Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV LCD Plazma Serwis -> Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci
Autor
Wiadomość
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#1 Post autora tematu 20 Wrz 2010 13:00   

Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Witam

Po wstawieniu czystej pamięci 24C32 telewizor pracuje i można dostać się do MENU ale obraz jest podzielony na dwie części i ma zakłócenia fonii.
Przed zmianą pamięci tv załączał się / ale tylko podświetlenie matrycy / brak obrazu,głosu i zablokowane MENU /.
Proszę o podanie wsadu do pamięci 24C32 w.w. telewizora chassis SL150T.
Czy można zastosować pamięć 24C32 zamiast 24C32WP / pin 7 do masy? /
Czy pamięć 24C64 będąca także na tej płycie musi być wgrana nowym wsadem?
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 20 Wrz 2010 13:00   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu RTV:

Powrót do góry
   
d-e-elektronik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 137
Miasto: Płońsk

Post#2 21 Wrz 2010 21:21   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Nie musisz wgrywać wsadu-wystarczy pilot serwisowy i zmiana opcji panela. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#3 Post autora tematu 21 Wrz 2010 22:50   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Ale jaki i gdzie go kupić? Mam tylko oryginalny od tego tv.

Dodano po 5 [minuty]:

Podobno masz wsad do tego modelu - nie łatwiej ?

Dodano po 22 [minuty]:

OK już znam model pilota i gdzie go kupić.
Jakie parametry należy ustawić w trybie serwisowym
Powrót do góry
   
satgal
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 5272
Miasto: Warszawa

Post#4 22 Wrz 2010 02:31   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Mnie na tej MB po identycznych objawach jak u kolegi na początku i podpowiedzi kolegi d-e-elektronik tv ruszył po zwarciu 5z6 pinem tej pamięci i po włączeniu do sieci TV już pracował poprawnie, chyba że kolega już coś nakombinował.
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#5 Post autora tematu 22 Wrz 2010 11:20   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


To znaczy na starej pamięci czy na nowej, bo zwarcie pinu 5 i 6 to zwarcie szyny SDA SCL. Czy to bezpieczne?

Dodano po 2 [godziny] 31 [minuty]:

Niestety zwieranie pinu 5 i 6 nie przyniosło efektu. Na starej pamięci po zwarciu tych nóżek telewizor załączył się ale z takimi samymi objawami jak na czystej pamięci. Po wyłączeniu go nie dało się załączyć, a na czystej pamięci załącza się tylko ma obraz podzielony i poziomy pasek 5 cm w 1/3 ekranu od dołu.

Mimo wszystko albo ustawienia pilotem serwisowym /tylko jakie parametry ? /albo wsad.
Powrót do góry
   
d-e-elektronik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 137
Miasto: Płońsk

Post#6 23 Wrz 2010 21:47   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Witam. Zwieranie pamięci nie pomaga na wygląd obrazu w 22 calach bo priorytetowe wartości ustawień obrazu są na 19 cali więc najprostszym sposobem jest ustawienie z pilota rozmiaru obrazu po resecie pamięci.Wciskasz S5 i wybierasz 22 cale a w nowszych softach również producenta panela. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#7 Post autora tematu 23 Wrz 2010 22:38   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Dzięki za konkretną wskazówkę. Zamówiłem pilot serwisowy. Dam znać o efektach.
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#8 Post autora tematu 29 Wrz 2010 17:33   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Witam po krótkiej przerwie.
Pilot kupiłem i postąpiłem wg. wskazówek. Obraz jest OK.
Pozostał jeszcze problem z ARW bo trochę "śnieżą" programy.
Jaką opcją na pilocie serwisowym mogę to regulować.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Wrz 2010 17:33   





Powrót do góry
   
lisek
Spec od monitorów
Spec od monitorów


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 13766
Miasto: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)

Post#9 29 Wrz 2010 21:42   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Cytat:
Only the pilot service R-34SVC

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Wrz 2010 21:42   





Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#10 Post autora tematu 29 Wrz 2010 22:09   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Only the pilot service R-34SVC
Lisek- nie nabijaj postów, bo po co to wklejasz i jeszcze po angielsku.
Chyba umiesz czytać po polsku poprzedni mój post, gdzie piszę że mam pilot serwisowy i co należy zrobić aby wejść w regulację ARW tunera.
Podaj konkret a nie baw się w naukę angielskiego.
Powrót do góry
   
lisek
Spec od monitorów
Spec od monitorów


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 13766
Miasto: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)

Post#11 30 Wrz 2010 09:10   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Co do serwisu:
- ustawienia ARW
to wystarczy zassać z bazy schematów pierwszy lepszy full manual od lcd Daewoo i tam masz wszystko opisane .
To taka kolejna lekcja do nabierania doświadczenia.

p.s
Cytat:
piszę że mam pilot serwisowy i co...


Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci Tylko nie napisaleś jaki, pozostawiłeś tę wiedzę tylko sobie ?
Forum jest to pole gdzie mamy wymieniać info.
Dlatego też podałem JAKI typ pilota , może się przyda innym .
* było pożno więc napisałem w j.ang. chyba mogę?!
Powrót do góry
   
d-e-elektronik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 137
Miasto: Płońsk

Post#12 30 Wrz 2010 09:16   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


A miałeś do wyboru w opcjach producenta panela?
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#13 Post autora tematu 30 Wrz 2010 09:35   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


No nie całkiem jest tak jak piszesz.
Sprawdzałem "pierwszy lepszy serwis manual" i niestety nic mi to nie dało.
Podają opcje S9 i rozwijają listę na której jest " ARW Tuner " ale jak w to wejść i regulować to już inna bajka nie zawsze odpowiadająca moim oczekiwaniom i wiedzy.
Nie podawałem jaki to pilot bo dużo jest o tym w postach i uważam / jak zresztą i ty / że zassanie pierwszego lepszego serwis manual wyjaśnia sprawę /
Zauważ że kolega d-e-elektronic też pozostawił mi problem, który sam musiałem rozwiązać za pomocą tego Forum.
Więc albo coś wiesz albo piszesz o sprawach nie do końca sprawdzonych, nie pomagając w tym temacie.

Dodano po 1 [minuty]:

do d-e- elektronic

Nie było, tylko cale jeśli chodzi o opcję S5

Dodano po 3 [minuty]:

W tej opcji S5 jest jeszcze " tv analog, tv digital"

Dodano po 4 [minuty]:

W moim przypadku opcja S9 uruchamia w prawym dolnym rogu ekranu pionowe czerwone kropki i opisane jest LKB TEST
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#14 Post autora tematu 30 Wrz 2010 20:39   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Niestety po AV obraz także nie jest idealny, występuje " mrowienie".
Więc jednak jakieś regulacje panela, ale wszystkie możliwe próby regulacji z pilota serw.nie przynoszą efektu.
W opcjach panela S10 pisze:
MICOM VERSION
20 Mar 08
SL- 150P
Destination W/E lub E/U lub UK, które to można zmieniać przez + - głośność.
Nie ma producenta panela.

Dodano po 4 [godziny] 52 [minuty]:

A jednak to wina kabla euro. Wymieniłem na lepszej jakości i po wejściu AV obraz jest super.
Pozostaje nadal problem po w.cz. Instalacja antenowa sprawdzona na innym tv.
Może jakieś pomysły?

Może te typy tak mają, bo gdzieś czytałem że Daewoo ma problemy / śnieży / z kablówki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Wrz 2010 20:39   





Powrót do góry
   
d-e-elektronik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 137
Miasto: Płońsk

Post#15 02 Paź 2010 08:37   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Spróbuj S2 i potem
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#16 Post autora tematu 02 Paź 2010 11:15   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Telewizor został wydany właścicielowi, nie było z jego strony żadnych uwag - może tak ma być?
Dziękuję d-e-elektronik i pozdrawiam.
Powrót do góry
   
leonard7080
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 19 Lut 2006
Posty: 9
Miasto: siemianowice

Post#17 12 Sty 2011 20:05   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Mam problem z ustawieniem obrazu, na 22 calowym obraz jest 19 calowy. Próbowałem pilotami MARKUS i BASIC TV produkcji ELMAK(w sklepie zapewniano mnie, że są to nowsze klony MAK 2002), lecz po wpisaniu kodu 1239 telewizor nie reaguje, nawet dioda nie miga a na innych kodach Daewoo niektóre funkcje działają i nie wiem w czym problem, czy mimo podanych w ulotkach od pilotów 1239 piloty nie mają tych kodów, czy problem tkwi gdzie indziej. Jest to telewizor Hanseatic LC 2210T, jest klon Daewoo DLT 22W4 na tym samym chassis.
Powrót do góry
   
Golkowis
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 454
Miasto: Krakow

Post#18 Post autora tematu 12 Sty 2011 22:51   

Re: Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci


Tylko pilot serwisowy Daewoo, kupiłem chyba w Aswo i po kłopocie
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV LCD Plazma Serwis -> Daewoo DLT22W4TB wsad do pamięci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Daewoo DLT22W4TB wsad pamięci (2)
DAEWOO DLT22W4TB - POTRZEBNY WSAD 24C32 (4)
potrzebny wsad pamięci Daewoo K14V3T (2)
Daewoo K21C6NT prośba o wsad pamięci (3)
Daewoo DLP 3212 wsad pamięci (3)
[Wsad pamięci] do TV Daewoo DTX-21U7K (4)
Daewoo chasis CP 785-potrzebny wsad pamięci (1)
Daewoo DTH-29G2K-100D wsad pamięci (5)
Daewoo K20C5NT /CP185 potrzebuję wsad pamięci. (5)
TVC Daewoo model 2001T. Gdzie znajdę wsad pamięci? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS