Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/ Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
_silver_
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Gubin
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 353
Pomógł: 16
_silver_
Poziom 17
Post#1 05 Wrz 2010 11:47  Autor tematu   

TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Witam mam taki problem jak kupiłem router z wifi normalnie się zalogowałem na tą stronę 192.168.1.1/ I ostatni chciałem sprawdzić coś, bo mi przerywało Internet i teraz nie mogę się zalogować na tą stronę hasło jest 100% dobre, bo cały czas przerznie wchodziłem a teraz nie mogę jak się zalogować?? A mój router to TP-LINK TD-w8901G

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Pomógł: 1076
Ocena postów: 33
piterus99
Poziom 26
Post#2 05 Wrz 2010 11:52Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Zobacz jaką masz bramę domyślną w połączeniu sieciowym i na ten adres się kieruj. Jak się nie odezwie to musisz go zresetować do domyślnych ustawień i jeszcze raz skonfigurować.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10146
Pomógł: 928
Ocena postów: 70
hermes-80
Poziom 26
Post#3 05 Wrz 2010 12:12Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


I przede wszystkim rób to przez kabel a nie wifi!!

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_silver_
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Gubin
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 353
Pomógł: 16
_silver_
Poziom 17
Post#4 05 Wrz 2010 13:15  Autor tematu   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Tak robię to przez kabel sieciowy i gdy wchodzę w połączenia sieciowe Bramka domyślna IPv4 i mam 192.168.1.1

Dodano po 1 [minuty]:

I dalej nić nie mogę zrobić wyskakuje tylko okienko gdzie wpisać login i hasło po wpisaniu wyskakuje ponownie to okienko i tak wkuł ko

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Pomógł: 1076
Ocena postów: 33
piterus99
Poziom 26
Post#5 05 Wrz 2010 13:16Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


To sygnalizuje złe hasło. Może ktoś Ci je zmienił?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10146
Pomógł: 928
Ocena postów: 70
hermes-80
Poziom 26
Post#6 05 Wrz 2010 13:16Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Czyli zostaje restart routera do ustawień fabrycznych bo poprawnie odpowiada tylko że nie przyjmuje loginu i hasła.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet
Miasto: Ełk
Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 3084
Pomógł: 371
Ocena postów: 40
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Post#7 05 Wrz 2010 13:42Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


I na drugi raz zmień hasło administratora i wyłącz zarządzanie routerem na porcie WAN

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
as-max
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Warszawa
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 394
Pomógł: 42
Ocena postów: 7
as-max
Poziom 17
Post#8 05 Wrz 2010 13:45Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Dawno, dawno temu miałem podobną sytuacje ale z print serverem - reset do ustawień fabrycznych, ponowna konfiguracja i zmiana hasła na niestandardowe rozwiązały problem. Przy standardowych hasłach należy wyłączyć zarządzanie po przez port WAN.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_silver_
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Gubin
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 353
Pomógł: 16
_silver_
Poziom 17
Post#9 05 Wrz 2010 14:00  Autor tematu   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


To zaraz zobaczy czy będzie działać po restarcie

Dodano po 8 [minuty]:

Po naciśnięciu przycisku reset z tyłu routera dalej nie mogę się zalogować. Jak mam go zresetować

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10146
Pomógł: 928
Ocena postów: 70
hermes-80
Poziom 26
Post#10 05 Wrz 2010 15:06Pomocny post    

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Trzeba nacisnąć i przytrzymać dłuższą chwilkę (dla pewności 30s) przy włączonym routerze.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_silver_
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Gubin
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 353
Pomógł: 16
_silver_
Poziom 17
Post#11 05 Wrz 2010 15:19  Autor tematu   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Wielkie dzięki z pomoc pomogło

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP.link nie można połączyć z adresem 192.168.1.1 (5)
Tp- Link 3420 nie chce się połączyć z 192.168.1.1 (4)
tp-link td-w8951nd nie mogę się zalogować na stronę konfiguracji (192.168.1.1) (3)
TP link TL-WR841 - http://192.168.1.1/ nie działa. (24)
Router TL-WR740N - Link 192.168.1.1 nie dziła (3)
Router D-link DI-624+ - Nie łączy się z stroną 192.168.0.1 (3)
T-mobile nie mogę włączyć wifi, nie działa mi http://192.168.0.1/ (10)
Asmax BR615N - nie mogę się do niego zalogować pod adresem 192.168.1.1 (1)
Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254 (8)
TP-LINK TL-WR340G - Brak możliwości połączenia z 192.168.1.1 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS