Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/ Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
_silver_
Level 18
Location: Gubin
Joined: 16 Jan 2006
Posts: 353
Helped: 16
_silver_
Level 18
Post#1 05 Sep 2010 11:47  Topic author   

TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Witam mam taki problem jak kupiłem router z wifi normalnie się zalogowałem na tą stronę 192.168.1.1/ I ostatni chciałem sprawdzić coś, bo mi przerywało Internet i teraz nie mogę się zalogować na tą stronę hasło jest 100% dobre, bo cały czas przerznie wchodziłem a teraz nie mogę jak się zalogować?? A mój router to TP-LINK TD-w8901G

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 44
piterus99
Level 43
Post#2 05 Sep 2010 11:52  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Zobacz jaką masz bramę domyślną w połączeniu sieciowym i na ten adres się kieruj. Jak się nie odezwie to musisz go zresetować do domyślnych ustawień i jeszcze raz skonfigurować.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10787
Helped: 996
Post rating: 117
hermes-80
Level 43
Post#3 05 Sep 2010 12:12  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


I przede wszystkim rób to przez kabel a nie wifi!!

Helpful post? + -1
Back to top
_silver_
Level 18
Location: Gubin
Joined: 16 Jan 2006
Posts: 353
Helped: 16
_silver_
Level 18
Post#4 05 Sep 2010 13:15  Topic author   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Tak robię to przez kabel sieciowy i gdy wchodzę w połączenia sieciowe Bramka domyślna IPv4 i mam 192.168.1.1

Dodano po 1 [minuty]:

I dalej nić nie mogę zrobić wyskakuje tylko okienko gdzie wpisać login i hasło po wpisaniu wyskakuje ponownie to okienko i tak wkuł ko

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 44
piterus99
Level 43
Post#5 05 Sep 2010 13:16  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


To sygnalizuje złe hasło. Może ktoś Ci je zmienił?

Helpful post? + +1
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10787
Helped: 996
Post rating: 117
hermes-80
Level 43
Post#6 05 Sep 2010 13:16  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Czyli zostaje restart routera do ustawień fabrycznych bo poprawnie odpowiada tylko że nie przyjmuje loginu i hasła.

Helpful post? + +1
Back to top
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Location: Ełk
Joined: 27 Jan 2003
Posts: 3195
Helped: 382
Post rating: 54
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Post#7 05 Sep 2010 13:42  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


I na drugi raz zmień hasło administratora i wyłącz zarządzanie routerem na porcie WAN

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
as-max
Level 21
Location: Warszawa
Joined: 08 Jul 2009
Posts: 396
Helped: 42
Post rating: 10
as-max
Level 21
Post#8 05 Sep 2010 13:45  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Dawno, dawno temu miałem podobną sytuacje ale z print serverem - reset do ustawień fabrycznych, ponowna konfiguracja i zmiana hasła na niestandardowe rozwiązały problem. Przy standardowych hasłach należy wyłączyć zarządzanie po przez port WAN.

Helpful post? + +1
Back to top
_silver_
Level 18
Location: Gubin
Joined: 16 Jan 2006
Posts: 353
Helped: 16
_silver_
Level 18
Post#9 05 Sep 2010 14:00  Topic author   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


To zaraz zobaczy czy będzie działać po restarcie

Dodano po 8 [minuty]:

Po naciśnięciu przycisku reset z tyłu routera dalej nie mogę się zalogować. Jak mam go zresetować

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10787
Helped: 996
Post rating: 117
hermes-80
Level 43
Post#10 05 Sep 2010 15:06  Helpful post   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Trzeba nacisnąć i przytrzymać dłuższą chwilkę (dla pewności 30s) przy włączonym routerze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
_silver_
Level 18
Location: Gubin
Joined: 16 Jan 2006
Posts: 353
Helped: 16
_silver_
Level 18
Post#11 05 Sep 2010 15:19  Topic author   

Re: TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/


Wielkie dzięki z pomoc pomogło

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> TP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/
Page 1 of 1

Similar topics to tP-LINK nie mogę sie połączyć z 192.168.1.1/

TP.link nie można połączyć z adresem 192.168.1.1 (5)
Tp- Link 3420 nie chce się połączyć z 192.168.1.1 (4)
tp-link td-w8951nd nie mogę się zalogować na stronę konfiguracji (192.168.1.1) (3)
TP link TL-WR841 - http://192.168.1.1/ nie działa. (24)
Router TL-WR740N - Link 192.168.1.1 nie dziła (3)
Router D-link DI-624+ - Nie łączy się z stroną 192.168.0.1 (3)
T-mobile nie mogę włączyć wifi, nie działa mi http://192.168.0.1/ (10)
Asmax BR615N - nie mogę się do niego zalogować pod adresem 192.168.1.1 (1)
Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254 (8)
TP-LINK TL-WR340G - Brak możliwości połączenia z 192.168.1.1 (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.071 seconds