Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
olegord
Level 6
Joined: 05 Sep 2010
Posts: 7
olegord
Level 6
Post#1 05 Sep 2010 01:22  Topic author   

Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD


Witam.
Interesuje mnie czy mozna podłączyć do decodera Vectry bez HDD jakiś dysk multimedialny z HDD, który ma podwójny tuner DVB i może rejestrować programy z TV. Może ktoś czynił takie próby bo ja dopiero zaczynam się tym interesować, a chciałbym nagrywać programy TV oraz potem móc je archiwizować np na innych dyskach, a także kopiować na HDD dysku multimedialnego np. divix z innych źródeł i je odtwarzać na TV. Vectra oferuje decoder z HDD ale nie mozna z niego nic zarchiwizować. Dysk z podwójnym tunerem umozliwia podobno jednoczesny zapis i odlądanie w tym samym czasie różnych kanałów TV, co też jest dla mnie ważne. Nie wiem tylko czy decoder będzie z takim dyskiem współpracował. Może ktoś coś doradzi w tym temacie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hojlo1
Level 34
Location: "-"
Joined: 29 Mar 2006
Posts: 2257
Helped: 250
Post rating: 16
hojlo1
Level 34
Post#2 05 Sep 2010 08:11    

Re: Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD


Można jeszcze raz (dokładniej, bo pomieszane)?

Jednak nie mając dojścia do softu i tak nic nie zdziałasz. :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
olegord
Level 6
Joined: 05 Sep 2010
Posts: 7
olegord
Level 6
Post#3 05 Sep 2010 22:19  Topic author   

Re: Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD


Ok. Mam zwykły decoder Vectry technisat. Szukam czegoś co mogłoby zastąpić zwykły magnetowid i było takie funkcjonalne jak on w nagrywaniu programów TV. Kupiłbym zwykłą nagrywarkę z HDD, ale wkurza mnie to, że nie mozna jednoczesnie nagrywać na niej np. TVN a w tym czasie oglądać z decodera np. Polsat, czyli tak jak na starym video. Z kolei gdybym zamówił w Vectrze ich decoder z HDD to nic z niego nie zarchiwizuję a na dysku nie da się wszystkiego trzymać w nieskończonośc. Nie odtworzę też filmów z zewnętrznych dysków lub pendriva. W sieci sprzedają dyski multimedialne HDD, które posiadają podwójny tuner DVB i wieksze mozliwości, czyli np. można nagrywać w tym samym czasie i oglądać rózne programy, a także filmy z zewnętrznych dysków. Może ktoś coś podpowie czy to dobre rozwiązanie?

Dodano po 5 [minuty]:

Chciałby jeszcze tylko dodać, że nie wiem czy taki dysk można podłączyć do zwykłego decodera Vectry i czy będzie poprawnie nagrywał z niego programy TV tak jak video. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tym zakresie to proszę o informacje i porady.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dzac4
Warunkowo odblokowany
Location: Mazowieckie
Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Helped: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#4 05 Sep 2010 22:44    

Re: Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD


Nie spotkałem dysku z dekoderem.
Dekoder z dyskiem tak.
Czy można podłączyć?
Zapytaj u operatora albo poczytaj instrukcję swojego dekodera!
A pomysł masz z kosmosu.:D

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD
Page 1 of 1

Similar topics to decoder Vectra technisat a dysk multimedialny z HDD

Conceptronic CM3PVR (hdd recorder) - multimedialny kombajn (7)
HDD player, kombajn multimedialny z przegladarką int,HD,txt (2)
Dysk multimedialny dla TV F-HD (6)
Dysk zewnętrzny multimedialny - HDMI? (3)
Jaki dysk / odtwarzacz multimedialny kupić ? (1)
dysk multimedialny (miedzy dekoder n\'ki a monitor) (1)
TechniSat DIGIT HD4 CX kopiowanie z pendrive\'a na twardy dysk (1)
WITAM serdecznie,nie wiem co kupić dysk multimedialny ,czy nagrywarkę (5)
Dysk HDD 2.5 \' - jaki dysk ? , pobór prądu z portu USB (21)
Dekoder HD VECTRA NOVO - instalacja HDD (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.043 seconds