Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



odbiór modbus RTU przez atmega8


  Main Page -> Forum Index -> Automation Generally ->odbiór modbus RTU przez atmega8 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
oneprocenter
Level 8
Location: Wrocław
Joined: 07 Apr 2009
Posts: 12
oneprocenter
Level 8
Post#1 14 Sep 2010 16:53  Topic author   

odbiór modbus RTU przez atmega8


Witam,
mam krótkie pytanie: czy modbus rtu możemy odbierać (nadawanie mnie nie interesuje) poprzez USART tak jak tryb ASCII i jak jest to opisane w datasheet Atmegi?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jestam
Specjalista Automatyk
Joined: 13 May 2009
Posts: 1410
Helped: 176
Post rating: 14
jestam
Specjalista Automatyk
Post#2 14 Sep 2010 22:53    

Re: odbiór modbus RTU przez atmega8


Nie wiem "jak to jest opisane w datasheet Atmegi".

Modbus RTU odbiera się tak samo jak ASCII. Różni się sposobem wykrywania początku i końca ramki - w trybie RTU to czas ciszy na łączu.

Specyfikacje.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> odbiór modbus RTU przez atmega8
Page 1 of 1

Similar topics to odbiór modbus RTU przez atmega8

MODBUS RTU - Komunikacja Modbus RTU sterownika GE FANUC PAC Systems RX3i (24)
Komunikacja S7-300 ze sterownikiem Dixell przez Modbus RTU (1)
Proficy ME - modbus RTU ? (3)
Modbus RTU obsługinawe w DELPHI (1)
Siemens S7-300 + Modbus RTU (3)
Konwertery Modbus RTU - TCP (4)
SAIA - tworzenie ramki modbus RTU (7)
Modbus RTU + PLC + OPC + Excel (10)
prosty program do zwizualizowania modbus-rtu (3)
Sterownik S7 1200 sterowanie modbus rtu (35)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.075 seconds