X

Wzmacniacz Fonika PW9013

almon 01 Feb 2003 13:32
  • #1 01 Feb 2003 13:32
    almon
    Level 14  
    Helpful post? (0)
    Problem polega na tym, że na wyjsciu jednego z kanałów pojawia sie napięcie stale 35,5V. Tranzystory BD911 i BD912 BD140, BD139 sprawne wymienione. W miejcu miedzy rezystorami 0,47om 5W powinno byc 16,7V zmiennego a jest 36V stalego lub 77V zmiennego. Nie wiem gdzie szukać pomocy.!!!!!!
  • #2 01 Feb 2003 14:23
    megalo
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    zobacz na przedwzmacniacz. Prawdopodobnie jest cały czas wzbudzony..
  • #3 01 Feb 2003 15:29
    denooky
    Level 20  
    Helpful post? (0)
    Miejsce miedzy rezystorami emiterowymi jest wyjsciem wzmacniacza i nie powinno tam byc napiecia ani stalego, ani zmiennego w stanie spoczynku. Sprawdz tranzystory wzmacniacza roznicowego oraz tranzystor w stopniu napieciowym.
  • #4 01 Feb 2003 16:48
    kg
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    zbadaj tranzystorek wzm. napieciowego T107
    warto zmienic na cos z seri BD1XX
  • #5 01 Feb 2003 18:13
    witt69
    Level 23  
    Helpful post? (0)
    Wymień 2-pierwsze tranzystory w I-stponiu wzmacniacza mocy(bodajże BC307),powinno pomóc...
  • #6 03 Feb 2003 00:37
    Mirek71
    Level 20  
    Helpful post? (0)
    Podejdz z tym wzmacniaczem do mnie do serwisu - to cos wymysle :-)
  • #7 03 Feb 2003 10:17
    almon
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    juz sobie poradzilem faktycznie padly tranzystory T107 i T106 BC416
  Search 4 million + Products
Browse Products