Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów ->Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Arkadiuszz
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 8
Arkadiuszz
Poziom 4
Post#1 22 Wrz 2010 12:41  Autor tematu   

Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


Witam
Chciałem zamontować na swojej dwuskrzydłowej bramie automat. Dodatkowo przy bramie mam furtkę z elektrozaczepe.
Myślałem nad automatem Faac 414 lub 413 w celu wyeliminowania blokad mechanicznych (lekka brama). Chciałem dodatkowo mieć możliwość otwierania pilotem od bramy elektrozaczepu furtki. Czy coś takiego jest możliwe. Ew przy jakiej centralce będzie to możliwe.
Poza faac myślałem jeszcze nad automatem Beninca BOB.
Proszę o jakąś porade

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Ilmarinen
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Kłobuck
Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 86
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
Ilmarinen
Poziom 12
Post#2 22 Wrz 2010 12:48Pomocny post    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


montowałem kiedyś bramę przesuwną od facca i robiłem właśnie taki myk z pilotem
jeśli jest ten sam moduł radiowy można podłączyć elektrozaczep pod przekaźnik znajdujący sie na module radiowym. Potem juz według instrukcji programujemy pilota żeby załączał ten przekaźnik. Trzeba sobie zobaczyć jak ma dodatkowy programowalny przekaźnik to na pewno sie da.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Marteen_G
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 03 Maj 2007
Posty: 320
Pomógł: 44
Ocena postów: 5
Marteen_G
Poziom 16
Post#3 22 Wrz 2010 19:37Pomocny post    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Jeśli będzie to Faac z radiem 2-kanałowym Fix to da się jak najbardziej. Na pierwszym kanale programujesz otwieranie bramy a na drugim otwieranie furtki. Drugi kanał poprzez przekaźnik zamyka obwód elektrozamka i otwiera furtkę.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Arkadiuszz
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 8
Arkadiuszz
Poziom 4
Post#4 23 Wrz 2010 11:13  Autor tematu   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Jeżeli podłącze pod drugi kanał to stracę dodatkowe opcje sterownika, typu uchylanie jednego skrzydła itd. Moze zastosowac osobny sterownik elektrozamka tylko taki aby mozna było zaprogramować do niego pilota od bramy. Pilot 3 kanałowy. Może macie jakieś sugestie. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kubus100100
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 37
Ocena postów: 3
kubus100100
Poziom 9
Post#5 25 Wrz 2010 16:56    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Podłączasz radyjko uniwersalne do domofonu i śmiga,tylko jak mówisz pilot fix 3.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Marteen_G
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 03 Maj 2007
Posty: 320
Pomógł: 44
Ocena postów: 5
Marteen_G
Poziom 16
Post#6 25 Wrz 2010 17:17    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


A po co Ci otwierać jedno skrzydło bramy jeśli będziesz miał furtkę na pilota? Całą bramę można również zatrzymać w dowolnym momencie. Z doświadczenia wiem, że takie funkcje nigdy nie są używane.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andyk`
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 23
Ocena postów: 1
andyk`
Poziom 7
Post#7 13 Paź 2010 22:49    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


witajcie,
zastanawiam się nad zakupem 414stki, ale nigdzie nie mogę wyczytać jak można korzystać z tej funkcji furtki. Nie urządza mnie to, aby otwierało się jedno skrzydło, gdyż mam wideodomofon onyx 710 z funkcją otwierania furtki i bramy. Ideałem by było sprzęgnięcie wideodomofonu z centralką 452. Ale w ten sposób, że otworzą się za naciśnięciem przycisku wideodomofonu dwa skrzydełka bramy. Da się to zrobić?
Andyk

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Arkadiuszz
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 8
Arkadiuszz
Poziom 4
Post#8 27 Paź 2010 18:52  Autor tematu   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Witam ponownie. Nie mogłem sie odezwać byłem na wyjezdzie.
Kupiłem juz zestaw faac414 i:
Jak podłączyć ten elektrozaczep aby działał z drugiego kanału. Radio dwu kanałowe Fix 2. Centrala 452 MPS.
Chyba najpierw muszę podłączyć jakieś przewody z radioodbiornika do centralki. Tylko które i gdzie. (wydaje mi sie że elektrozaczep najpierw podłączam do centrali pod pin 18 i LOCK) ale co dalej.
Możecie poratować jakimś schematem co gdzie podłączyć.
Druga sprawa to mam problem z jednym siłownikiem. Bardzo zwalnia przy krańcowym otwarciu. Drugi siłownik chodzi płynnie (Spowolnienie tylko przy zamknięciu).
Proszę Was bardzo o konstruktywną odpowiedź.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Marteen_G
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 03 Maj 2007
Posty: 320
Pomógł: 44
Ocena postów: 5
Marteen_G
Poziom 16
Post#9 27 Paź 2010 21:26    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Podłącz zaczep wg schematu:

Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


Zacisk Lock służy do podłączenia zaczepu na bramie. Zapewne nie posiadasz takiego więc jest nieużywany. Co do siłownika to spróbuj zaprogramować centralę jeszcze raz. Posiadasz odboje przy pozycjach krańcowych?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Arkadiuszz
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 8
Arkadiuszz
Poziom 4
Post#10 28 Paź 2010 12:47  Autor tematu   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Dziekuje bardzo za schemat. Czyli rozumie że zasilania do elektrozaczepu z centralki sie nie wezmie, trzeba zasilaczem osobnym.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Marteen_G
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 03 Maj 2007
Posty: 320
Pomógł: 44
Ocena postów: 5
Marteen_G
Poziom 16
Post#11 28 Paź 2010 23:22    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Tak, dokładnie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Arkadiuszz
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 8
Arkadiuszz
Poziom 4
Post#12 09 Lis 2010 10:13  Autor tematu   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Dziekuje serdecznie, juz wszystko smiga jak nalezy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów -> Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Automat do bramy skrzydłowej (15)
Jaki automat do bramy skrzydłowej (25)
Jaki automat do bramy 2-skrzydłowej? Jaką firmę wybrać? (109)
Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej (5)
sterownik bramy skrzydłowej (22)
sterownik do bramy dwu skrzydłowej (9)
Dopasowanie automatyki bramy skrzydłowej. (18)
Dobór sterowania bramy skrzydłowej. (5)
Napęd bramy skrzydłowej. Montaż. (12)
Centrala do bramy 2-skrzydłowej. Jaka? (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS