Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze ->TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie " Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
barteqqq
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: SEXU I BIZNESU
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 624
Pomógł: 18
Ocena postów: 16
barteqqq
Poziom 19
Post#1 12 Wrz 2010 20:51  Autor tematu   

TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Witam. posiadam spawarkę taką jak w temacie i po podłączeniu jej do prądu ( 230V ) i dotknie się masy czuć mrowienie, nie sprawdzałem jakie jest wówczas napięcie ale ok 30V i to bez załączenia urządzenia - tylko wtyczka w gniazdku. Czy to jest normalne ? Czy może przyczyną jest brak bolca ochronnego w gniazdku?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marian_em
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Brzozów
Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 777
Pomógł: 57
Ocena postów: 12
marian_em
Poziom 19
Post#2 12 Wrz 2010 20:54    

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


barteqqq napisał:
Czy może przyczyną jest brak bolca ochronnego w gniazdku?
Podłączanie takich urządzeń do gniazdka bez bolca to proszenie się o kłopoty.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bestler
Moderator
Moderator
Miasto: Siedlce
Dołączył: 11 Paź 2002
Posty: 3383
Pomógł: 216
Ocena postów: 55
bestler
Moderator
Post#3 13 Wrz 2010 00:08    

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Kolego, a jakiej odpowiedzi się spodziewasz ? Oczywiście, że uziemienie musi być.

Oceń post: + 0 -
Mam na sprzedaż: (Dodaj) (Pokaż wszystko)

12.07.2015 Niszczarka Fellowes (SB-80)
12.07.2015 PM50RSA120
12.07.2015 IXFX44N60 IXFX 44N60
12.07.2015 IR21365 IR21365S IR21365SPBF
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
barteqqq
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: SEXU I BIZNESU
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 624
Pomógł: 18
Ocena postów: 16
barteqqq
Poziom 19
Post#4 13 Wrz 2010 17:20  Autor tematu   

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


OK dzięki, ale mam jeszcze jedno pytanie - Instalacja elektryczna w garażu ( ok 10m od domu mieszkalnego , zasilanie poprowadzone w ziemi ) jest poprowadzona od skrzynki rozdzielczej i po drodze gdzieś " zginął " trzeci przewód który jest podłączany właśnie do bolca ochronnego ( instalacja 1 fazowa ) i moje pytanie brzmi : czy zakładając gniazdko z bolcem ochronnym , bolec mogę połączyć z N ? Czy to coś da czy może pogorszyć całą sytuację?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zendek
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: zendek
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 1
zendek
Poziom 1
Post#5 24 Lut 2011 22:42    

Re: TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "


Temat , co prawda stary, ale ostatnio rozbierałem taką spawarkę i szczęka mi opadła. Przewód uziemiający z wtyczki był przykręcony do plastikowego wspornika wewnątrz spawarki. Jak to ma nie " kopać" . Sprawdźcie przejście między uziomem, a metalową obudową spawarki.\

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze -> TIG Sherman 200P AC/DC - " kopie "
Strona 1 z 1
Podobne tematy
SHERMAN TIG 200P - problem z HF (7)
TIG Sherman 200P AC/DC potencjometr (1)
Sherman Tig 200P AC/DC kto ma taki sprzęt (6)
SPAWARKA SHERMAN PROFI ACDC 200P warystorem jaki kupic ?? (7)
TIG DEKATECH 200A "FLORA" (3)
ile "prądu" pobiera tzw. "belka" czy "listwa" (8)
Sherman tig-181a spawarka (2)
Awaria spawarki Sherman tig 200 dc (2)
Szukam schematu Sherman TIG 315PACDC (7)
Jak ustawić TIG Sherman 201P AC/DC? (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS