Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?
Autor
Wiadomość
gorny7
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 48
Miasto: kalisz

Post#1 Post autora tematu 11 Wrz 2010 09:01   

jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


Witam.
Zapchała się dysza przez którą leci woda do kapsułki. Jak ją się czyści?
Kawa zaczeła lecieć coraz wolniej, aż prawie przestała.
Powrót do góry
   
skywalker8217
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Wrz 2010
Posty: 37
Miasto: -

Post#2 13 Wrz 2010 11:21   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


witam. Jedynie bardzo cienki i dosc twardy drucik i metoda wloz wyjmij. nasza ulubiona:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2010 11:21   





Powrót do góry
   
gorny7
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 48
Miasto: kalisz

Post#3 Post autora tematu 13 Wrz 2010 18:41   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


włąsnie tak zrobiłem igła z cieniutka końcówka i lekko z dwóch stron przpychanie i zaczeło lecieć, nie mam instrukcji więc nie zauważyłem że ta dysza jest w uchwycie do kapsułki ,myślałem że wychodzi z wężyka przy expresie.

jeszcze jedno pytanie po wyciągnięciu pojemnika na wode w środku jest takie malutkie sitko czy je się wyciąga do czyszczenia?
próbowałem wyciągnąć lekko poszło do góry i jak by zassało ta wodę co była jeszcze w sitku , docisnołem z powrotem i chodzi ale do czego ono jest i czy się wyciąga/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2010 18:41   





Powrót do góry
   
skywalker8217
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Wrz 2010
Posty: 37
Miasto: -

Post#4 14 Wrz 2010 09:09   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


sitko jest po to zeby jakies dziwne osady nie lecialy do ekspresu np kamien ze zbiornika. radze po kapsulce z mlekiem zawsze przepuscic zimna wode przez uchwyt.
poza tym odkamien sobie czasem ekspres odkamieniaczem jakims markowym... jura saeco krups itp.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Wrz 2010 09:09   





Powrót do góry
   
gorny7
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 48
Miasto: kalisz

Post#5 Post autora tematu 14 Wrz 2010 22:25   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


dzięki
musza kupić jakiś odkamieniacz bo u mnie woda wlasnie jest kamieniem
Powrót do góry
   
Ciekawski123
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 2
Miasto: Opole

Post#6 27 Gru 2010 16:39   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


Nie wiem dlaczego piszesz o jakichś markowych odkamieniaczach. Przecież te polskie mają ten sam skład chemiczny, a są wiele tańsze. Zobacz na www.odkamieniacz.pl Za 1litra zapłacisz 30zeta a nie 100.
Powrót do góry
   
no_fear
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 13
Miasto: KrK

Post#7 09 Lut 2011 08:40   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


do Dolce Gusto można stosować odkamieniacz w płynie np. Saeco ?

pytam bo na stronie producenta są dostępne jedynie saszetki z proszkiem... a nie chce uszkodzić sprzętu...

Ile tego płynu należy wlać na jednorazowe odkamienianie ?
Powrót do góry
   
gorny7
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 48
Miasto: kalisz

Post#8 Post autora tematu 09 Lut 2011 13:24   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


ja ma Dolce ponad rok i nie używam odkamieniacza , raz tylko mi sie przypchala dysza jak pisalem wyżej ale to chyba od kawy.jakos nie mam przekonania do takich rzeczy.
Powrót do góry
   
kania88
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Sty 2013
Posty: 1

Post#9 16 Sty 2013 11:43   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


hej!

jestem szczęśliwą posiadaczką Dolce Gusto- kawa faktycznie jest bardzo dobra. najbardziej mi smakuje pomarańczowa Lungo i żółta Grande Aroma.

niestety tak jak większość z Was- miałam problem z dyszą. Kawa parzyła się baaaardzo długo, dosłownie parzyła się po kropelce, co mnie rozjuszyło- bo nie mam zwykle tyle czasu na poranną kawę ;)

Przetykanie dyszy- niestety u mnie nie pomogło, więc postanowiłam użyć starą, skuteczną w innych sytuacjach metodę:)

mianowicie- dolałam do wody octu spożywczego (miałam pod ręką akurat tylko winny:) ). włączyłam ekspres iii.... sam się odetkał. później przepłukałam go jeszcze samą wodą- przelałam po prostu- tak, jakbym robiła kawę, tylko że bez kapsułki.

Słuchajcie! rewelacja! cały zabieg trwał 20 minut, bez dłubania, grzebania, męczenia się i strachu, że coś urwę! :)

Teraz piję (pierwsza po zabiegu) kawkę i nic nie czuję octu. nawet gdyby się tam znalazł, to nie jest w takiej ilości szkodliwy dla organizmu.

Jedyna wada tej metody- w domu czuć ocet :) i trzeba to wywietrzyć :D

pozdrawiam serdecznie! :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sty 2013 11:43   





Powrót do góry
   
ankadomar
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 30 Sie 2014
Posty: 1
Miasto: inowrocław

Post#10 30 Sie 2014 10:56   

Re: jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?


Całkowicie działa sposób z octem! Polecam chwilkę pokapało i jak buchnęło! [/film]
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> jak wyczyścić dysze w Dolce Gusto Krupsa?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dolce Gusto Krups - Zablokowana szuflada - Dolce Gusto (3)
Krups Dolce Gusto KP-2100 (5)
Inteligentny ekspres DOLCE GUSTO ? (17)
Zacięta dźwignia i szuflada w Dolce Gusto (1)
Krups Dolce Gusto KP-2100 martwy (1)
Dolce Gusto Fontana - zablokował się (3)
Nescafe Dolce Gusto Piccolo, Pompa (7)
Dolce gusto - nie leci kawa - (1)
Ekspres do kawy, jaki kupić? Dolce Gusto (52)
Dolce Gusto Krups KP2100 - wyłącza się. (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS