Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> AirLive WL-5470AP Konfiguracja
Autor
Wiadomość
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 8
Miasto: Konin

Post#1 Post autora tematu 09 Paź 2010 12:21   

AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Witam, mam router Air Live WL-5470AP i za bardzo nie mogę sobie z nim poradzić. Wiem, że ten router ma kilka trybów pracy i nie wiem nawet, który wybrać. Internet mam z kablówki Inea i mój modem to Motorolla. Chciałbym aby podłączyć modem z routerem i żeby ten dawał internet w całym mieszkaniu. Modem i router nie będzie podłączony do komputera stacjonarnego.

Co mam zrobić, żey go skonfigurować i zabezpieczyć sieć?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Paź 2010 12:21   





Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18024
Miasto: Adort Kele

Post#2 09 Paź 2010 12:34   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Podłącz komputer do modemu bez routera: Start/uruchom: CMD.exe, wpisz
ipconfig /all
załącz wynik

Podłącz kabel RJ45 z modemu do portu WAN routera a komputer do portu LAN.
sprawdź czy jest internet.
Powrót do góry
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 8
Miasto: Konin

Post#3 Post autora tematu 09 Paź 2010 12:47   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


ipconfig/all

Internet mam, ale dlatego że wcześniej przez internet na www.eboa.inea.pl w zakładce zarządzanie terminalem dodałem ten klucz od spodu routera LAN. Tylko kiedyś ten routera konfigurował mi informatyk (teraz nie mam go pod ręką) i nie musiałem dodawać nic na tej stronie eboa.inea.pl, a teraz koleś z kablówki mi kazał, ale dodanie nowego terminalu kosztuje :/

Obrazki dodaj w/g przepisu tego forum - wykonać. [witux]

Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18024
Miasto: Adort Kele

Post#4 09 Paź 2010 12:54   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


> Internet mam
masz internet przez router ? i podłączone masz to tak ?

[modem] === (port WAN)[router](port LAN) === [komputer]

Obrazki dodaj w/g przepisu tego forum
Jak duży obrazek to [x] miniaturka przy uploadzie. Obrazki z imageshmacka/fotosika/froga i innych obrazkowych serwisów znikną po jakimś czasie i tu zostanie czarna dziura - a tego to raczej nie chcemy.
Powrót do góry
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 975
Miasto: Zamość

Post#5 09 Paź 2010 12:59   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


:D Bogiebog i ten jego ipconfig, standard...
1. Modem Motorolli podłącz skrętką (RJ-45) do portu WAN w tym AirLive
2. Podłącz komputer poprzez kabel do routera (do któregoś z portu LAN) lub poprzez WiFi:
Nazwa sieci: airlive
Brak zabezpieczeń
3. Zaloguj się na stronę konfiguracji routera: http://192.168.100.252/
O trybach radia i poszczególnych ustawieniach możesz poczytać tutaj: http://www.airlive.com/products/WL-5470AP/AirLive_WL-5470AP_Manual.pdf
Polecam od strony 14.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Paź 2010 12:59   





Powrót do góry
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 8
Miasto: Konin

Post#6 Post autora tematu 09 Paź 2010 13:04   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Mam internet zarówno kiedy jestem podłączony do internetu przez router jak i kiedy nie jestem połączony z routerem. Mam 1mb i kiedy internet mam przez modem kablem USB to wszystko jest ładnie i sciagam z internetu z prędkością 110-120 kb/s. Kiedy wyszukam sieci bezprzewodowe i znajdę swoja to jej sygnał jest tylko 2/5 i przy sciąganiu potrafi nawet zejść do 60-70 kb/s

dodam jeszcze, że router teraz leży obok laptopa więc sygnał powinien być spokojnie 5/5

Avatat
no właśnie, problem tkwi w tym, że ten router ma 8 trybów pracy, a ja nie wiem który wyrabć :/ Czy powinienem wybrać Getway?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Paź 2010 13:04   





Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18024
Miasto: Adort Kele

Post#7 09 Paź 2010 13:21   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Wireless Mode ustawiasz na "AP"
Powrót do góry
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 975
Miasto: Zamość

Post#8 09 Paź 2010 13:23   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Hmm no właśnie też się zastanawiam...
Zostaw AP, niech modem przypisuje adresy IP komputerom.

Co do połączenia, to wygląda na to, że sygnał jest za słaby, przez co nie może się spiąć na odpowiednią prędkość.

W WLAN Settings, AP Setup i Advanced, parametr TX Power Level ustaw na największą opcję.
Może też pomóc zmiana kanałów (Channels, od 1-13).
Powrót do góry
   
Filipfek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 8
Miasto: Konin

Post#9 Post autora tematu 09 Paź 2010 15:25   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Zrobiłem AP ustawiłem level na 13, klucz sieciowy, później zrobiłem rebot i włączyłem listę sieci bezprzewodowych, moja sieć się wyświetla 5/5 ale jak połączę to nie można pobrać adresu sieciowego i lipa :/ Internet przez kabel USB działa
Powrót do góry
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Gdańsk

Post#10 23 Paź 2012 18:57   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Witam,

Panowie mam taki oto problem.
Internet mam z UPC z ich modemem wifi (thomson).
Mam arlive wl-5470AP i chciałem rozciągnąć zasięg wifi.
Loguję się Airlive (190.168.100.255), wybieram tryp AP,
po czym dodaje w ustawieniach ssid i hasło do sieci.

Sieć jest widoczna, można się do niej podłączyć, ale neta brak.
Jakieś podpowiedzi? Czy trzeba coś zmieniać w ustawieniach airlinka lub thomsona.
Pod modem mam podpiętego jednego kompa przez kabel sieciowy.
Reszta sprzętu działa na wifi.
Do airlinka łączyłem się z laptopa poprzez wifi.

Pzdr
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#11 23 Paź 2012 21:11   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


kkrissss napisał:
Sieć jest widoczna, można się do niej podłączyć, ale neta brak.


Clonowałes adres Mac ?
Powrót do góry
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Gdańsk

Post#12 23 Paź 2012 21:16   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


nie...
generalnie slabo sie znam w tym temacie,
wiec nawet nie wiem ocb ;)
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#13 23 Paź 2012 21:42   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


kkrissss napisał:
ocb


Kolego całymi zdaniami się odpowiada a nie skrótami.

Ustaw w trybie gateway i tam musisz sklonować adres komputera dokładnie tego co ma internet przez modem

Dodano po 7 [minuty]:

adres fizyczny karty a dokładniej to tak

start-uruchom cmd ipconfig/all i szukaj adres fizyczny karty sieciowej
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Paź 2012 21:42   





Powrót do góry
   
kkrissss
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Gdańsk

Post#14 24 Paź 2012 20:08   

Re: AirLive WL-5470AP Konfiguracja


Wpisałem adres mac karty sieciowej
i teraz nawet nie mogę się połączyć z Airlivem
:cry:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> AirLive WL-5470AP Konfiguracja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera z punktem dostepowym Draytek Vigor 2700 + AirLive Wl-5470ap (3)
Jaki soft do Airlive WL-5470AP (3)
AirLive WL-5470AP i mała sieć? (3)
AirLive WL-5470AP - podzial na 2 kompy (35)
Zasilacz do routera AIRlive WL-5470AP - uszkodzony (5)
OvisLink AirLive WL-5470AP - Poszukiwany firmware (5)
Pytania o wifi reuter airlive WL-5470AP (8)
Ovislink AirLive WL-5460AP V2 WL-5470AP Firmware SA 500mW (14)
AP Airlive wl-5470ap - czy mogę rozgałęzić Internet? (5)
wymiana routera airlive wl-5470ap na cos nowszego (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS