FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Unitra PW7020 i mikrofon dynamiczny.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Unitra PW7020 i mikrofon dynamiczny.
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 06 Sep 2010 23:01   

Unitra PW7020 i mikrofon dynamiczny.

Witam! Planuję zakup mikrofonu VoiceKraft VK3000. Posiadam też wzmacniacz unitry pw7020. Mam pytanie czy możliwe jest podłączenie tego mikrofonu pod wejście phono tego wzmaka bez dodatkowych elementów? Przerobiłbym jacka na din5. Nie znalazłem nic na elektrodzie na ten temat a na innych forach jakieś nie pełne odpowiedzi typu "chyba tak". Chcę przechwycić dźwięk ze wzmacniacza gitarowego. Mam też mikrofon Tonsila MDO 12 ale nie wiem czy sprawny. Bynajmniej na pw7020 nie działa. Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Sep 2010 23:01   

Back to top

fis
Poziom 15
Poziom 15

Post#2 08 Sep 2010 00:36   

Re: Unitra PW7020 i mikrofon dynamiczny.

Mikrofon powinien działać, ale nie Będziesz zadowolony. Wejście "PHONO" ma założony filtr o charakterystyce RIAA. Dźwięk będzie mocno zbasowany, pozbawiony wysokich częstotliwości. Lepszym rozwiązaniem było by zastosowanie przedwzmacniacza mikrofonowego i użycie wejścia "AUX", lub odpowiednie przerobienie wejścia "PHONO" (jeśli nie Używasz gramofonu).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Sep 2010 00:36   

Back to top

menio90
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 08 Sep 2010 01:35   

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Posiadam też Unitre Diore Elizabeth i mam zamiar go także używać. Amplituner ten też ma wejscie pod gramofon lecz jest tam jeszcze przycisk do zmiany typu gramofonu a dokładniej do dwóch typów iglic(nie pamiętam jakich, czytałem w instrukcji). Czy byłby lepszy efekt na którejś z tych dwóch opcji gdybym podłączył ten mikrofon?
Back to top

Artur k.
Poziom 26
Poziom 26

Post#4 08 Sep 2010 02:05   

Najlepszy efekt będzie jak przestaniesz kombinować, a zakupisz sobie przedwzmacniacz mikrofonowy - choćby w postaci zestawu do własnoręcznego montażu.
Albo po prostu kupisz wzmacniacz przystosowany do pracy z mikrofonem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Sep 2010 02:05   

Back to top

fis
Poziom 15
Poziom 15

Post#5 08 Sep 2010 02:12   

Przełącznikiem wybieramy tryb pracy wejścia, zależnie od rodzju podłączonego przetwornika. Można wybrać przetwornik magnetyczny (charakterystyka RIAA, tak jak w PW7020), lub piezoelektryczny o dużym poziomie sygnału na wyjściu i bardzo wysokiej impedancji. Charakterystyka częstotliwościowa wejścia jest wtedy liniowa, ale czułość niska i impedancja wysoka. Mikrofon dynamiczny nie wysteruje takiego wejścia.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Unitra PW7020 i mikrofon dynamiczny.
Page 1 of 1
Similar topics
Jak sprawdzić czy mikrofon dynamiczny czy pojemnościowy? (7)
Mikrofon dynamiczny - jak podłączyć do karty dźwiękowej? (4)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (4)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (1)

Page generation time: 0.151 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed