Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> AirLive WL-5470AP Konfiguracja
Author
Message
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 8
Location: Konin

Post#1 Post from the author of the topic 09 Oct 2010 12:21   

AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Witam, mam router Air Live WL-5470AP i za bardzo nie mogę sobie z nim poradzić. Wiem, że ten router ma kilka trybów pracy i nie wiem nawet, który wybrać. Internet mam z kablówki Inea i mój modem to Motorolla. Chciałbym aby podłączyć modem z routerem i żeby ten dawał internet w całym mieszkaniu. Modem i router nie będzie podłączony do komputera stacjonarnego.

Co mam zrobić, żey go skonfigurować i zabezpieczyć sieć?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Oct 2010 12:21   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 18993
Location: Adort Kele

Post#2 09 Oct 2010 12:34   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Podłącz komputer do modemu bez routera: Start/uruchom: CMD.exe, wpisz
ipconfig /all
załącz wynik

Podłącz kabel RJ45 z modemu do portu WAN routera a komputer do portu LAN.
sprawdź czy jest internet.

Helpful message? + -

Back to top
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 8
Location: Konin

Post#3 Post from the author of the topic 09 Oct 2010 12:47   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


ipconfig/all

Internet mam, ale dlatego że wcześniej przez internet na www.eboa.inea.pl w zakładce zarządzanie terminalem dodałem ten klucz od spodu routera LAN. Tylko kiedyś ten routera konfigurował mi informatyk (teraz nie mam go pod ręką) i nie musiałem dodawać nic na tej stronie eboa.inea.pl, a teraz koleś z kablówki mi kazał, ale dodanie nowego terminalu kosztuje :/

Obrazki dodaj w/g przepisu tego forum - wykonać. [witux]

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 18993
Location: Adort Kele

Post#4 09 Oct 2010 12:54   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


> Internet mam
masz internet przez router ? i podłączone masz to tak ?

[modem] === (port WAN)[router](port LAN) === [komputer]

Obrazki dodaj w/g przepisu tego forum
Jak duży obrazek to [x] miniaturka przy uploadzie. Obrazki z imageshmacka/fotosika/froga i innych obrazkowych serwisów znikną po jakimś czasie i tu zostanie czarna dziura - a tego to raczej nie chcemy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 May 2007
Posts: 914
Location: Zamość

Post#5 09 Oct 2010 12:59   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Very Happy Bogiebog i ten jego ipconfig, standard...
1. Modem Motorolli podłącz skrętką (RJ-45) do portu WAN w tym AirLive
2. Podłącz komputer poprzez kabel do routera (do któregoś z portu LAN) lub poprzez WiFi:
Nazwa sieci: airlive
Brak zabezpieczeń
3. Zaloguj się na stronę konfiguracji routera: http://192.168.100.252/
O trybach radia i poszczególnych ustawieniach możesz poczytać tutaj: http://www.airlive.com/products/WL-5470AP/AirLive_WL-5470AP_Manual.pdf
Polecam od strony 14.

Helpful message? + -

Back to top
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 8
Location: Konin

Post#6 Post from the author of the topic 09 Oct 2010 13:04   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Mam internet zarówno kiedy jestem podłączony do internetu przez router jak i kiedy nie jestem połączony z routerem. Mam 1mb i kiedy internet mam przez modem kablem USB to wszystko jest ładnie i sciagam z internetu z prędkością 110-120 kb/s. Kiedy wyszukam sieci bezprzewodowe i znajdę swoja to jej sygnał jest tylko 2/5 i przy sciąganiu potrafi nawet zejść do 60-70 kb/s

dodam jeszcze, że router teraz leży obok laptopa więc sygnał powinien być spokojnie 5/5

Avatat
no właśnie, problem tkwi w tym, że ten router ma 8 trybów pracy, a ja nie wiem który wyrabć :/ Czy powinienem wybrać Getway?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Oct 2010 13:04   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 18993
Location: Adort Kele

Post#7 09 Oct 2010 13:21   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Wireless Mode ustawiasz na "AP"

Helpful message? + -

Back to top
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 May 2007
Posts: 914
Location: Zamość

Post#8 09 Oct 2010 13:23   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Hmm no właśnie też się zastanawiam...
Zostaw AP, niech modem przypisuje adresy IP komputerom.

Co do połączenia, to wygląda na to, że sygnał jest za słaby, przez co nie może się spiąć na odpowiednią prędkość.

W WLAN Settings, AP Setup i Advanced, parametr TX Power Level ustaw na największą opcję.
Może też pomóc zmiana kanałów (Channels, od 1-13).

Helpful message? + -

Back to top
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 8
Location: Konin

Post#9 Post from the author of the topic 09 Oct 2010 15:25   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Zrobiłem AP ustawiłem level na 13, klucz sieciowy, później zrobiłem rebot i włączyłem listę sieci bezprzewodowych, moja sieć się wyświetla 5/5 ale jak połączę to nie można pobrać adresu sieciowego i lipa :/ Internet przez kabel USB działa

Helpful message? + -

Back to top
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Oct 2012
Posts: 6
Location: Gdańsk

Post#10 23 Oct 2012 18:57   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Witam,

Panowie mam taki oto problem.
Internet mam z UPC z ich modemem wifi (thomson).
Mam arlive wl-5470AP i chciałem rozciągnąć zasięg wifi.
Loguję się Airlive (190.168.100.255), wybieram tryp AP,
po czym dodaje w ustawieniach ssid i hasło do sieci.

Sieć jest widoczna, można się do niej podłączyć, ale neta brak.
Jakieś podpowiedzi? Czy trzeba coś zmieniać w ustawieniach airlinka lub thomsona.
Pod modem mam podpiętego jednego kompa przez kabel sieciowy.
Reszta sprzętu działa na wifi.
Do airlinka łączyłem się z laptopa poprzez wifi.

Pzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Oct 2012 18:57   





Back to top
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2909
Location: Wielkopolska

Post#11 23 Oct 2012 21:11   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


kkrissss wrote:
Sieć jest widoczna, można się do niej podłączyć, ale neta brak.


Clonowałes adres Mac ?

Helpful message? + -

Back to top
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Oct 2012
Posts: 6
Location: Gdańsk

Post#12 23 Oct 2012 21:16   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


nie...
generalnie slabo sie znam w tym temacie,
wiec nawet nie wiem ocb Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2909
Location: Wielkopolska

Post#13 23 Oct 2012 21:42   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


kkrissss wrote:
ocb


Kolego całymi zdaniami się odpowiada a nie skrótami.

Ustaw w trybie gateway i tam musisz sklonować adres komputera dokładnie tego co ma internet przez modem

Dodano po 7 [minuty]:

adres fizyczny karty a dokładniej to tak

start-uruchom cmd ipconfig/all i szukaj adres fizyczny karty sieciowej

Helpful message? + -

Back to top
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Oct 2012
Posts: 6
Location: Gdańsk

Post#14 24 Oct 2012 20:08   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Wpisałem adres mac karty sieciowej
i teraz nawet nie mogę się połączyć z Airlivem
Crying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> AirLive WL-5470AP Konfiguracja
Page 1 of 1
Similar topics
Konfiguracja routera z punktem dostepowym Draytek Vigor 2700 + AirLive Wl-5470ap (3)
Jaki soft do Airlive WL-5470AP (3)
AirLive WL-5470AP i mała sieć? (3)
AirLive WL-5470AP - podzial na 2 kompy (35)
Zasilacz do routera AIRlive WL-5470AP - uszkodzony (5)
OvisLink AirLive WL-5470AP - Poszukiwany firmware (5)
Pytania o wifi reuter airlive WL-5470AP (8)
Ovislink AirLive WL-5460AP V2 WL-5470AP Firmware SA 500mW (14)
AP Airlive wl-5470ap - czy mogę rozgałęzić Internet? (5)
wymiana routera airlive wl-5470ap na cos nowszego (12)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl topic RSS feed