Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates ->Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Arkadiuszz
Level 6
Location: Częstochowa
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 8
Arkadiuszz
Level 6
Post#1 22 Sep 2010 12:41  Topic author   

Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


Witam
Chciałem zamontować na swojej dwuskrzydłowej bramie automat. Dodatkowo przy bramie mam furtkę z elektrozaczepe.
Myślałem nad automatem Faac 414 lub 413 w celu wyeliminowania blokad mechanicznych (lekka brama). Chciałem dodatkowo mieć możliwość otwierania pilotem od bramy elektrozaczepu furtki. Czy coś takiego jest możliwe. Ew przy jakiej centralce będzie to możliwe.
Poza faac myślałem jeszcze nad automatem Beninca BOB.
Proszę o jakąś porade

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Ilmarinen
Level 12
Location: Kłobuck
Joined: 11 Jun 2007
Posts: 86
Helped: 5
Post rating: 2
Ilmarinen
Level 12
Post#2 22 Sep 2010 12:48Helpful post    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


montowałem kiedyś bramę przesuwną od facca i robiłem właśnie taki myk z pilotem
jeśli jest ten sam moduł radiowy można podłączyć elektrozaczep pod przekaźnik znajdujący sie na module radiowym. Potem juz według instrukcji programujemy pilota żeby załączał ten przekaźnik. Trzeba sobie zobaczyć jak ma dodatkowy programowalny przekaźnik to na pewno sie da.

Helpful post? + +1
Back to top
Marteen_G
Level 21
Location: Częstochowa
Joined: 03 May 2007
Posts: 320
Helped: 44
Post rating: 7
Marteen_G
Level 21
Post#3 22 Sep 2010 19:37Helpful post    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Jeśli będzie to Faac z radiem 2-kanałowym Fix to da się jak najbardziej. Na pierwszym kanale programujesz otwieranie bramy a na drugim otwieranie furtki. Drugi kanał poprzez przekaźnik zamyka obwód elektrozamka i otwiera furtkę.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Arkadiuszz
Level 6
Location: Częstochowa
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 8
Arkadiuszz
Level 6
Post#4 23 Sep 2010 11:13  Topic author   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Jeżeli podłącze pod drugi kanał to stracę dodatkowe opcje sterownika, typu uchylanie jednego skrzydła itd. Moze zastosowac osobny sterownik elektrozamka tylko taki aby mozna było zaprogramować do niego pilota od bramy. Pilot 3 kanałowy. Może macie jakieś sugestie. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kubus100100
Level 9
Joined: 06 Nov 2008
Posts: 37
Post rating: 3
kubus100100
Level 9
Post#5 25 Sep 2010 16:56    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Podłączasz radyjko uniwersalne do domofonu i śmiga,tylko jak mówisz pilot fix 3.

Helpful post? + 0
Back to top
Marteen_G
Level 21
Location: Częstochowa
Joined: 03 May 2007
Posts: 320
Helped: 44
Post rating: 7
Marteen_G
Level 21
Post#6 25 Sep 2010 17:17    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


A po co Ci otwierać jedno skrzydło bramy jeśli będziesz miał furtkę na pilota? Całą bramę można również zatrzymać w dowolnym momencie. Z doświadczenia wiem, że takie funkcje nigdy nie są używane.

Helpful post? + 0
Back to top
andyk`
Level 9
Joined: 04 Feb 2009
Posts: 22
andyk`
Level 9
Post#7 13 Oct 2010 22:49    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


witajcie,
zastanawiam się nad zakupem 414stki, ale nigdzie nie mogę wyczytać jak można korzystać z tej funkcji furtki. Nie urządza mnie to, aby otwierało się jedno skrzydło, gdyż mam wideodomofon onyx 710 z funkcją otwierania furtki i bramy. Ideałem by było sprzęgnięcie wideodomofonu z centralką 452. Ale w ten sposób, że otworzą się za naciśnięciem przycisku wideodomofonu dwa skrzydełka bramy. Da się to zrobić?
Andyk

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Arkadiuszz
Level 6
Location: Częstochowa
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 8
Arkadiuszz
Level 6
Post#8 27 Oct 2010 18:52  Topic author   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Witam ponownie. Nie mogłem sie odezwać byłem na wyjezdzie.
Kupiłem juz zestaw faac414 i:
Jak podłączyć ten elektrozaczep aby działał z drugiego kanału. Radio dwu kanałowe Fix 2. Centrala 452 MPS.
Chyba najpierw muszę podłączyć jakieś przewody z radioodbiornika do centralki. Tylko które i gdzie. (wydaje mi sie że elektrozaczep najpierw podłączam do centrali pod pin 18 i LOCK) ale co dalej.
Możecie poratować jakimś schematem co gdzie podłączyć.
Druga sprawa to mam problem z jednym siłownikiem. Bardzo zwalnia przy krańcowym otwarciu. Drugi siłownik chodzi płynnie (Spowolnienie tylko przy zamknięciu).
Proszę Was bardzo o konstruktywną odpowiedź.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Marteen_G
Level 21
Location: Częstochowa
Joined: 03 May 2007
Posts: 320
Helped: 44
Post rating: 7
Marteen_G
Level 21
Post#9 27 Oct 2010 21:26    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Podłącz zaczep wg schematu:

Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki


Zacisk Lock służy do podłączenia zaczepu na bramie. Zapewne nie posiadasz takiego więc jest nieużywany. Co do siłownika to spróbuj zaprogramować centralę jeszcze raz. Posiadasz odboje przy pozycjach krańcowych?

Helpful post? + 0
Back to top
Arkadiuszz
Level 6
Location: Częstochowa
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 8
Arkadiuszz
Level 6
Post#10 28 Oct 2010 12:47  Topic author   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Dziekuje bardzo za schemat. Czyli rozumie że zasilania do elektrozaczepu z centralki sie nie wezmie, trzeba zasilaczem osobnym.

Helpful post? + 0
Back to top
Marteen_G
Level 21
Location: Częstochowa
Joined: 03 May 2007
Posts: 320
Helped: 44
Post rating: 7
Marteen_G
Level 21
Post#11 28 Oct 2010 23:22    

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Tak, dokładnie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Arkadiuszz
Level 6
Location: Częstochowa
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 8
Arkadiuszz
Level 6
Post#12 09 Nov 2010 10:13  Topic author   

Re: Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem fur


Dziekuje serdecznie, juz wszystko smiga jak nalezy.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates -> Automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki
Page 1 of 1

Similar topics to automat do bramy skrzydłowej + ster. elektrozaczepem furtki

Automat do bramy skrzydłowej (15)
Jaki automat do bramy skrzydłowej (25)
Jaki automat do bramy 2-skrzydłowej? Jaką firmę wybrać? (109)
Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej (5)
sterownik bramy skrzydłowej (22)
sterownik do bramy dwu skrzydłowej (9)
Dopasowanie automatyki bramy skrzydłowej. (18)
Dobór sterowania bramy skrzydłowej. (5)
Napęd bramy skrzydłowej. Montaż. (12)
Centrala do bramy 2-skrzydłowej. Jaka? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.087 seconds