FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kluczyk z pilotem do Renault Megane

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Kluczyk z pilotem do Renault Megane
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 21 Sep 2004 10:12   

Kluczyk z pilotem do Renault Megane

Witam

Mam pytanie, czy to prawda że w kluczyku samochodu Renault Megane nadajnik jest zrobiony na diodzie nadawczej mikrofal?? Jeżeli tak to może ktoś wie skąd taką diodę wziąć. Jeżeli nie to może ktoś mi powie co to jest. Zastąpiłem ją diodą nadawczą podczerwieni ale nie otwiera samochodu pomimo tego że dioda nadaje.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 Sep 2004 10:12   

Back to top

mczapski
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 21 Sep 2004 13:57   

Re: Kluczyk z pilotem do Renault Megane

Nic nie wiemy o pojeździe a głównie roczniku. Ale rozumiem ,że chodzi o starszy egzemplarz z pilotem na podczerwień. A więc tam pracuje dioda na podczerwień jak w nazwie. Ale jeśli chodzi o typ to już gorzej tzn nie wiem. Ale z pilotami jak wiadomo zdarzają się kłopoty o różnym podłożu. W jednym z Roverów pilot dwukrotnie przestawał działać, był naprawiany instalowany przez kilka osób a kiedy zadziałał nikt nie wiedział dlaczego. Są to problemy w porozumiewaniu się z centralą a o pewną wiedzę bardzo trudno (takze w serwisach). Na wszelki wypadek sprawdź odbiornik poczerwieni.
Back to top

Buzka23
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 17 Oct 2004 02:52   

Tego typu sterowniki potrafia sie wyprogramowac twoja zmiana diody nic tu nie da nie wiem dla czego ja zastapiles? tu nastepuje potrzeba konfiguracji tego plipa ale tego bez kodu blokady zaplonu nie uczynisz

moge ci oczywiscie pomoc
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Oct 2004 02:52   

Back to top

BB95
Poziom 13
Poziom 13

Post#4 Post from the author of the topic 17 Oct 2004 10:37   

Bardzo się cieszę. W jaki sposób można się z Panem skontaktować. Już wiem że to nie była dioda mikrofalowa, ktos kto mi udzielił tego typu informacji także wycofał się z tego. Podobno mogły się zmienic wartośći kondensatorów smd ale ja nawet nie wiem jak je odczytać na jednym jes na pewno 47 mF /6,3V on chyba daje energię do zaświecenia diody, ale drugi ma jakiś dziwny kod paskowy którego niestety nie znam. Kluczyk nawet z tą diodą którą założyłem w tej chwili coś nadaje (jak to stwierdził mój kolega) wysyła paczki impulsów. Mam drugi nie uszkodzony jeszcze ale muszę mieć sprawne dwa aby można się było dostać do komputera. Także wszelka pomoc mile widziana.
Back to top

Buzka23
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 17 Oct 2004 11:08   

Rozkodowanie tego typu nastepuje najczesciej po wymianie baterii nawet do jej wymiany jest odpowiednia instrukcja. wysylanie tych wiazek niegwarantuje jeszcze prawidlowosci czestotliwosci tej wiazki.Kazdy pojazd ma swoj okreslony zasieg. Znam przypadki kiedy to zegarmistrz zalatwil ich kilka i skonczylo sie na ich wymianie.Do synchronizacji potrzebny jest kod a sama procedura wpisu jesttroszke zlozona i potrzebuje obu kluczykow.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Oct 2004 11:08   

Back to top

BB95
Poziom 13
Poziom 13

Post#6 Post from the author of the topic 17 Oct 2004 11:16   

A ile takie cos trwa i jaki jest koszt ?? Czy jest Pan z Wrocławia a jeżeli nie to z kąd?? Ja mieszkam we wrocławiu i samochodu raczej używam często także wysłanie kluczyków gdzie sraczej nie wchodzi w grę. Proszę o więcej informacji tak abyśmy mogli się jakoś skontaktować. Mój e-amil jest bb95(malpa)lanet.wroc.net tam możemy korespondować prywatnie.
Back to top

kajetanCES
Poziom 15
Poziom 15

Post#7 17 Oct 2004 12:50   

Programowanie PLIPA jest banalne dla kogoś kto wie jak to zrobić. Potrzebny jest jednak 4-cyfrowy kod wygenerowany po numerze VIN nadwozia. Proponuję jednak zacząć od rozebrania i sprawdzenia odbiornika w samochodzie (pod osłoną oświetlenia wnętrza). Dość często zdarza się w tych autach przeciek wody przez mocowanie anteny.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Kluczyk z pilotem do Renault Megane
Page 1 of 1
Similar topics
Kluczyk Renault Megane 97r. - identyfikacja tranzystora (1)
Kluczyk/pilot Renault Megane II schemat (3)
Renault megane 1.6 97r immo ,kluczyk (1)
nie działa kluczyk renault megane (17)
Renault Megane zaklinowany kluczyk (2)
Renault Megane 97 Immobiliser Kluczyk (10)
Renault Megane 1 1.6i 1996r kluczyk (5)
Renault - rozprogramowany kluczyk z pilotem (1)
Megane 1,9 DTi 2000r - dodatkowy kluczyk z pilotem radiowym (2)
Renault Megane Scenic 97r Rozkodowany kluczyk. (4)

Page generation time: 0.107 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony