Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogłoszenia Elektronika ->[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ahhm
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 3
ahhm
Poziom 2
Post#1 07 Paź 2010 16:03  Autor tematu   

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Potrzebuje zestaw do bezprzewodowego pomiaru temperatury i analizy danych przez pc.
Mniej wiecej cos takiego znalazlem tu:
http://www.weatherconnection.com/product.asp?itmky=959834
niestety 'Shipping to Continental US Only'

W zalozeniach potrzebuje podlaczyc 4 pary czujnikow temperatury w magazynie w pomieszczeniach rozdzielonych ok 40cm betonowymi scianami w kwadracie 20x20m.

Czujniki musza miec wlasne zasilanie - brak mozliwosci polozenia jakiegokolwiek okablowania.

Kazda para czujnikow powinna byc w odleglosci ok 1,5m od siebie - polaczenie kablem pary mozliwe.

3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych, dokladnosc pomiaru +/-0,5°C oraz zakres pomiaru od -30 do 90°C

Odczyty wszystkich 8 czujnikow powinny byc rejestrowane przez komputer pc - najlepiej przez ethernet, ale rs tez ujdzie.

Oprogramowanie sam sobie napisze. W skrocie dane musze zbierac w bazie danych, a tcp, modbus itp nie sa mi obce - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.

W skrocie wyobrazam sobie to tak:

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy

ahhm(malpa)merge.pl

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
FastProject
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Słupsk
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 1556
Pomógł: 54
Ocena postów: 135
FastProject
Poziom 22
Post#2 07 Paź 2010 17:05    

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


ahhm napisał:

Oprogramowanie na pc mam - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.


Co to za oprogramowanie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Cubaza
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Tarnów
Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 74
Pomógł: 8
Cubaza
Poziom 11
Post#3 07 Paź 2010 17:45    

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ahhm
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 3
ahhm
Poziom 2
Post#4 07 Paź 2010 18:22  Autor tematu   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Cubaza napisał:
Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych

Daro_Elektronik napisał:
ahhm napisał:

Oprogramowanie na pc mam - potrzebuje jedynie miec mozliwosc odczytu danych ze zdalnych czujnikow za pomoca jakiegos protokolu.


Co to za oprogramowanie?


Oprogramowanie sam sobie napisze. W skrocie dane musze zbierac w bazie danych, a tcp, modbus itp nie sa mi obce.

W skrocie wyobrazam sobie to tak:

[Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
FastProject
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Słupsk
Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 1556
Pomógł: 54
Ocena postów: 135
FastProject
Poziom 22
Post#5 07 Paź 2010 19:37    

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


ahhm napisał:
Cubaza napisał:
Jaka dokładność mierzenia temperatury oraz w jakim zakresie ma być mierzona?


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych



Koledze nie chodziło o warunki pracy czujników, a o dokładność pomiaru ( np +/-1°C) oraz zakres pomiaru (np od -30 do 300°C)

A jeszcze jedno pytanie: jaki termin realizacji? Może mógłbym się podjąć wykonania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ahhm
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 3
ahhm
Poziom 2
Post#6 08 Paź 2010 09:48  Autor tematu   

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Daro_Elektronik napisał:

Koledze nie chodziło o warunki pracy czujników, a o dokładność pomiaru ( np +/-1°C) oraz zakres pomiaru (np od -30 do 300°C)


3 pary czujnikow w temperaturze pokojowej, 1 para w warunkach atmosferycznych, dokladnosc pomiaru +/-0,5°C oraz zakres pomiaru od -30 do 90°C

Daro_Elektronik napisał:

A jeszcze jedno pytanie: jaki termin realizacji? Może mógłbym się podjąć wykonania.


A jaka cena? Termin realizacji do uzgodnienia...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Majster
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Łódź
Dołączył: 30 Wrz 2005
Posty: 87
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
Majster
Poziom 12
Post#7 23 Paź 2010 06:42    

Re: [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy


Szanowy Kolego!
Przejrzałem Pana problem po "łepkach" i wyszło mi, że winien Pan dalej patrzeć na kontynecie US. Jedna z firm oferuje czujniki temperatury z własną baterią i transmisją radiową. Jedyna wada tej koncepcji to trwałość około 2 lat /bateria/, potem wymiana. Jeśli wydawanie pieniędzy sprawia Panu przyjemność to mogę wrócić do tego tematu.

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogłoszenia Elektronika -> [Kupie/Zlece] Termometr bezprzewodowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kupie, zlece fotokomorke (2)
[Kupie/Zlece]Drabina Jacoba (2)
Kupie SA-EH550 lub zlece naprawe (2)
[Kupie/Zlece] Programowalny statyw na aparat (5)
[Zlecę]Termometr bezprzewodowy o zasięgu ok. 350m (1)
[Kupie/Zlece wykonanie] wzmacniacz do odtwarzacza mp3 (9)
Kupie/zlece układ konwertujący PAL do RGB (2)
[Zlecę] licznik przedmiotow -czujnik indukcyjny KUPIE,ZLECE (6)
[Kupię] Radmor 3001 145MHz kupie lub zlece zesrtojenie. (1)
[Kupie/Zlece] Kompletny układ do lampy sodowej HPS WLS 100 W (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS