Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Advertisements and Business Electronics -> [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy
Author
Message
ahhm
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 05 Nov 2008
Posts: 3

Post#1 Post from the author of the topic 07 Oct 2010 16:03   

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Potrzebuje zestaw do bezprzewodowego pomiaru temperatury i analizy danych przez pc.
Mniej wiecej cos takiego znalazlem tu:
http://www.weatherconnection.com/product.asp?itmky=959834
niestety 'Shipping to Continental US Only'

W zalozeniach potrzebuje podlaczyc 4 pary czujnikow temperatury w magazynie w pomieszczeniach rozdzielonych ok 40cm betonowymi scianami w kwadracie 20x20m.

Czujniki musza miec wlasne zasilanie - brak mozliwosci polozenia jakiegokolwiek okablowania.

Kazda para czujnikow powinna byc w odleglosci ok 1,5m od siebie - polaczenie kablem pary mozliwe.

3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych, dokladnosc pomiaru +/-0,5°C oraz zakres pomiaru od -30 do 90°C

Odczyty wszystkich 8 czujnikow powinny byc rejestrowane przez komputer pc - najlepiej przez ethernet, ale rs tez ujdzie.

Oprogramowanie sam sobie napisze. W skrocie dane musze zbierac w bazie danych, a tcp, modbus itp nie sa mi obce - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.

W skrocie wyobrazam sobie to tak:

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy

ahhm(malpa)merge.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Oct 2010 16:03   





Back to top
   
FastProject
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 1544
Location: Słupsk

Post#2 07 Oct 2010 17:05   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


ahhm wrote:

Oprogramowanie na pc mam - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.


Co to za oprogramowanie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Cubaza
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 74
Location: Tarnów

Post#3 07 Oct 2010 17:45   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Oct 2010 17:45   





Back to top
   
ahhm
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 05 Nov 2008
Posts: 3

Post#4 Post from the author of the topic 07 Oct 2010 18:22   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Cubaza wrote:
Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych

Daro_Elektronik wrote:
ahhm wrote:

Oprogramowanie na pc mam - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.


Co to za oprogramowanie?


Oprogramowanie sam sobie napisze. W skrocie dane musze zbierac w bazie danych, a tcp, modbus itp nie sa mi obce.

W skrocie wyobrazam sobie to tak:

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy

Helpful message? + -

Back to top
   
FastProject
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 1544
Location: Słupsk

Post#5 07 Oct 2010 19:37   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


ahhm wrote:
Cubaza wrote:
Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych



Koledze nie chodziło o warunki pracy czujników, a o dokładność pomiaru ( np +/-1°C) oraz zakres pomiaru (np od -30 do 300°C)

A jeszcze jedno pytanie: jaki termin realizacji? Może mógłbym się podjąć wykonania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Oct 2010 19:37   





Back to top
   
ahhm
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 05 Nov 2008
Posts: 3

Post#6 Post from the author of the topic 08 Oct 2010 09:48   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Daro_Elektronik wrote:

Koledze nie chodziło o warunki pracy czujników, a o dokładność pomiaru ( np +/-1°C) oraz zakres pomiaru (np od -30 do 300°C)


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych, dokladnosc pomiaru +/-0,5°C oraz zakres pomiaru od -30 do 90°C

Daro_Elektronik wrote:

A jeszcze jedno pytanie: jaki termin realizacji? Może mógłbym się podjąć wykonania.


A jaka cena? Termin realizacji do uzgodnienia...

Helpful message? + -

Back to top
   
Majster
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 87
Location: Łódź

Post#7 23 Oct 2010 06:42   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Szanowy Kolego!
Przejrzałem Pana problem po "łepkach" i wyszło mi, że winien Pan dalej patrzeć na kontynecie US. Jedna z firm oferuje czujniki temperatury z własną baterią i transmisją radiową. Jedyna wada tej koncepcji to trwałość około 2 lat /bateria/, potem wymiana. Jeśli wydawanie pieniędzy sprawia Panu przyjemność to mogę wrócić do tego tematu.

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Advertisements and Business Electronics -> [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy
Page 1 of 1
Similar topics
Kupie, zlece fotokomorke (2)
[Kupie/Zlece]Drabina Jacoba (2)
Kupie SA-EH550 lub zlece naprawe (2)
[Kupie/Zlece] Programowalny statyw na aparat (5)
[Zlecę]Termometr bezprzewodowy o zasięgu ok. 350m (1)
[Kupie/Zlece wykonanie] wzmacniacz do odtwarzacza mp3 (9)
Kupie/zlece układ konwertujący PAL do RGB (2)
[Zlecę] licznik przedmiotow -czujnik indukcyjny KUPIE,ZLECE (6)
[Kupię] Radmor 3001 145MHz kupie lub zlece zesrtojenie. (1)
[Kupie/Zlece] Kompletny układ do lampy sodowej HPS WLS 100 W (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl topic RSS feed