Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze -> TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "
Autor
Wiadomość
barteqqq
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 633
Miasto: SEXU I BIZNESU

Post#1 Post autora tematu 12 Wrz 2010 20:51   

TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Witam. posiadam spawarkę taką jak w temacie i po podłączeniu jej do prądu ( 230V ) i dotknie się masy czuć mrowienie, nie sprawdzałem jakie jest wówczas napięcie ale ok 30V i to bez załączenia urządzenia - tylko wtyczka w gniazdku. Czy to jest normalne ? Czy może przyczyną jest brak bolca ochronnego w gniazdku?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Wrz 2010 20:51   





Powrót do góry
   
marian_em
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 779
Miasto: Brzozów

Post#2 12 Wrz 2010 20:54   

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


barteqqq napisał:
Czy może przyczyną jest brak bolca ochronnego w gniazdku?
Podłączanie takich urządzeń do gniazdka bez bolca to proszenie się o kłopoty.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Wrz 2010 20:54   





Powrót do góry
   
bestler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Paź 2002
Posty: 2908
Miasto: Siedlce

Post#3 13 Wrz 2010 00:08   

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Kolego, a jakiej odpowiedzi się spodziewasz ? Oczywiście, że uziemienie musi być.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2010 00:08   





Powrót do góry
   
barteqqq
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 633
Miasto: SEXU I BIZNESU

Post#4 Post autora tematu 13 Wrz 2010 17:20   

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


OK dzięki, ale mam jeszcze jedno pytanie - Instalacja elektryczna w garażu ( ok 10m od domu mieszkalnego , zasilanie poprowadzone w ziemi ) jest poprowadzona od skrzynki rozdzielczej i po drodze gdzieś " zginął " trzeci przewód który jest podłączany właśnie do bolca ochronnego ( instalacja 1 fazowa ) i moje pytanie brzmi : czy zakładając gniazdko z bolcem ochronnym , bolec mogę połączyć z N ? Czy to coś da czy może pogorszyć całą sytuację?
Powrót do góry
   
zendek
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: zendek

Post#5 24 Lut 2011 23:42   

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Temat , co prawda stary, ale ostatnio rozbierałem taką spawarkę i szczęka mi opadła. Przewód uziemiający z wtyczki był przykręcony do plastikowego wspornika wewnątrz spawarki. Jak to ma nie " kopać" . Sprawdźcie przejście między uziomem, a metalową obudową spawarki.\
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze -> TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "
Strona 1 z 1
Podobne tematy
czy warto kupic Tig+mig+mma w jednym firmy SHERMAN (3)
dokumentacja serwisowa Spawarki TIG DC DELTATIG 200 SHERMAN i MAGNUM (2)
Spawarka inwerterowa TIG 180 PULS SHERMAN czy warto? (4)
Spawarka Sherman tig 300 - nie działa ? (3)
Szukam schematu Sherman TIG 315PACDC (5)
Awaria spawarki Sherman tig 200 dc (2)
ile "prądu" pobiera tzw. "belka" czy "listwa" (8)
TIG DEKATECH 200A "FLORA" (3)
Sherman Tig 200P AC/DC kto ma taki sprzęt (6)
SHERMAN TIG 200P - problem z HF (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.122 seconds

elektroda.pl temat RSS