FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Dell Inspiron 4100 i karta wifi

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Dell Inspiron 4100 i karta wifi
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 08 Sep 2010 23:46   

Dell Inspiron 4100 i karta wifi

Witam,
posiadam starego (bardzo?) laptopa Dell Inspiron 4100 i do tej pory do bezprzewodowego internetu używałem zewnętrznej karty PCMCIA. Wszystko działa bardzo dobrze do pewnego momentu. Laptop ten mam bowiem problemy z nagrzewaniem się (opisywali to także w recenzjach) właśnie w miejscu gdzie jest slot na kartę (dysk twardy tam się znajduje). W momencie gdy się nagrzeje pojawia się problem z internetem. Karta jest bardzo gorąca i raz "łapie", a raz nie sygnał. Laptop nie tak dawno był rozkręcany i czyszczony więc to nie wina zanieczyszczenia. Przypomniałem sobie o wolnym miejscu miniPCI i chciałbym tam umieścić kartę wifi. Problem w tym, że tych kart na alledrogo jest bardzo dużo i nie bardzo wiem, którą wybrać. Zanim zmienię laptopa na nowszego mam nadzieję, że to rozwiązanie mi wystarczy. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc przy kupnie karty wifi. Na co mam zwrócić uwagę? Mile widziany link, numer aukcji (może być na PW), pomocna rada. Z góry dziękuję za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Sep 2010 23:46   

Back to top

dawid693
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 09 Sep 2010 05:55helpful post - solution   

Re: Dell Inspiron 4100 i karta wifi

najczęściej montowanymi kartami sieciowymi są karty Intela których na allegro jest do wyboru do koloru
http://allegro.pl/listing.php/search?category=77770&from_showcat=1&order=t&string=intel&change_view=1

Ja osobiście do swojego laptopa założyłem kartę asusa i śmiga fajnie
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Dell Inspiron 4100 i karta wifi
Page 1 of 1
Similar topics
Dell Inspiron 4100 i Latitude C510/C610 - kilka pytań (6)
Dell Inspiron 4100 problem z Combo -nierozpoznane urządzenie (8)
Dell Inspiron 4100 i pamięć ddr? (3)
Lan do dell inspiron 4100 (6)
Dell inspiron 4000 a 4100 (2)
Dell Inspiron 4100 (7)
DELL Inspiron 1525 - karta WiFi nie działa pod Vistą (8)
Dell Inspiron 1525 i karta WiFi nieznana (5)
Dell Inspiron 1300 i MiniPCI Broadcom wifi (5)
Karta graficzna do Dell Inspiron 2200 (2)

Page generation time: 0.046 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed