?
Page 1 of 1

Similar topics to jak zaprogramować pilot do bramy Hormann A460 ?

Dopisanie pilota Hormann A460, pilot DTM Neo - jak dopisac (6)
Dopisanie pilota do bramy garażowej hormann A460 (4)
Pilot HORMANN brama BFT jak zaprogramować pilota? (2)
Hormann HS5BS - Pilot Hormann HS5BS nie odczytuje położenia bramy (2)
Brama Hormann A460 - Brama garażowa Hormann A460 (3)
Jak zaprogramować pilot w XC90 do bramy Nice (1)
Jak zaprogramować pilot bramy Nice RO1000 ? (12)
Jak zaprogramować pilot TXB-42R do automatyki bramy Key (1)
hormann / b460 fu - Pilot do bramy (8)
Jeden pilot do bramy garażowej Hormann i wjazdowej Faac (12)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.087 seconds